Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pyloudis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pyloudis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φυσικά, πλην όμως το δήλωνε κατά τα τετραγωνικά της αδείας τα οποία δεν μπορώ να τα διακρίνω επί του ακινήτου και να τα σημειώσω ανάλογα, ενώ το δηλώνει ως κατασκευασμένο το 1988 . Πρόκεται για άλλο κτίριο. Αυτό που σκέφτομαι εν ανάγκη είναι να δηλώσω ότι υλοποιήθηκε εν μέρει η άδεια και τα υπόλοιπα τετραγωνικά αυθαίρετα.
  2. Δυστυχώς για τον πελάτη δεν έχει στοιχεία ότι προϋφίσταται του '75 και δεν υπάρχει αεροφωτογραφία που να το υποστηρίζει. Θα πήγαινα σε κατηγορία 2 αν δεν είχε και υπόγειο το οποίο αναγκαστικά το δηλώνω ως μεταγεννέστερο. Αναγκαστικά τον πάω σε κατηγορία 4 ή 5 και λογικά κατηγορία 5. Το όλο θέμα είναι αν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει άδεια ή όχι. Η θέση του κτιρίου είναι σύννομη.
  3. Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας στην εξής περίπτωση: Υφιστάμενη κατάσταση: Μονοκατοικία εντός σχεδίου επιφάνειας 56,99 τ.μ. διαπιστωμένα υφιστάμενη προ του '83 Άδεια Οικοδομής: Μονοκατοικία με άδεια οικοδομής του 1973 50 τ.μ. Η υφιστάμενη κατοικία δεν έχει καμία σχέση με την προβλεπόμενη κατοικία της αδείας (δόμηση, κάλυψη, περίγραμμα, θέση). Το οικόπεδο που υφίσταται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και θα μπορούσε να οικοδομήσει το υφιστάμενο κτίσμα. Για τον υπολογισμό του προστίμου είμαι της γνώμης ότι Η υπέρβαση είναι 56,99 τ.μ.. Ως προς το αν υπάρχει άδεια οικοδομής θεωρώ ότι υπάρχει. Ως προς την κατηγορία της παράβασης αυτή θεωρώ ότι είναι Κατηγορίας 5 (56,99 τ.μ.:50 τ.μ. = 114% της νόμιμης δόμησης), χωρίς υπέρβαση της επιτρεπόμενης δόμησης. Το να αναγνωρίσω τμήμα του υφιστάμενου κτιρίου ως μέρος της οικοδομής της αδείας μου φαίνεται παρακινδυνευμένο και λόγω χαμηλού προστίμου σχεδόν άσκοπο. Όλα αυτά βέβαια στη λογική ότι ο πελάτης δεν θέλει να εκδόσει άδεια οικοδομής (προφανώς για οικονομικούς λόγους).
  4. Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με αυτήν την περίπτωση. Αναφέρομαι στην παρ.6 του Άρθρου 23. Κατοικία είναι ημιτελής (επιχρίσματα - χωρίς ηλεκτροδότηση) σε εκτός σχεδίου περιοχή των Μεσογείων με άδεια του 2003. Σύμφωνα με τη ΖΟΕ Μεσογείων η άδεια που εκδόθηκε δεν αναθεωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που εκδόθηκε. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπαχθεί στις περιπτώσεις της παρ. 6 του Άρθρου 23. Η έκδοση νέας άδειας δεν είναι εφικτή, τουλάχιστον ως προς τα υφιστάμενα μεγέθη της οικοδομής, στην οποία πλην της άλλης υπάρχουν και υπερβάσεις. Εναλλακτικά δηλώνεται το σύνολο της κατοικίας ως αυθαίρετη και αν ναι πιο είναι το έτος κατασκευής; Επιπλέον θα ήθελα τη γνώμη σας για τις υπερβάσεις που υπάρχουν πέραν της αδείας. Εφόσον πρόκειται για ημιτελή οικοδομή έχουν επιπλέον μειωτικό συντελεστή; Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό. Σε περίπτωση που η κατοικία υπαχθεί στις διατάξεις της παρ.6 να υποθέσω ότι δεν τίθεται θέμα για μειωτικό συντελεστή στις υπόλοιπες υπερβάσεις; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  5. Συνάδελφοι έχω και εγώ μια περίπτωση που με προβληματίζει. Στην περίπτωσή μου όχι μόνο φαίνεται ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες, αλλά είναι βέβαιο ότι μία τοιχοποιία του διαμερίσματος έχει μετακινηθεί εις βάρος του όμορου διαμερίσματος. Αν υποθέσουμε ότι οι άλλες αυθαιρεσίες με τον Α ή το Β τρόπο διευθετηθούν, αλήθεια τι γίνεται με την εσωτερική τοιχοποιία; Να σημειωθεί ότι και το διπλανό διαμέρισμα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη. Ελπίζω να μην χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας ή και τροποποίηση της σύστασης. Αναρωτιέμαι επίσης αν η υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού περιλαμβάνει το σύνολο των ενδεχόμενων παραβάσεων (πχ επιπλέον παράθυρα) ή μόνο επιφάνεια/περίγραμμα/χρήση. Σημειώνω ότι δεν έχω την πρόθεση να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά.
  6. Καλησπέρα, είμαι νέος χρήστης του προγράμματος και προσπαθώ να στήσω ένα μοντέλο εδάφους για ένα γήπεδο 7 στρεμμάτων. Έχω υψόμετρα από περίπου 140 σημεία τα οποία έχω εισάγει χειροκίνητα, στο σχέδιό μου. Αφού κάνω τοποθέτηση παρατηρώ ότι το πρόγραμμα δεν σχεδιάζει τρίγωνα για κάποια σημεία που βρίσκονται πλησίον των ορίων του οικοπέδου. Πατώντας για να χαράξει ισοϋψεις, εμφανίζονται τα παρακάτω: 1. όπως είναι φυσικό δεν χαράσσει ισοϋψεις εκεί που δεν έχει χαράξει τρίγωνα 2. κάποιες ισοϋψεις σχηματίζουν κλειστές καμπύλες αν και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για σημείο κορυφής ή γεωλογικής έξαρσης γενικότερα (π.χ. σχηματισμοί τύπου 8 ). Έχω ανεπαρκή σημεία για τη χάραξη; Είναι αδυναμία του προγράμματος; Εκκρεμεί κάποια ρύθμιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Υ.Γ. Τα σημεία μπορώ να τα εισάγω μόνο χειροκίνητα. Δεν έχω αρχείο ταχυμέτρου.
  7. Αλήθεια τι γίνεται με τα γήπεδα που εμπίπτουν μόνο εν μέρει στα όρια της Ζώνης Προστασίας Υμηττού; (Αρτιότητες - Χρήσεις κτλ.)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.