Μετάβαση στο περιεχόμενο

salamikonos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    http://www.pachis.gr

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πάτρα - Σαλαμίνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

salamikonos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, πρόσφατα σε βεβαίωση αρτιότητας - οικοδομησιμότητας ζητήθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας βεβαίωση από τη Δ/νση Γεωργίας έαν το αγροτεμαχίο χαρακτηρίζεται ώς Γη Υψηλής Γεωργικής Παραγωγικότητας. Γνωρίζει κάποιος βάση ποιού εγγραφου απαιτήται?
  2. Καλημέρα σας, δεν έχω παρακολουθήσει την συγκεκριμένη κουβέντα από την αρχή και ίσως η ερώτηση μου να έχει ήδη απαντηθεί! Έχω 4στρ. τα όποια δημιουργήθηκαν το 2009 με κατάτμηση από μεγαλύτερη έκταση με πρόσωπο σε δρόμο οποίος αναφέρετε και σε τίτλο του 1882 αλλά είναι και η μοναδική οδός που ενώνει δύο οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923. Το ακίνητο μου βρίσκεται και εντός Ζώνης 500μ. του ενός οικισμού. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Λόγω ακανόνιστου σχήματος η απόσταση τοποθέτησης του κτιρίου από το όριο στη πλευρά που είναι ο δρόμος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 7,5 μ. Υπάρχει λόγος να το ισχυριστώ αυτό και να πετύχω αυτή την απόσταση μόνη στη πλευρά αυτή ούτως ώστε να τοποθετηθεί το κτίριο εκεί. Ευχαριστώ πολύ Παρατήρηση : Στο ακίνητο μου υπάρχουν σημεία που έχω τις 15άρες αποστάσεις.
  3. Καλησπέρα σας, Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας, Σίγουρα όλες οι όμορες ιδιοκτησίες πέραν των ιδιωτικών οδών είναι άρτιες και οικοδομήσιμες και το πλάτος της προς τροποποίηση οδού είναι κατ ελάχιστο 4.00μ.
  4. Καλησπέρα σας, είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι στο forum και γι΄αυτό προκαταβολικά ζητώ την επιείκεια σας. Σε Σχέδιο Πόλεως προ Ν.1337/83 ο πελάτης έχει ακίνητο τετράπλευρου σχήματος το οποίο είναι γωνιακό σε δύο εγκεκριμένες οδούς και από τις άλλες πλευρές έχει δύο μη εγκεκριμένος οδούς. Το ακίνητο εμπίπτει στις απαραίτητες διατάξεις ούτος ώστε να είναι κατ΄εξαίρεση οικοδομήσιμο σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθ. 25. Όταν κατατέθηκε φάκελος στο αρμόδιο πολεοδομικό τμήμα για βεβαίωση αρτιότητας – οικοδομησιμότητας παρουσιάστηκε πρόβλημα, στον συνάδελφο που διεκπεραίωνε το θέμα, με τις παράπλευρες οδούς. Σε συνεννόηση (προφορική) με την Τεχνική Υπηρεσία του οικείου Ο.Τ.Α. προτάθηκε η μία από τις δύο να προσκυρωθεί στον εν λόγω ιδιοκτήτη (πάρθηκαν Υ.Δ. από όλους τους εμπλεκόμενους ομόρους ότι δεν ενδιαφέρονται και εκείνοι για προσκύρωση) και για την άλλη να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες για Τροποποίηση σε Εγκεκριμένο Πεζόδρομο. Έγινε η προσκύρωση (Συμβόλαιο με Δήμο), μεταγράφηκε στο Κτηματολόγιο, πήρε νέο ενιαίο Κ.Α.Ε.Κ, προχωρούν οι διαδικασίες τροποποίησης (πήρε βεβαίωση από το δήμο ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες) Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες έχουν διαρκέσει πάνω από 2 χρόνια και τελικά όταν επανυποβλήθηκε ο φάκελος για να παρθεί βεβαίωση του είπαν ότι δεν την παίρνει και κακώς έκανε όλες τις παραπάνω ενέργειες επειδή ήταν αρθ. 25 και για να συνεχίσει να είναι κατ΄εξαίρεση οικοδομήσιμο θα έπρεπε να κάνει πράξη αναλογισμού & τακτοποιήσεως. Τι γίνεται στη περίπτωση αυτή? Ισχύει κάτι τέτοιο? Υπάρχει περίπτωση να σωθεί? Μήπως είναι υπερβολική η απάντηση αφού έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και πολλές φορές οι κινήσεις γίνονταν και με εντολή τους (προφορική)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.