Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

evagellia

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Σχεδιαστής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

evagellia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ναι δεν είμαι μηχανικός, είμαι γραφίστρια, αλλά δουλέυω σε τεχνικό γραφείο 11 χρόνια και το συγκεκριμένο ακίνητο είναι δικό μου και προσπαθώ να βρω άκρη.... ο καθένας μου λέει άλλα. Η πιο σωστή απάντηση (λογική) νομίζω είναι η δική σου, αλλά όταν σου λέει ο υπάλληλος της πολεοδομίας μην κάνεις τίποτα, το σκέφτεσαι... Ωστόσο ο εργοδότης μου δεν ξέρει ούτε ο ίδιος, έχει μπερδευτεί κι αυτός...αχαχαχαχαχα. Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι...θα κάνω ότι με φωτίσει ο Θεός..αν υπήρχε χρήμα άφθονο θα το τακτοποιούσα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά πάνε εκείνες οι εποχές!
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση! Το ακίνητο ανήκει όλο σε έναν ιδιοκτήτη, υπάρχουν σχέδια στην πολεοδομία τα οποία έχω βρει και συμφωνούν με την πραγματικότητα. Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ ότι με αναλυτικό θα πάει. Τα δύο διαμερίσματα του ημιυπογειου απλά φαίνονται στο Ε9 δύο, στον φάκελο της πολεοδομίας είναι ένα... Αυτό που με ξάφνιασε είναι η απάντηση του υπαλλήλου της πολεοδομίας, που μου είπε ότι δεν θεωρείται αυθαίρετο και να μην κάνω τίποτα και όταν μπει στο σχέδιο βλέπουμε τι θα γίνει με την Γ' φάση... Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι βεβαίωση μηχανικού για σύσταση οριζόντιων και γονική παροχή.
  3. Σε περιοχή εκτος σχεδίου, έχω μια ημιυπόγεια κατοικία και αλλη μια κατοικία στον ημιόροφο (λόγω κλίσης του εδάφους) οι οποίες το 1983 που ρυθμίστηκαν με τον Ν1337, το ημιυπόγειο ήταν αποπερατωμένο και στον ημιόροφο είχαν αποπερατωθεί μόνο τα μπετά. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο πόλεως και έχω παραμείνει στην Β' φάση (προσωρινή απαλλαγή από κατεδάφιση).... Η ερώτηση μου είναι η εξής: o ημιόροφος αποπερατώθηκε γύρω στο 1990, θεωρείται αυθαίρετη η κατοικία? Πρέπει να δηλωθεί με 4014? Στο Ε9 φαίνεται κατοικία αποπερατωμένη. Ρώτησα στην πολεοδομία (γενικά και όχι συγκεκριμένα με στοιχεία) και μου είπαν ότι δεν θεωρείται αυθαίρετο αλλά κάτι δεν μου πάει καλά... Επίσης στο συγκεκριμένο ακίνητο, η ημιυπόγεια κατοικία έχει χωριστεί σε δύο, γι'αυτό τί κάνω?
  4. Γεια σας και παλι....επιστρέφω στο ίδιο θέμα για να προσθέσω κι άλλες ερωτήσεις: 1. Το παραπάνω ακίνητο αποτελείται από ένα διαμέρισμα ημιισόγειο 70μ² και μια αποθηκη υπόγεια και ένα διαμέρισμα στον όροφο περίπου 140μ². Το ισόγειο έχει παροχή ρεύματος, τώρα θέλω νέα παροχή ρεύματος και για τον όροφο, πήρα τηλ. στη ΔΕΗ και μου είπαν οτι στα αυθαίρετα που τακτοποιήθηκαν με νόμο Τρίτση δεν δίνουν πια νέες παροχές, τι κάνουμε σ'αυτη την περίπτωση? 2. Ας πούμε ότι το βάζω στο Ν.4014 για να ρυθμίσω το ισόγειο που από ένα διαμέρισμα έγιναν δύο και βάζω και το ξύλινο στέγαστρο (τυπου πέργκολα) που καλύπτει την αυλή του ισογείου οπότε έχουμε 2 λοιπές παραβάσεις, να προσθέσω και τον όροφο έτσι ώστε να μου δώσει βεβαίωση για δίκτυα κοινής ωφέλειας? Αν βάλω όμως 2 λοιπές παραβασεις και στο φυλλο καταγραφής άλλη κατοικία 140μ² χωρίς οικοδομική άδεια προ του '83 το πρόστιμο είναι υψηλό θα έλεγα. α) Ο τρόπος που σκέφτομαι να δηλώσω τις παραβάσεις είναι σωστός? β) Υπάρχει άλλη λύση να ηλεκτροδοτήσω τον όροφο και να δηλώσω μόνο τις 2 λοιπές παραβάσεις? 3. Αλλη σκέψη είναι να βγάλω βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών για τον Α' όροφο και με τη βεβαίωση που θα μου βγάλει το σύστημα, να χρησιμοποιήσω για τη συνδεση με ΔΕΗ, γίνεται? 4. Υπάρχει μήπως άλλη λύση? Ελπίζω σε εσάς...... να πάρω μια υπεύθυνη απάντηση γιατί από τις υπηρεσίες............
