Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dimvoulg

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimvoulg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα τιμολόγιο που θέλω να κόψω. Εδώ και κάποιους μήνες δουλεύω με έναν συνάδελφο στο σχεδιασμό μιας μεταλλικής βιομηχανικής μονάδας στην Ολλανδία. Τη μελέτη και το συντονισμό την έχει αναλάβει μια Ιταλική εταιρεία. Αυτή η εταιρεία χρησιμοποιεί διάφορους κατασκευαστές. Ένα από τα εργοστάσια που χρησιμοποιεί βρίσκεται στην Ελλάδα. Εμείς δουλεύουμε εξ αποστάσεως για αυτό το εργοστάσιο υποστηρίζοντας τους με τον σχεδιασμό των τμημάτων της κατασκευής που έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν. Ο συνάδελφος μου έχει πάρει τη δουλειά και έχει υπογράψει σύμβαση με το εν λόγω εργοστάσιο. Τα τιμολόγια που κόβει έχουν απαλλαγή Φ.Π.Α. γιατί αφορούν έργο του εξωτερικού. Εγώ πρόκειται να κόψω τιμολόγιο στον συνάδελφο και να πληρωθώ από αυτόν. Δικαιούμαι και εγώ απαλλαγη απο το Φ.Π.Α. και αν ναι, θα πρέπει να υπογράψουμε κάποια σύμβαση μεταξύ μας; Ή αρκεί απλώς να γράψω ότι αφορά ακίνητο του εξωτερικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. << Το τοπογραφικό είναι σωστή ιδέα και αν μπορείς να το κάνεις, τότε προχώρησέ το >>. Για αυτό το σκέφτομαι επειδή θα το κάνει άλλος και θα πρέπει να χρεώσω άλλα 250 Ευρώ τον ιδιοκτήτη. <<Ελέγχεις μόνο την ιδιοκτησία σου, δεν ασχολείσαι με τις άλλες στον όροφο>>. Δεν θα πρέπει να κάνω κάτοψη ολόκληρου του ορόφου και του υπογείου; <<Για το υπόγειο δεν αναφέρεις τι δείχνει η σύσταση>>. Όσον αφορά το υπόγειο η σύσταση αναφέρει 3 αποθήκες. Οι 2 από αυτές μαζί με 2 πάρκινγκ της πυλωτής έχουν γίνει μια ενιαία κατοικία. Η άλλη 45 τ.μ. είναι αυτή που έχει χωριστεί σε 6 μικρότερες αποθήκες.
  3. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά. Μου ζητήθηκε να βγάλω Ηλ. Ταυτότητα σε ένα διαμέρισμα (μαζί με υπόγειο και πάρκινγκ) προκειμένου να πωληθεί. Πηγαίνοντας εκεί με τα σχέδια της άδειας διαπίστωσα ότι ένα δωμάτιο του διαμερίσματος είχε προσαρτηθεί στο διπλανό διαμέρισμα. Επίσης υπήρχαν κάποιες μικρές αλλαγές στις διαστάσεις των άλλων δωματίων και των εξωστών. Τα πραγματικά τ.μ. του διαμερίσματος συμπίπτουν με αυτά που γράφει το συμβόλαιο αλλά είναι μικρότερα από αυτά που αναγράφει η σύσταση (Είναι περίεργο που το συμβόλαιο δεν κάνει αναφορά σε σχέδιο). Όσον αφορά το υπόγειο αυτό στα σχέδια της άδειας εμφανιζόταν σαν ένας ενιαίος χώρος ενώ στην πραγματικότητα έχει χωριστεί σε 6 ξεχωριστούς χώρους για τα διάφορα διαμερίσματα και τα τ.μ. της αποθήκης του ιδιοκτήτη δεν συμπίπτουν με αυτά που λέει το συμβόλαιο. Πήγα αποτύπωσα και το διπλανό διαμέρισμα για να έχω μια πλήρη αποτύπωση του ορόφου αλλά οι μετρήσεις των εσωτερικών διαστάσεων φανερώνουν ένα διαφορετικό περίγραμμα του κτιρίου. Δεν ξέρω πως να προχωρήσω. Να ζητήσω από κάποιον συνάδερφο να μου κάνει ένα τοπογραφικό και να προσπαθήσω να κουμπώσω τις μετρήσεις μου στο πραγματικό περίγραμμα του κτιρίου; Θα χρειαστεί να γίνει νέα σύσταση; Και αν ναι πρέπει να τακτοποιηθούν οι αυθαιρεσίες όλων των διαμερισμάτων;
  4. Καλησπέρα, σε κτίριο με οικοδομική άδεια του 90 έγινε κατά τη φάση της κατασκευής επέκταση του υπογείου εκτός του περιγράμματος του ισογείου, όπως φαίνεται στο σχήμα και κατά συνέπεια επέκταση του εξώστη που βρίσκεται από πάνω και επέκταση της εξωτερικής σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο. Στη νομιμοποίηση με τον 4495 το υπολόγισα σαν υπέρβαση βοηθητικών χώρων (αποθήκη + τμήμα σκάλας) με συντελεστή 0,5. Είμαι προβληματισμένος για την Η.Τ.Κ. για το τι θα γράψω στο διάγραμμα κάλυψης στη δόμηση. Ευχαριστώ.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, σε περίπτωση οικοδομής του 90, που στο φάκελο της οικοδομικής άδειας υπάρχουν πλήρη Αρχιτεκτονικά, Στατικά και σχέδια παθητικής Πυροπροστασίας αλλά δεν υπάρχουν καθόλου σχέδια Η/Μ. Χρειάζεται να δημιουργηθούν νέα; Ευχαριστώ.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχει γίνει σύσταση κατακορύφων ιδιοκτησιών. Δεν έχει ισχύ δηλαδή η άδεια του 90; Θεωρείται το κτίσμα εξ ολοκλήρου αυθαίρετο;
  7. Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας αν κάποιος έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο. Σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με 4 ιδιοκτήτες, οι 2 από αυτούς έχουν κατασκευάσει κατοικίες με οικοδομικές άδειες η μία του 1988 και η άλλη του 1990. Αυτός με την μεταγενέστερη οικοδομική άδεια θέλει να πουλήσει το σπίτι του και πρέπει να τακτοποιηθούν όλες η αυθαιρεσίες στο οικόπεδο. Μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα το ότι στο διάγραμμα κάλυψης και στο τοπογραφικό της Ο.Α. του 1990 δεν φαίνεται η κατοικία που είχε κατασκευαστεί με την Ο.Α. του 1988; Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
  8. Συνάδερφε καλημέρα, έχω και εγώ την ίδια απορία για το τι θα πρέπει να επισυνάψω για τον ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο Μεταπτυχιακού. Έχω ένα πιστοποιητικό από την σχολή που λέει για την ισοτιμία με master. Το έβαλα μαζί με το δίπλωμα στην καρτέλα άλλο. Δεν αντιλήφθηκα πλήρως αυτό που έγραψες, αν μπορείς να μου το ξανα εξηγήσεις. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.