Μετάβαση στο περιεχόμενο

Makis Georgiadis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Makis Georgiadis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Στην παρακάτω περίπτωση του οικοπέδου Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η Θ-Α: θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με το: 1) Ποιους περιορισμούς έχω ως προς την τοποθέτηση του κτιρίου; Προφανώς λόγω της λωρίδας Ε-Ζ-Η-Θ, δεν κατατάσσεται στα γωνιακά οικόπεδα, αφού έχει πρόσωπα στις δύο οδούς (Βορειο Ανατολικά και Βόρειο Δυτικά, πλάτους 10μ και 6μ αντίστοιχα), αλλά και ενα μικρό πρόσωπο (κάτω των 2μ) στην Νότιο Ανατολική οδό (πλευρά Ζ-Η του οικοπέδου). Να τονίσω πως τα όμορα οικόπεδα έχουν κτίσει σε επαφή με το υπο μελέτη οικόπεδο, δηλαδή η ιδιοκτησία Γ, κατασκευής 2008, εφάπτεται της πλευράς Γ-Δ-Ε, ενώ η ιδιοκτησία Δ, κατασκευής 1994, εφάπτεται της πλευράς Α-Θ. Επιπλέον, να τονίσω οτι με βάση την ρυμοτόμηση και τη νέα Ο.Γ., ΔΕΝ εξασφαλίζονται 9 μέτρα κατασκευής αν αφήσουμε δ απόσταση απο το κτίριο Γ (νότιο ανατολικά). Η θέα του οικοπέδου είναι ανατολικά (δεξιά), και νότια (κάτω). 2) Με βάση τα παραπάνω, τι περιορισμούς έχω ως προς την τοποθέτηση του κτιρίου; 3) Αν θεωρήσουμε πως μπορώ να κολλήσω στην πλευρά Γ-Δ-Ε (που είναι και το ζητούμενο), και απο τον δεύτερο όροφο και πάνω δημιουργήσω μια εσοχή πχ 2 μέτρα, μπορώ να έχω άνοιγμα (μπαλκονόπορτα) και να χρησιμοποιήσω το βατό δώμα του υποκείμενου ορόφου ως εξώστη; Υπάρχει δηλαδή περιορισμός δ ως προς τη δημιουργία μπαλκονόπορτας, ή το δ δεν μας απασχολεί πλέον εφ'όσον με αφορμή την εξασφάλιση 9 μέτρων έχουμε κολλήσει στην πλέυρά Γ-Δ-Ε; Ελπίζω να μη σας κούρασα, προσπάθησα να τα περιγράψω όσο πιο απλά και αναλυτικά γίνεται. Η απαντήσεις σας θα ήταν πολύ βοηθητικές για μένα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ερώτημα: Η 4579/20 τροποποίηση της παραγράφου 1β του Άρθρου 14, έχει εφαρμογή και στα γωνιακά οικόπεδα; Παύει δηλαδή να είναι δηλαδή υποχρεωτική η πρόβλεψη ακάλυπτου ΔxΔ, όπως επιβάλλει η παράγραφος 1στ του ιδίου άρθρου, σε περίπτωση που πληρούνται τα κριτήρια της τροποποίησης;
  3. @petros71 Σίγουρα δεν συμφέρει η κατεδάφιση, καθώς ακυρώνεται ουσιαστικά το ισόγειο που είναι και η μεγαλύτερη εμπορική αξία του ακινήτου. Αλλιώς θα είχε ήδη βγει άδεια κατεδάφισης και νεα οικοδομική, αντίστοιχα. Όλο το ζήτημα είναι εαν μια στατικά ανεπαρκής στέγη μπορεί να δικαιολογήσει την αντικατάσταση της σε υψηλότερη στάθμη χωρίς αυτό να απαιτήσει εκ νέου οικοδομική άδεια..
