Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Stelios.A

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stelios.A

  1. όλα είναι ρυθμισμένα όπως πρέπει..Και πάλι δε μπορώ να στείλω emails..Θα κοιτάξω να επικοινωνήσω με τη Cyta..
  2. Συνάδελφοι .... Έχω συνδέσει το teemail.gr με το Outlook 2007. Τα εισερχόμενα τα λαμβάνω μια χαρά. Όμως δε στέλνει κανένα εξερχόμενο και μου βγάζει συνεχώς error στη σύνδεση με τον SMTP. Έχω cyta, με SMTP mail-out.cyta.gr. Help please!!
  3. Stelios.A

    Pro/Engineer

    Συνάδελφοι γεια σας. Υπάρχουν κάπου, ή αν έχει κάποιος, ένα tutorial και κάποιες ασκήσεις για το Pro Engineer? Για να μπορούμε να μάθουμε τουλάχιστον τα βασικά. Στο εξωτερικό το ζητάνε πάρα πολύ το Pro Engineer. Σας ευχαριστώ. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  4. Συνάδελφοι καλημέρα. Μου εμφανίστηκε μια περίπτωση με μια ταβέρνα που έχει κάνει επέκταση την κουζίνα και σύμφωνα με το νόμο ένα απο τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι και μια Τεχνική Έκθεση απο τον αρμόδιο Μηχανικό για τον Ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα, των γειώσεων και των λοιπών Η/Μ εφόσων υπάρχουν. Επειδή σαν Μηχανολόγο Μηχανικό δε μου έχει ξανατύχει κάτι τετοιο, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Ευχαριστώ.
  5. Θέλει π.χ στο σημείο που αναφέρεται στο φωτισμό ασφαλειας (που το έντυπο απλα ρωταει με ναι / οχι) , να περιγραψω ποσα Lumens, lux είναι τα φώτα κτλ. Μετα θέλει να περιγράψω πως ακριβώς είναι οι πυρανυχνευτές (?).
  6. Αν σου πώ ότι πήγα και κατέθεσα με το πρότυπο και μου την έδωσε πίσω θα με πιστέψεις? Μου είπε κάνε ένα δικό σου πρότυπο και να χωράνε και αυτα που πρέπει να γράψεις επιπλέων...
  7. Χαιρετώ το forum. Πρέπει να κάνω μια μελέτη ενεργητικής, βασιζόμενος στην Πυρ.Διατ. 8γ/2007 - Λήψη μέτρων πυροπροστασίας σε εμπορικά καταστήματα. Επειδή το πρότυπο της Πυροσβεστικής δε βολευει καθόλου, διότι θέλω να περιγράψω πιο αναλυτικά κάποια πράγματα, μπορείτε (η έχετε) κάποιο άλλο πρότυπο για μελέτες σύμφωνα με αυτή τη διάταξη; Ευχαριστώ! Υ.Γ Έχω και το fine adapt , αλλά δεν έχει κάτι άλλο πέρα απο το έγγραφο της Πυροσβεστικής.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Πρέπει να καταθέσω μια Μ.Π.Ε για ενα μικρό πλυντήριο αυτοκινήτων. Ολα οκ μεχρί εδώ. Ένα απο τα δικαιολογητικά που μου ζητάει η Επίχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης είναι και μια μικρή τεχνική τεχνική έκθεσης διάθεσης υδάτων-λυμάτων. Έψαξα αλλα δε βρήκα πουθενά κάποιο πρότυπο για να χρησιμοποιείσω.Δε νομίζω να είναι κάτι δύσκολο αλλα που μπορώ να βρώ κάτι αντίστοιχο για να πάρω μια εικόνα πως πρέπει να είναι μια τετοια τεχνική έκθεση? Ευχαριστω εκ των προτέρων.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα. Υπάρχει μια απλή υπευθυνη δήλωση Μηχανολόγου Μηχανικού που πιστοποιεί τον κυλινδρισμό του Ι.Χ αυτοκινήτου και κατατείθεται στο Τμήμα Συγκοινωνιών. Μπορεί κάποιος να μου στείλει σε P.M πόσο περίπου χρεώνεται κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ.
  10. Συνάδελφοι καλημέρα. Ψάχνω πληροφορίες σχετικά με τα Υδραυλικά Συστήματα Μηχανημάτων έργου τόσο για προσωπική ενημέρωση όσο και για διδασκαλία στην εκπαίδευση. Αν έχετε κάτι σχετικό θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ.
  11. Σωστό. Το θέμα είναι όμως οτι (και κάπου εκεί περιπλέκονται όλα) αυτός που δουευει πχ σε μια πολεοδομία είναι δημόσιος υπάλληλος και λειτουργεί με τα του δημοσίου υπαλλήλου. Τι γίνεται όμως με αυτόν που είναι σε μια δημοτική επχείρηση Α.Ε με αορίστου? Παρεπιπτόντως, η σύμβαση του ως αορίστου έγινε με το νόμο Παυλόπουλου (άρα δημόσιος υπάλληλος?) ..
