Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Nurbs

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Γλυφαδα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nurbs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όλες οι εκδόσεις του Allplan μπορούν να συνεργαστούν με το PhotoShop, πολύ άπλα εξάγεις το φωτορεαλισμό σου σε μορφή εικόνας (Bmp, Targa, Tiff, Jpeg,…κλπ.) Και στην συνεχεία ανοίγεις την εικόνα σου με Photoshop Ελπίζω να σε βοήθησα και περιμένω να μου στείλεις κάποιες δουλείες σου (Allplan + PhotoShop)
  2. ΟΧΙ, αυτό μπορεί να συμβεί για τέσσερεις λόγους: - Όταν εισάγουμε ένα αρχείο DXF η DWG, καλό είναι να επιλέξουμε όλη την κάτοψη και να την μεταφέρουμε στο απόλυτο σημείο του Allplan, πληκτρολογώντας σαν τιμή το μηδέν (θα το βρεις στην γραμμή διαλόγου η οποία βρίσκετε κάτω) - Μπορεί να χρειάζεται να αυξήσεις την μνήμη των αρχείων μέσα από το “docsize” του Service - Θα πρέπει απλός να αναβαθμίσεις το hardware (κάρτα γραφικών η μνήμη) - Εάν κάποιος χρησιμοποιεί την έκδοση crack, αυτές οι εκδόσεις είναι πολύ επικίνδυνες διότι όχι μονό μπορεί να μην σου δείχνει το 3D μοντέλο στο παράθυρο κίνησης αλλά μπορεί και στα καλά καθούμενα να μην μπορείς να ανοίξεις ένα αρχείο η μια ολόκληρη μελέτη!!! Στην δίκια σου περίπτωση και εφόσον ενδιαφερθείς στο μέλλον να αποκτήσεις την έκδοση 2011 η οποία έχει παρά πολλές απαιτήσεις από πλευράς κάρτα γραφικών και μνήμη … πιστεύω πως θα ήταν καλό να έκανες μια αναβάθμιση στο hardware σου.
  3. Γεια σου συνάδελφε, Μέχρι να βγει η ελληνική έκδοση (η όποια υπολογίζετε από την Alldesign Hellas πριν 20/01/2011) μου στάλθηκε η αγγλική version, πέρα από την επιτάχυνση της απεικόνισης και κάποια παράθυρα διαλόγου που αναθεωρηθήκαν και τυποποιήθηκαν (όπως το module Facades=Προσόψεις η το παράθυρο επιλογών που επιτέλους συγκεντρώνει όλα τα διαφορά παράθυρα ρυθμίσεων που υπάρχουν μέσα στο Allplan) δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι συγκλονιστικό. Αυτές οι βελτιώσεις αφορούν πιο πολύ το νέο χρηστή, ο οποίος θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα να μάθει το Allplan. Για τους έμπειρους χρήστες μόνο τρία πράγματα έχουν ενδιαφέρον - H σύγχρονη απεικόνιση της έκθεσης οπού πλέον ο χρήστης μπορεί εύκολα να τροποποιήσει ρυθμίσεις όπως γραμματοσειρά, χρώμα, πάχη, ύψος και πλάτος γραμμών ή ακόμα και να ενσωματώσει το εταιρικό του logo!! - Η έκδοση 2011 υποστηρίζει περισσότερους από 50 τύπους αρχείων τους (DXF,DWG,DGN,C4D,3DS…..