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. @petros71, συμφωνώ με όσα λες περι κατάχρηση της μικρής κλίμακας προς αποφυγή κόστους άδειας. Εδώ όμως το ζητούμενο δεν είναι η εξοικονόμηση χρημάτων αλλά η επίτευξη της ανύψωσης στέγης με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο. Το πρόβλημα είναι η παρόδια στοά, τίποτα αλλο. Αυτή είναι που αποτελεί εμπόδιο στην έκδοση οικοδομικής άδειας. Ο ιδιοκτήτης θα προχωρούσε σε οποιαδήποτε έκδοση άδειας με οποιοδήποτε κόστος, και αυτή είναι η ουσία του ερωτήματός μου: υπάρχει τέτοιος τρόπος; @Didonis, η ηλικία του αγνοείται. Υπήρχε ως κτίσμα σίγουρα απο το 1920-1930, και εν συνεχεία υπέστη προσθήκες - κανείς δεν γνωρίζει την ιστορία του όμως. Σίγουρα είναι προ του '55. Όχι, αυτή τη στιγμή δεν είναι διατηρητέο. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου, εμένα με αφορά η νόμιμη αύξηση ύψους της στέγης. Το εαν θα κάνει και το τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης με τη χρήση επιφανείών, είναι δικό του θέμα και ρίσκο. Επαναλαμβάνω πως θα συνεχίσει το κτίριο να είναι εκτός μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους και εντός ιδεατού στερεού, ενώ δεν θα φανεί πουθενά αύξηση δόμησης.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι! Τα φώτα σας ει δυνατόν, σε ενα θεματάκι λιγο λεπτό: Εργασίες ανακαίνισης σε πολύ παλιό κτίριο επι οδού οπου προβλέπεται παρόδια στοά (4μ). Προφανώς στο κτίριο δεν εχει διαμορφωθεί η στοά, και ούτε πρόκειται να διαμορφωθεί για ευνόητους λόγους (πρακτικά ακύρωση σχεδόν του ισογείου, μεγάλης εμπορικής αξίας). Το κτίριο έχει ύψος περίπου 9μ, με μέγιστο ύψος κτιρίων στη περιοχή 25μ. Υπάρχει αρκετή υπολειπόμενη δόμηση, η οποία όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς σύμφωνα με ΝΟΚ Άρθρο 22: Υπάρχει υφιστάμενη στέγη, με πολύ παλιά ξυλεία, η οποία εδράζεται με ενα αρκετά περίεργο σύστημα (όχι στην περιμετρική εξωτερική τοιχοποιία αλλα 50 εκατοστά χαμηλότερα, σε μια υποτυπώδη πλακίτσα. Την υφιστάμενη στέγη, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να αντικαταστήσει με νέα. Θα μπορούσε η νέα στέγη να εδράζεται στην περιμετρική τοιχοποιία, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί περίπου 0.80 - 1μ ψηλότερα απο την υπάρχουσα στάθμη της; Γνωρίζω πως η πρώτη απάντηση είναι οχι, αφού η άδεια μικρής κλίμακας (η οποία μπορεί να βγεί στο υπάρχον κτίριο και δεν επηρεάζεται απο την έλλειψη της στοάς) προβλέπει τη νέα στέγη να είναι πανομοιότυπη με την παλιά σε υψόμετρα, κλίση, όγκο κλπ. Το ερώτημα είναι εαν θα μπορούσε να κατασκευαστεί νέα στέγη σε ενα υψηλότερο κατα περίπου 1 μέτρο επίπεδο. Πιθανή στατική ανεπάρκεια της υπάρχουσας και πρόταση ωστε η νέα να εδράζεται σε ενα περιμετρικό σενάζ που θα κατασκευαστεί επι της περιμετρικής τοιχοποιίας; Να τόνισω πως δεν συζητάμε για επιπλέον δόμηση. Συζητάμε απλώς για αύξηση ύψους του ορόφου, εντός ορίων μέγιστου ύψους και ιδεατού στερεού φυσικά. Τι προτείνετε σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.