  12. Συνάδελφοι, εγω απο οσο ξερω οποιος δουλευει στο δημόσιο , έστω και σε μια Α.Ε του δημοσίου, απαγορέυεται να έχει εταιρεία στην αγορά.
  13. Συναδελφοι μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω το νομοσχεδιο που κυκλοφορει αυτες τις μερες για τα επαγγελματικα δικαιωματα των ΤΕΙ? Ευχαριστω.
  14. Γεια σας συνάδελφοι. Θέλω να ρωτίσω κάποια πράγματα τα οποία, αν μη τι άλλο, εξοργίζουν τους (νέους κυρίως) άνεργους Μηχανικούς ( ανήκω και εγω σε αυτήν την κατηγορία). Εαν κάποιος εργάζεται με μια Δημοτική ή Διαδημοτική εταιρεία Α.Ε με σύμβαση αορίστου χρόνου, έχει το δικαίωμα απο το νόμο να διατηρεί βιβλία ελέυθερου επαγγελματία και να συνεχίζει να στερεί (ταπινή μου άποψη) ίσες ευκαιρίες απο άλλους συναδέλφους? Ευχαριστώ.
  15. Συναδελφοι, Θελω να ασχοληθω με μια αδειοδοτηση Μ.Ε (ενα καινουριο Unimog αγορασμενο απο τη Γερμανια). Που μπορω να βρω πληροφοριες? Σας ευχαριστώ.
  16. Συναδελφοι χαιρετω. Εχετε ακουσει κατι σχετικα με αδειοδοτηση για χρηση πυροτεχνηματων? Ακουσα οτι χρειαζεται αδεια μηχανικου για ολες τις περιστασεις. Ευχαριστω.
  17. Ευχαριστω για την απαντηση. Μπορεις να μου στειλεις (εστω σε pm) ποιες ειναι ενδυκτικα οι τιμες και για τις 2 περιπτωσεις?
  18. Συναδελφοι σας χαιρετω. Ενας γνωστος θελει να στερεωσει ενα βυτειο (γυρω στα 7μ.) πανω στο σασι για να το δηλωσει Μηχανημα Εργου. Το βυτειο θα περιεχει νερο. Γνωριζει κανεις τι δικαιολογητικα χρειαζονται και αν πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο? Ευχαριστω πολυ.
  19. Χαιρετώ. Υπάρχει ενα κτήριο 2 ορόφων (γραφεία), παλιό (1983). Έχει γίνει μελέτη ενεργητικής και έχουν μπεί οι κλασσικοί πυροσβεστήρες σε κά8ε όροφο μαζί με τα exit κτλ, και στο υπόγειο έχουν μπεί και πυρανυχνευτές. Δεν υπάρχει μόνιμο υδροδοτικό. Πού μπορω να βρώ τα κατάλληλα έντυπα (τα ζήτησε η Πυροσβεστική) που να πιστοποιούν την καλή λειτουργεία των ανυχνευτών κτλ. Ευχαριστώ.
  20. Συνάδελφοι, Στην κατηγορία downloads η ΤΟΤΕΕ 2451/86 δε φαινεται να ειναι πλεον διαθέσιμη. Μπορεί κάποιος να την ανεβάσει πάλι? Ευχαριστώ. Υ.Γ : Ήθελα να την παραγγείλω, αλλα στα μεγάλα βιβλιοπωλεία μου λένε οτι εχει εξαντληθεί και αναμένεται ανατύπωση απο το ΤΕΕ.
  21. Ωραία είναι αυτά, αλλα είναι του 1954! κατι πιο updated υπάρχει? Ευχαριστώ
  22. Συνάδελφοι χαιρετώ. Θέλω να διαβάσω κάποια βιβλία για Θ-Ψ-Κ για να πάρω μια ιδέα πως λειτουργούν τα τυπικά κυκλώματα. Απο την εμπειρία σας ποιά μου προτείνετε; Εχω ακούσει για 2 βιβλία του Σελούντος.
  23. Χαρη διαφωνω. Αν παρεις το fine-adapt και το δουλεψεις θα δεις οτι αναφερει πολυ αναλυτικα πως υπολογιζονται ολοι οι παραμετροι και επισης μπορεις να το κανεις update ωστε να ενσωματοσει προσφατες αλλαγες στη νομοθεσια.
  24. Δεν πρεπει να δουλευουμε αυτοσχεδια προγραμματα υπολογισμων... Ειναι ακρως επικινδυνο .. Εγω δουλευω το fine - adapt 4m . Πολυ καλο στους υπολογισμους, ευκολο στη χρηση, παραγει πολυ καλες μελετες. Το σχεδιαστικο του ομως θελει αρκετες βελτιωσεις που δυστυχως δεν εγιναν ακομη :/
  25. Εχει κανει κανεις καμια τετοια μελετη να εχουμε μια εικονα? Επισης συναδελφοι ποσο κοστολογειται κατι τετοιο? Ευχαριστω. Συνάδελφοι , που μπορούμε να βρούμε την Κ.Υ.Α 34075/3663/99 ? Στέλιο, μπορείς να χρησιμοποιείς το κουμπι edit στο κάτω δεξιό μέρος του κάθε μηνύματος για να προσθέτεις και να επεξεργάζεσαι γενικώς τα μηνύματά σου. CostasV
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.