και αρχείων STL και SKP = με αυτούς τους τύπους αρχείων, μπορούν να παραχθούν 3D μοντέλα με τη χρήση 3D εκτυπωτών ή να μεταφερθούν αρχεία SketchUp έτσι με αυτό το τρόπο μπορούμε από το Internet να κατεβάσουμε και να εμπλουτίσουμε την βιβλιοθήκη του Allplan - Το Allplan 2011 παρέχει πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες για σχεδιασμό κιγκλιδωμάτων, φρακτών
  4. Συνάδελφε Ponirea, Συμφωνώ μαζί σου. Ο arsv αντιμετωπίστηκε με τη λογική του «τι είσαι εσύ τώρα; απλός συνάδελφος ή κρυφοεκπρόσωπος». Και όταν έθιξε κάποια ζητήματα που αφορούν τους κανονισμούς, δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση. Κρίνοντας δηλαδή και από την πρώτη ανάρτηση του Γιάννη-ιος, εγώ καταλαβαίνω ότι τελικά δεν πειράζει να αναρτάται μια καθαρή διαφήμιση από μια εταιρία (δηλ. θα πρέπει να αλλάξουμε και τον σχετικό κανονισμό του φόρουμ). Έτσι όποιος θέλει εδώ μέσα να εκφράσει θετικά σχόλια για ένα πρόγραμμα μάλλον είναι καλύτερα να λέει ότι είναι εκπρόσωπος της εταιρίας (άσχετα αν πραγματικά είναι ή όχι) και όλα ΟΚ. Αντιθέτως αν κάνει θετικά σχόλια και δηλώσει εκπρόσωπος τότε θα αρχίσουν οι αμφιβολίες αν είναι το ένα και αν είναι το άλλο. Και εγώ σας λέω ότι κάποιος βγαίνει και λέει ότι έχει δουλέψει τα τάδε προγράμματα για τάδε χρόνια και άρα η γνώμη του «μετράει». Γιατί να τον πιστέψουμε; Ή ότι βγαίνει και λέει ότι είναι απλός συνάδελφος. Ε και; Πως το πιστοποιούμε αυτό; Δεν είναι σωστό λοιπόν να αφήνουμε τέτοιες υπόνοιες. Ο καθένας ας κρίνει… Για τις ερωτήσεις που έθεσες Ponirea: 1) Τα αντικείμενα της βιβλιοθήκης είναι 3D μοντέλα – σύνολα στερεών με πληροφορία υφών και χρωμάτων. Μπορούμε με διπλό κλικ να μπούμε και να επεξεργαστούμε ξεχωριστά το κάθε στερεό που είναι μέρος του μοντέλου, αλλάζοντας υλικό, χρώμα αλλά και την ίδια την γεωμετρία του. Να προσθέσω ότι τα υλικά (υφές) λειτουργούν με βάση δεδομένων MySQL. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συνδέουμε την παράμετρο του υλικού με ένα πρότυπο πχ. δαπέδου ή τοίχου, το οποίο φτιάχνουμε και αποθηκεύουμε. 2) Μέτα από μια εβδομάδα δεν έχω προλάβει να εμβαθύνω το κομμάτι που έχει να κάνει με την παρουσίαση (φωτορεαλισμος,video,…) , το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τηλέφωνο την EliteSoft Greece και να ρωτήσουμε.
