Μετάβαση στο περιεχόμενο

katsivass

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

katsivass's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Σκέφτομαι σε διαμέρισμα 90 τ.μ. σε διόροφη ιδιόκτητη πολυκατοικία (μένω στον 2ο όροφο και ο 1ος δεν κατοικείται ούτε προβλέπεται) με κεντρική θέρμανση, να βάλω σόμπα pellet νερού ώστε να την συνδέσω με το κύκλωμα καλοριφέρ. Τα σώματα του 1ου ορόφου θα τα κλείσω. Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος: 1) Μία σόμπα 14 kw θα αποδίδει σωστά εάν δεν φτιάξω νέο κύκλωμα στον όροφό μου και το νερό κυκλοφορεί αναγκαστικά στο σύνολο του κυκλώματος (πλην των σωμάτων του 1ου); 2) Χρειάζεται κολεκτέρ για να γίνει η σύνδεση της σόμπας με το κύκλωμα καλοριφέρ; (εγώ σκέφτομαι να αντικαταστήσω ένα σώμα καλοριφέρ με την σόμπα). 3) Δεδομένου ότι ο υπάρχον καυστήρας πετρελαίου είναι 21.000 θερμίδων και από την ώρα που ανάβουμε το καλοριφέρ έως να κάψουν τα σώματα περνάνε τουλάχιστον 45 λεπτά, πόση τι διαφορά θα υπάρχει με την σόμπα όσον αφορά το χρόνο αυτό; (+ ή -). Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά....
  2. Φαντάζομαι ότι ο τοίχος κάτω από το δοκάρι (που είναι και λεπτότερος από το δοκάρι) δε φέρει φορτίο οπότε μπορώ να τον ρίξω...
  3. Ευχαριστώ πολύ... 1. Καταρχην συμπληρωσε την ειδικοτητα σου στο προφιλ. 2. Μην κανεις διαδοχικα ποστ Ευχαριστω terry
  4. Εννοώ εάν πρέπει η συμβολή των 2 δοκών να ενώνεται με την πλάκα με περισσότερο οπλισμό από το σύνηθες λόγω του ότι δεν υπάρχει κολώνα. Υπάρχει περίπτωση να είναι στατικά επικίνδυνη μία τέτοια οικοδομή; Ευχαριστώ... Οι δοκοί έχουν κρέμαση προς τα κάτω. Απλά κάποια στιγμή σκέφτηκα μήπως συνέχιζαν ανεστραμμένοι... Βασικά ρωτάω γιατί θα ήθελα να γκρεμίσω τον τοίχο που είναι κάτω από την μεγάλη δοκό.
  5. Είναι απαραίτητο να συνδιάζεται με ενισχυμένη ζώνη στην πλάκα;
  6. Σε οικοδομή του 1980 εμφανίζεται το φαινόμενο να συναντιούνται δοκός μήκους 3,3 μέτρων με δοκό 1,5 μέτρων χωρίς να υπάρχει κολόνα στην ένωσή τους. Από πάνω είναι ταράτσα και δεν βλέπω ανεστραμένη δοκό. Θα ήθελα να μάθω ποιά είναι η πιθανότερη λύση που εφάρμοσε ο μηχανικός δεδομένου ότι δεν βρίσκω τα σχέδια ξυλότυπου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.