  5. Ευχαριστω πολυ Κωνσταντινε.... μου τα ειπες ξεκαθαρα και απλα....ως καινουρια στο χωρο και με τις συνεχεις αλλαγες εχω μπερδευτει τελειως, διαβαζω και δεν ξερω τι διαβαζω!
  6. Σ'ευχαριστω πολυ Μανώλη, απλα διαβασα παραπανω να λενε για τριτη φαση του νομου Τριτση και δεν γνωριζω σε ποιες περιπτωσεις γινεται... Η μονη αλλαγη ειναι οτι το διαμερισμα του ισογειου εχει χωριστει σε δυο μικροτερα διαμερισματα, σ'αυτο κατι πρεπει να κανει.
  7. Μηπως μπορείτε να μου πείτε για ακίνητο που δηλώθηκε στο Νομο Τρίτση, ήταν εκτός σχεδίου και παραμένει εκτός σχεδίου και έχει καταθέσει σχέδια, έχει πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβαλλει και έχει δύο δηλώσεις μία του ιδιοκτήτη και μία του μηχανικού οι οποίες στο πίσω μέρος είναι σφραγισμένες απο την πολεοδομία και αναγράφουν "η αυθαίρετη κατασκευή υπάγεται σε προσωρινή αναστολή από την κατεδάφιση" τι άλλο πρέπει να κάνει για να είναι πλήρως τακτοποιημένο?
  8. καλημερα και ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη ....αυτο που σκεφτομουν εγω ειναι να αλλαξω τα συμφωνητικα που δεν εχω κοψει αποδειξη ακομα και αφορα τις δηλωσεις που εχει πληρωθει απλα το παραβολο... γενικα ειναι ενα μπερδεμα με τα συμφωνητικα, καποιοι τα κανουν πριν κανουν την αιτηση, καποιοι αλλοι με την ημερομηνια πληρωμης της πρωτης δοσης, καποιοι οταν θα παρουν τα χρηματα και κοψουν αποδειξη... Οσο για την ηλεκτρονικη υποβολη, απο το ΤΕΕ στο Ηρακλειο Κρητης, μου ειπαν οτι κανονικα μεσω τους συστηματος θα επρεπε να τα στελνουμε αλλα δεν εχει ολοκληρωθει ακομα...
  9. αυτο που μου ειπαν ειναι οτι μεχρι 20 φεβρουαριου καθε χρονου καταθετουμε στο ΤΕΕ ολα τα συμφωνητικα του προηγουμενου χρονου (αρα μεχρι 20/2/2012 επρεπε να ειχαμε καταθεσει ολα τα συμφωνητικα που εγιναν το 2011) διαφορετικα περιμενουμε να φτιαξουν το συστημα του ΤΕΕ και να τα στελνουμε ηλεκτρονικα.... π.χ. εγω ειχα κανει 2-3 συμφωνητικα το 2011 αλλα αφου δεν ειχα κοψει ακομα ΑΠΥ και δεν εχω πληρωσει ουτε ΦΕΜ θα διορθωσω την ημερομηνια τους και θα τα καταθεσω μεχρι τον Φεβρουαριο του 2013...