  5. Συνάδελφε Ponirea, Επειδή είμαι φανατικός χρήστης Allplan (είναι γνωστό και σε αυτό το φόρουμ) είμαι και αρκετά επιφυλακτικός με καινούρια προγράμματα που δουλεύουν πολύ με έτοιμα πρότυπα αλλά συχνά με αποτέλεσμα να περιορίζουν τον ελεύθερο σχεδιασμό από τον χρήστη. Κατέβασα το Demo και εδώ και μία βδομάδα το έχω πλακώσει για να δω εάν οι επιφυλάξεις μου επιβεβαιώνονται ή όχι. Το ζήτημα των ορόφων που θέτεις είναι από αυτά που τσέκαρα πρώτα από όλα και μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τις σύνθετες περιπτώσεις που αναφέρεις. Εξηγώ: Ουσιαστικά πιστεύω όπου λέμε «ΟΡΟΦΟΙ ΚΤΙΡΙΟΥ» πρέπει να διαβάζουμε «ΣΤΑΘΜΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ». Μπορούμε να έχουμε όσες στάθμες θέλουμε (από τις οποίες εξαρτώνται διάφορες στάθμες όπως πρέκι, ποδιά, ψευδοροφή, πάχη πλάκας, πατώματος, οροφής, κα.) και όσες ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ (ή ΚΤΙΡΙΑ) θέλουμε. Αυτό το τελευταίο απαντά και στο: «…περιπτώσεις συγκροτήματος κατοικιών σε διάφορα επίπεδα». Έτσι η κάθε κατοικία μπορεί να δουλεύεται σε ξεχωριστές στάθμες Όσον αφορά την απάντηση στο ερώτημα: «Τι γίνεται σε σύνθετες περιπτώσεις που στον ίδιο όροφο έχουμε δύο στάθμες…» αυτή είναι η εξής: Η δυνατότητα σε κάθε Κτίριο (ή Κτιριακή Δομή) να μπορούμε να έχουμε όσες Στάθμες θέλουμε σημαίνει πρακτικά ότι για παράδειγμα: Μπορούμε να έχουμε 2 διαφορετικές στάθμες στο ΙΣΟΓΕΙΟ (δηλαδή πχ. ΙΣΟΓΕΙΟ Α και ΙΣΟΓΕΙΟ Β), 2 διαφορετικές στάθμες στον Α’ ΟΡΟΦΟ κοκ. Ανά πάσα στιγμή ορίζουμε σε ποια στάθμη να τοποθετείται το κάθε αρχιτεκτονικό, ή άλλο στοιχείο που συνδέεται με τις στάθμες, που σχεδιάζουμε. Άλλος τρόπος θα ήταν να ορίσουμε 2 (ή περισσότερες) διαφορετικές κτιριακές δομές (με διαφορετικές στάθμες στην κάθε μια) και να τις χρησιμοποιούμε όλες για την δημιουργία ΕΝΟΣ κτιρίου. Προσωπικά δεν βλέπω κανένα περιορισμό στον ευέλικτο ορισμό των ορόφων κλπ. κάτι που ομολογώ δεν το περίμενα και με εξέπληξε. Ελπίζω Ponirea να σε κάλυψα. Ένα ακόμα στοιχείο που με εξέπληξε θετικά είναι ο σχεδιασμός της στέγης. Και το λέω γιατί όποιος ξέρει καλά το Allplan θα ξέρει τις δυνατότητες που έχει στον σχεδιασμό στέγης και τι προσδοκίες έχω. Προερχόμενος λοιπόν από Allplan δεν περίμενα να βρω αντίστοιχη ελευθερία και ευκολία στον σχεδιασμό της στέγης. Όμως είδα ότι με το EliteCAD μπορεί κανείς να σχεδιάσει ότι στέγη θέλει (όχι μόνο τις απλές συνήθεις πρότυπες). Δεν βλέπω δηλ. να υστερεί σε αυτό το θέμα σε σχέση με το Allplan (για όποιον ξέρει τι σημαίνει αυτό). Τέλος συμφωνώ πως η τιμή του για ένα πρόγραμμα με τεχνολογία BIM είναι πρωτοφανής και πράγματι πολύ καλή.
