Μετάβαση στο περιεχόμενο

dnl21

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dnl21

  1. Καλησπέρα. Δύο οικόπεδα Α και Β έχουν κοινό όριο την πλευρά π.χ. α. Στο κοινό τους οριο δέν υπάρχει σαφής διαχωρισμός των οικοπέδων (περίφραξη). Επίσης το κοινό τους όριο αποτελεί "δρομάκι" προς παλαιά κατοικία "προ του 55". Στο Α οικόπεδο υπάρχει μιά μονοκατοικία και στο Β μία δυώροφη οικοδομή. α) Μπορεί να γίνει περίφραξη (με άδεια) στο όριο των οικοπέδων η οποία συνεπάγεται τον αποκλεισμό της πρόσβασης στην παλαιά κατοικία που βρίσκεται σε πίσω οικόπεδο? Υπάρχει νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις? β) Έστω οτί μπορεί να βγεί άδεια περίφραξης. Αν οι κάποιοι απο τους ιδιοκτήτες της δυώροφης οικοδομής (και του οικοπέδου-οριζοντια ιδιοκτησία) αποφασίσουν να κινηθούν για να βγάλουν άδεια περίφραξης και ένας ή περισσότεροι ιδιοκτήτες διαφωνούν και δεν συναινούν μπορεί να βγεί άδεια περίφραξης χωρίς την συναίνεση όλων των ιδιοκτητών του οικοπεδου.
  2. Καλησπέρα σε περίπτωση αυθαίρετου κτίσματος εντός σχεδίου σε μη άρτιο και μη οικοδομίσιμο ακίνητο (με άδεια, με ανακριβές τοπογραφικό ώστε το οικόπεδο να φαίνεται άρτιο), πως υπολογίζονται οι αυθαιρεσίες; Είναι όλο το κτίσμα αυθαίρετο; Πως γινεται η τακτοποίηση; Αναφέρει κάτι ο 4014 για τέτοια περίπτωση; Τι λύση προτείνετε;;;
  3. Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να βοηθήσει ; Σε οικόπεδο έχουν κατασκευασθεί: 1) Ένα κτίριο προ του 55 και 2) Οικοδομή με άδεια του 1972. Στην άδεια της οικοδομής που κατασκευάστηκε το 1972 δεν φαίνεται (στο τοπογραφικό και στο διάγραμμα κάλυψης) το υφιστάμενο κτίριο προ του 55. Όπως έχει εκδοθεί η άδεια η το ποσοστό κάλυψης είναι μικρότερο απο το επιτρεπόμενο, αν όμως συνυπολογιστεί στην κάλυψη και η επιφάνεια του κτιρίου προ του 55 τότε το ποσοστό κάλυψης υπερβαίνει το επιτρεπόμενο. Απο την οικοδομή (αδεια 1972) κάποια διαμερίσματα έχουν πωληθεί και κάποιοι απο τους νέους ιδιοκτήτες με το σκεπτικό ότι η νέα οικόδομή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο απειλούν τους ιδιοκτήτες του παλιού (προ του 55) κτισματος οτι θα καταγγείλουν στην πολεοδομία την ανεπάρκεια ακάλυπτου της οικοδομής με στόχο την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου. Γνωρίζω ότι αυτά που γράφω φαίνονται απίστευτα..... κί όμως συμβαίνουν. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ποιός ευθύνεται για την παράληψη αποτύπωσης του παλιού κτιρίου;
  4. δεν ρυθμίζεται με τον 4014 εννόω λόγω διαφωνία των συνιδιοκτητών, όχι διότι εμπίπτει σε κάποια εξαίρεση του νόμου.
  5. Αυθαίρετη κατασκευή σε κοινόχρηστό χώρο πολυκατοικίας. Οι συνιδιοκτήτες διαφωνούν και η αυθαίρετη κατασκευή δεν ρυθμίζεται με τον 4014. Η "πολεοδομία" μετά απο αυτοψία κ.τ.λ. βγάζει ένα προστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Για παράδειγμα για είκοσι έτη ένα ποσό 25.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που αγόρασαν τα ακίνητα από προηγούμενο ιδιοκτήτη (με συμβόλαια κ.τ.λ.), ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν την αυθαιρεσία. Το ερώτημα είναι: υπόχρεοι για την καταβολή του προστίμου είναι οι ιδιοκτήτες κατα το χρόνο της αυτοψίας και βεβαίωσης της παράβασης ή οι αρχικοί ιδιοκτήτες οι οποίοι εκτέλεσαν (πιθανώς) την αυθαιρεσία. Και δέυτερο: άν υποθέσουμε ότι οι ιδιοκτήτες είναι 4 απο τους οποίους ο ένας αρνείται να καταβάλει το πρόστιμο (25000/4), οι άλλοι 3 καλύπτονται έαν πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί. Γνωρίζω οτί μπλέκω αρκετά θέματα (νομικά κτλ) αλλά με την συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Παρακαλώ για την βοήθεια όποιου έχει εμπειρία σε κάτι ανάλογο.
  6. Σε κοινόχρηστό χώρο πολυκατοικίας υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή. Στην πολυκατοικία υπάρχουν έξι συνιδιοκτήτες. Ο ένας απο τους συνδιοκτήτες διαφωνεί στο να ρυθμιστεί η αυθαίρετη κατασκευή με τον Ν. 4014 ενώ οι άλλοι 5 επιθυμούν την ρύθμιση. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Απαιτείται η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών; Υπάρχει κάποια διευκρίνηση (επίσιμη) για αυτές τις περιπτώσεις, διοτι στον Ν.4014 αναφέρεται μόνο για συγκυριότητα και εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή δεν έχει εκτελεστέι σε κοινόχρηστο χώρο. Ευχαριστώ.
  7. Καλήμερα. Μήπως γνωρίζει κανείς την διαδικασία για την αφαίρεση απομάκρυνση μιας μικροκατασκευής. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μικρή σιδεροκατασκευή που έκανε ο ιδιοκτήτης χωρίς άδεια και μετά απο καταγγελία θέλει να την απομακρύνει για να αποφύγει προστιμα κτλ. Τι έγγραφα πρέπει να κατατεθούν στην πολεοδομία? Ποιές οι ευθύνες του μηχανικού?
  8. Καλημέρα. Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και προέκυψε μία περίπτωση προσθήκης στέγης σε υφιστάμενο κτίσμα. Η του κτίσματος αδεία είναι 20ετίας και αυτή τη στιγμή στην οροφή υπάρχει πλάκα με απόληξη κλιμακοστασίου. Τι είδους πρέπει να εκδοθεί για μία τέτοια προσθήκη και τι πρέπει να περιλαμβανει αυτή; Ευχαριστώ. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.