Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σαββας

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Σαββας's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μηπως εχεις εφαρμόσει την τεχνικη που λεει το Fespa για την προσομοίωση των υπογείων δηλ. έβαλες "πληρη πακτωση" στην κορυφή των υποστηλωμάτων του "ισογείου" ?Λεω μήπως? Γιατι σ΄αυτη την περίπτωση το φαινόμενο που περιγράφεις ειναι συχνο.
  2. Οι πρόβολοι έχουν πάχος 0,20μ σε όλο το πλάτος τους ή μόνο στη βάση και στο άκρο π.χ 0,15μ. Άν το πάχος είναι μεταβαλλόμενο κατά την έννοια του πλάτους των προβόλων τότε έχεις κατασκευαστικό πρόβλημα στη γραμμή επαφής.Δεν συμφωνώ με τον ilias ότι θα πρέπει να δώσεις σύνδεση ή σωστότερα συνέχεια πλακών στη γραμμή επαφής. Αλήθεια λέει πουθενά ο ΕΚΩΣ για βεντάλια ?
  3. Δεν χρειάζεται φουρκέτα μιας και δεν πρόκειται περί ελευθέρου άκρου αλλά για στήριξη της πλάκας σε δοκό.Νομίζω πως στην ανισοσταθμία δεν χρειάζεται το δοκάρι να έχει κρέμανση (εννοείται κάτω από την χαμηλή πλάκα) εάν δεν απαιτείται από αρχιτεκτονικούς ή άλλους λόγους.Εκτός του ότι είναι κατασκευαστικά φασαρία ηχαμηλή πλάκα αγκυρώνει στο σώμα (παρειά) της δοκού.
  4. Εννοούμε την δοκό πάνω από άνοιγμα σε υπόγειο.
  5. Το δοκάρι πάνω από το παράθυρο μπαίνει στο στατικό μοντέλο? Άν έχω σε υπόγειο (περιμετρικά) δύο στύλους σε απόσταση π.χ 6μ και ανάμεσά τους άνοιγμα (μέχρι τη βάση)πλάτους 3μ τότε πρέπει με εισαγωγή λοιπων κόμβων (fespa) να διασπάσω το δοκάρι αναμεσα στους στύλους σε τρία τμήματα (ως εξής :τοίχωμα υπογείου 1,5μ-δοκός ανωδομής 3μ-τοιχωμα υπογείου 1,5μ)?και να το επιλύσω? Τι γίνεται αν πάνω από το άνοιγμα δεν θέλω να έχω δοκάρι?
  6. Κάποιες κολώνες (συνήθως γίνονται για αρχιτεκτονικούς λόγους) σε μοντέρνου design οικοδομές ,έξω από το περίγραμμα του κτιρίου, έχουν ύψος 6μ (αναφέρομαι σε διόρωφη μεζονέτα).Δηλ. ξεκινούν από τη θεμελίωση και συνδέονται με το κτίριο με δοκούς στο ύψος της οροφής του ορόφου.Με δεδομένο ότι η σκυροδέτησή τους γίνεται σε δύο φάσεις (ανά 3μ) είναι σωστό στο πρόγραμμα να προσομοιωθεί μονοκόμματη δηλ χωρίς κόμβο στα 3μ ?Εν τέλει ο τρόπος σκυροδέτησης επηρρεάζει την προσομοίωση?
  7. Συμφωνω με τον Αρη.Εγω την δημιουργία μεσοδοκού (είτε ίσιας,είτε λοξής) χωρις να είναι λάθος ,την αποφεύγω. Επίσης εξασφαλίζω ότι τα παρακείμενα υποστηλώματα είναι θέσει κοντά (Fespa : κοντό υποστήλωμα=ναι , εξασφάλιση κοντού = προσαύξηση εντατικών μεγεθών).Ετσι καλύπτω και το ενδεχόμενο το πλατύσκαλο (ή τα σκαλιά αν δεν έχω πλατύσκαλο περ.3 του Sundance) να αγκυρωθεί σε αναμονές που θα αφεθούν στους παρακείμενους στύλους.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι.Συγχαρητήρια σε όσους συμμετέχουν στις συζητήσεις του forum. Άρη στην σελ. 4 λες ότι όταν έχεις υπόγειο βάζεις τις αναμονές (των στύλων) στην θεμελίωση και στην συνέχεια μονοκόματο σίδερο ως το ισόγειο.Αν κατάλαβα εννοείς μέχρι και το ύψος των αναμονών της οροφης ισογείου.Δηλ. 3+3+(1,20 έως 1,50) =7,20 έως 7,50 μέτρα.Καλό ακούγεται και εφαρμόζεις τονΕΑΚ.Είναι κατασκευαστικά εφικτό και τι πρέπει να γίνει;Λίγο πιο κάτω λες στον actn ότι δεν βάζεις μονοκόματο σίδερο στο υπόγειο.Τι δεν έχω καταλάβει καλά; Υ.Γ Συνάδελφοι σορυ αν κουρασα αλλά είναι η πρώτη μου σε συζήτηση του forum
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.