  6. Συνάδελφε δεν έχω καμία σχέση :confused:…. Απλός μου αρέσει πολύ το Allplan και θεωρώ κρίμα και άδικο το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ακόμα την θέση που του αξίζει στην Ελλάδα …. Igga το website σου είναι απλός καλό …. αλλά κάποια έπιπλα είναι τέλια π.χ. Τουαλέτα Ομορφιάς Καρδιά - Γραφείο Με Κύκλους - Κρεβάτι Με Καμπύλες. Ερώτηση: τα εισάγετε από εξωτερικό η τα κατασκευάζετε εσείς ….. Mην μου πεις, πως τα σχεδιάζετε με Allplan
  7. Καλησπέρα Igga, Έριξα μια μάτια στην ιστοσελίδα σου και μόλις σου έστειλα ένα e-mail που περιέχει ένα link για να κατεβάσεις το “Βασικό εγχειρίδιο” του Allplan 2009 από το web site της Alldesign Hellas ….. ελπίζω με αυτό τον τρόπο να βοήθησα…. Καλό διάβασμα :roll:
  8. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είχα και εγώ πρόβλημα υποστήριξης γιατί αγόρασα το Allplan από εταιρία μεταπώλησης που αργότερα σταμάτησε την προώθηση του χωρίς να παρέχει καμία σοβαρή υποστήριξη στην συνέχεια στους μέχρι τότε πελάτες της. Αυτό το κατάλαβα όταν άρχισα να συνομιλώ με τον πραγματικό αντιπρόσωπο της Νemetschek στην Ελλάδα που είναι ο ίδιος από το 1997. Μακάρι να είχα έρθει σε επαφή με αυτόν από την αρχή γιατί θα γλίτωνα πολύ χαμένο χρόνο. Όσον αφορά την μετάφραση (η οποία πράγματι είχε προβλήματα) έχεις δει την τελευταία έκδοση του 2009.2; Είναι πολύ καλύτερη. Για το manual κάτι που δεν γνωρίζεις είναι πως υπάρχει στα ελληνικά από το 2008. Αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω. Όσον αφορά τα ελληνικά πρότυπα, είναι λογικό να μην είναι εναρμονισμένο τόσο όσο θα θέλαμε μιας και μιλάμε για πρόγραμμα πολυεθνικής εταιρίας η οποία για να ασχοληθεί με την δημιουργία μιας προσαρμοσμένης εκδοχής για συγκεκριμένη χώρα θα πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος αριθμός πελατών σε αυτήν την χώρα. Μακάρι οι χρήστες του Allplan στην Ελλάδα να ήταν τόσοι ώστε να τραβούσε την εταιρία να ασχοληθεί με την δημιουργία μιας εκδοχής προσαρμοσμένης στα ελληνικά πρότυπα. Τότε θα μιλάγαμε για την απόλυτη εφαρμογή στην Ελλάδα, γιατί κατά τα άλλα συμφωνώ ότι το Allplan είναι κορυφαίο και ίσως το καλύτερο ΒΙΜ πρόγραμμα της αγοράς.
  9. Παιδιά πρώτα από όλα πιστεύω πως συγκρίνετε πράγματα που είναι εντελώς διαφορετικά…..γιατί τέτοιο μπέρδεμα. Τα πράγματα είναι απλά εάν θέλεις να κάνεις μικρά και απλά κτήρια χωρίς μεγάλες απαιτήσεις και πολλές αλλαγές, το Cascados, το Archline ….μπορούν να σε καλύψουν εάν όμως θέλεις πιο πολύπλοκα έργα τα οποία απαιτούν, η δομή του προγράμματος να μπορεί να σηκώνει πολύ μεγάλη βάση δεδομένων εκεί υποχρεωτικά πρέπει να πας σε ArchiCad η σε Allplan. Δηλαδή εγώ θεωρώ πιο λογικό μια σύγκριση Cascados vs Archline η ΑrchiCad vs Allplan παρά ArchiCad vs Cascados. Πρώτα από όλα τα πρώτο έχει από πίσω του μια ιστορία 25 χρόνια ενώ το Cascados 2 χρόνια