  10. Ο λογος που ζητανε λογαριασμο ειναι σε περιπτωση απορριψης της αιτησης για να κατατεθουν τοτε τα χρηματα...
  11. Δικιο εχεις αλλα το ΤΕΕ πολλες φορες κατεβαζει τα τηλεφωνα γιατι εχουν πολυ κοσμο μπροστα τους, πρωινη ωρα δεν τους εχω βρει ποτε, αφηνω τη γραμμη 40 λεπτα ανοικτη και μεχρι που τελικα κλεινει μονη της. Οσες φορες τους εχω βρει ειναι απογευμα μετα τις 7 ή 8 παρά που ειναι η ωρα που κλεινουν κιολας. Στα mail δεν απαντουν εδω και 2 μηνες εχω στειλει αλλα τιποτα....
  12. Δεν ξερω κι εγω το διασταυρωνω...συγκεκριμενα ειχα κανει μια αιτηση τον Δεκεμβριο και ειχε πληρωθει και το παραβολο, αλλα μετα απο αυτο δεν ειχα προχωρησει σε προσωρινη υπαγωγη, δηλαδη δεν ειχα επιλεξει αν ο πελατης πληρωσει με δοσεις ή εφαπαξ ηθελε να το σκεφτει μεχρι τελος Ιανουαριου που ηταν η προθεσμια για πληρωμη, ωστοσο δεν εβρισκα τον πελατη και μπηκε ο Φεβρουάριος, ετσι σκεφτηκα οτι εχασε τη ρυθμιση και κατ' επεκταση και το παραβολο....πηρα λοιπον τηλ στο ΤΕΕ τους ειπα το θεμα και μηπως μπορουσε να γινει κατι και καταληξαμε οτι α) για να εισαι εμπροθεσμος πρεπει να εχεις κανει προσωρινη υπαγωγη και β) οτι η προθεσμία (μεχρι τελος Ιανουαρίου) που ειχαμε για να πληρώσουμε δεν μετρούσε για μενα... Τελοσπαντων ας μας πει και καποιος αλλος τη γνωμη του για να ειμαστε πιο σιγουροι..
  13. Καλημερα!!! Δεν ειμαι κι εγω απολυτα σιγουρη αλλα πριν λιγες μερες ειχα μιλησει με το ΤΕΕ για ενα θεμα και μου ανεφεραν οτι η αιτηση μας πρεπει να ειναι σε κατασταση προσωρινης υπαγωγης για να θεωρειται εντος προθεσμιας, οποτε....
  14. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι οτι για να θεωρήσουμε ότι ένα αυθαίρετο έχει μπει στη ρύθμιση μέχρι την προθεσμία αιτήσεων 28/2/2012 ημέρα Τρίτη, πρέπει μέχρι και εκείνη την ημέρα να μπει στην προσωρινή υπαγωγή. Για να γίνει όμως αυτό και αφού στις 27 είναι Καθαρή Δευτέρα αρα οι τράπεζες είναι κλειστές, σημαίνει ότι την Παρασκευή 24/2 είναι η τελευταία μερα που μπορούμε να πληρώσουμε το παράβολο έτσι ωστε να περάσει το 24ωρο για να ενημερωθεί το σύστημα και να μπορέσουμε από αρχική να το περάσουμε σε προσωρινή υπαγωγη.......αν πληρώσουμε την Τριτη το παραβολο το συστημα θα ενημερωθει στις 29/2 αρα ειμαστε εκτός...... Σας παρακαλώ διορθώστε με αν κανω λάθος... Επίσης φαντάζομαι οτι πιθανη παραταση θα ανακοινωθει την τελευταία ημερα αρα δεν μπορουμε να το ρισκάρουμε...
  15. αυτο Terry που λες ειναι σωστο χτες ρωτησα στο τεε για τις αιτησεις του Νοεμβριου και μου ειπαν οτι η υποχρεωτικη πληρωμη ειναι μεχρι 22/12 για τις αιτησεις του Δεκεμβριου σιγουρα εχει παραταση αλλα δεν υπαρχει κατι επισημο.... απλα ηθελα να διευκρινισω οτι αφου πληρωθει η πρωτη δοση ισχυει το 1% κλπ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.