  10. Παιδιά συγγνώμη, λάθος τιμές σας έδωσα για τα Steel Extension Allplan Steel Templates = 1.290€ Allplan Steel Design Modeller = 1.290€ Από τι είδα στην ιστοσελίδα της CivilTech (http://www.civiltech.gr/Common/Prices.asp - δείτε Αρχιτεκτονικά προγράμματα), οι τιμές είναι οι παρακάτω: Geo Extension = 1.290€ το όποια πέρα από το ψηφιακό μοντέλο εδάφους, πολεοδομικό σχεδιασμό (δείτε http://www.metacafe.com/watch/2276506/how_to_urban_planning_3d_modelling_in_nemetschek_allplan/ ), τοπογραφικό σχεδιασμό και περιβάλλων χώρος έχει και τρία νέα modules για το σχεδιασμό γεφυρών και οδοποιία (Bridge and civil engineering designer, Roundabout, Tight curve) HVAC = 1.590€ (Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των Η/Μ Εγκαταστάσεων: θέρμανση, κλιματισμός, υδραυλικά), τοποθετεί μόνο του στην κάτοψη τους υποδοχείς, Εντολές αυτοματοποιημένης σχεδίασης δικτύων & συνδέσεων, μοντελοποίηση μηχανολογικών συστημάτων και διατάξεων αγωγών, ηλεκτρικού φωτισμού και ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Workgroup Manager = 450€ Δημιουργία τζαμαριών/υαλοπετασμάτων = 450€ Δημιουργία κάγκελων/χειρολαβών = 450€
  11. :D Ναι ..το Allplan εξάγει/εισάγει αρχεία 3DS και μπορείς χωρίς πρόβλημα να τα επεξεργαστείς Papounos, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…….εγώ έτσι το έμαθα στην Γαλλία…και πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή μέθοδος διότι εάν σκεφτεί κάνεις το πόσες ώρες θέλεις για να μάθεις ένα καινούργιο λογισμικό, είναι πολύ πιο εύκολο και καλυτέρα να δώσεις 160€ και να ξέρεις μετά από 8 ώρες εάν πραγματικά σου κάνει ……
  12. Πρώτα από όλα, πρέπει να ξέρεις που είναι ο φάκελος Prj ο όποιος περιέχει όλες τις μελέτες σου. Εάν δεν ξέρεις που είναι, τρέξε το Service/Allmenu στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα δεις “Central file storage folder” η “Κεντρικός κατάλογος αποθήκευσης αρχείων” και διπλά υπάρχει το path (ο δρόμος) που σου δείχνει που βρίσκονται οι μελέτες σου στο σκληρό δίσκο σου, συνήθως είναι C:\Nem\Allplan 2009\ η C:\Data files\Allplan 2009\ εκεί πρέπει να υπάρχει ο φάκελος Prj, τον παίρνεις ολόκληρο και τον αντιγράφεις. Μετά πρέπει να πας στον άλλο υπολογιστή να βρεις το φάκελο Prj και να τον αντικαταστήσεις. Λογικά εάν ανοίξεις το Allplan στο Laptop, πρέπει να βλέπεις όλες τις μελέτες σου.
  13. Κοιτά Nicopan, το Steel Extension έχει δυο εκδόσεις: Allplan Steel Templates 2.000€ Για γρήγορο και εύκολο σχεδιασμό επιλέγεις γρήγορα τις χαρακτηριστικές παραμετρικές πρότυπες μεταλλικές διατομές του Allplan και πέρα από τη βιβλιοθήκη με όλες τις ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ασιατικές πρότυπες διατομές - H(JIS), hp, HD(Arbed), HE. HEA, LIFT, HEC, HEM, HL, HP, HP(Imp), I, IPE, IPN, M, M(Imp), RSJ, S, S(Imp), UB, UBP, UC, W, W(Imp) - είναι διαθέσιμη και μια ποικιλία συνθέσεων Allplan Steel Design Modeller 2.000€ Μέσω των εξειδικευμένων λειτουργιών του, επιτρέπει την ανάλυση και επίλυση με εξοικονόμηση χρόνου και την απαρίθμηση των προγραμμάτων κατασκευής χάλυβα. Η αμφίδρομη σύνδεση Allplan με Scia (δες http://www.allplan.gr/ALLPLANEN/bauingenieure/tragwerksplanung.htm ), με ευφυή ανάδραση και στις δύο κατευθύνσεις, επιτρέπει μια τέλεια "αμφίδρομη εργασία" του μηχανικού.
  14. Εάν θέλετε μια καλή περιγραφή του Allplan….δείτε και το site της CivilTech ( http://www.civiltech.gr/Products/Allplan/Allplan.aspx)
  15. Michancad, δεν μπορώ να σε βοηθήσω…..δίστιχος…. γιατί πολύ απλά δεν είμαι πλέον φοιτητής….snif..snif…πιστεύω εάν επικοινωνούσες με την Αlldesign Hellas (http://www.allplan.gr/ALLPLANEN/service/impressum.htm) …θα μπορούσες να μάθεις την τιμή..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.