Jump to content

MONOS

Core Members
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Καλή

About MONOS

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,686 profile views
 1. Ν.3889/2010, άρθρο 20, παρ. 6, όπως ισχύει " 6. Δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του δασικού χάρτη είτε είναι αναρτημένος είτε κυρωμένος μερικά ή ολικά, παρέχεται σε κάθε δημόσια αρχή μέσω του ειδικού διαδικτυακού τόπου της παραγράφου 11 του άρθρου 13. Αν απαιτείται από κείμενες διατάξεις, εξαιρουμένης της διάταξης της παραγράφου 4, η βεβαίωση του δασικού εν γένει ή μη χαρακτήρα έκτασης ενώπιον του Δημοσίου, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπηρεσιών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (Α΄ 65), όπως εκάστοτε ισχύει, αυτή πραγματοποιείται με υ
 2. Πρακτικά σημαίνει ότι είναι άλλης μορφής έκτασης που δεν υπάγεται στις δασικές διατάξεις, αλλά υπάρχει και ο χαρακτηρισμός ΑΝ (κήρυξη ως αναδασωτέα, προφανώς μέσα σε μία ευρύτερη έκταση). Ο χαρακτηρισμός ΑΝ θα πρέπει να αρθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.998/1979 (απόφαση δασάρχη και δημοσίευση σε ΦΕΚ). Μέχρι τότε το ακίνητο είναι δεσμευμένο από το χαρακτηρισμό ΑΝ.΄Μετά την άρση της αναδάσωσης, αναμορφώνεται και ο δασικός χάρτης σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται. Μια επίσκεψη στο δασαρχείο που έχει κηρύξει την αναδάσωση θα σε διαφωτίσει για το αν πρέπει να κινήσεις κάποια ενέργεια για λογ
 3. Με τον κανόνα της αρτιότητας φαντάζομαι ότι είσαι εντάξει.
 4. Όταν κάνουμε ΔΓΜ διόρθωσης, δεν διορθώνουμε μόνο το δικό μας ΚΑΕΚ, όπως γίνεται συχνά η παρανόηση, αλλά και τα όμορα επηρεαζόμενα. Έτσι η εξωτερική περίμετρος των PST_KAEK με των DGM_PROP_FINAL θα πρέπει να ταυτίζεται για τα δύο ή περισσότερα ΚΑΕΚ που συμμετέχουν στη διόρθωση.
 5. Γιώργο και με τους δύο τρόπους γίνεται, επέλεξε τον απλούστερο ένα τοπογραφικό ένα ΚΗΔ. Προσοχή στην αυτοδίκαιη συνένωση, μήπως πρέπει να κάνει δύο συμβόλαια, αν είναι όμορα και άρτια κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση.
 6. Όχι δεν χρειάζεται να φαίνεται. Το Κτηματολόγιο δεν το νοιάζει η πρασιά (ΟΓ), αλλά το ιδιοκτησιακό (ΡΓ).
 7. Κι όμως Παύλο, ΥΔΟΜ στην Αττική και από τις καλές έχει αντίθετη άποψη. Συγκεκριμένα λέει ότι νομοθετικά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για παραμικρή απόκλιση εμβαδού τοπογραφικού τίτλου που έχει συνταχθεί μετά το 2013 και αυτού της αίτησης για οικοδομική άδεια. Και σε στέλνει για διόρθωση τίτλου, που λέει και ο φίλος παραπάνω. Νομίζω είναι θέμα ΥΔΟΜ. Κάποιες δέχονται το 2% και άλλες όχι.
 8. Ένα απόσπασμα από το άρθρο 5 του ν.651/77 που ελπίζω να απαντάει στο ερώτημα σου. "Εις πάσαν δικαιοπραξίαν έχουσαν ως αντικείµενον µεταβίβασιν λόγω πωλήσεως οικοπέδου ή αγροτεµαχίου µετά ή άνευ κτισµάτων επισυνάπτεται εις το πωλητήριον συµβόλαιον τοπογραφικόν διάγραµµα, υπογραφόµενον υπό των συµβαλλοµένων και του συντάσσοντος τούτο µηχανικού ή υποµηχανικού εις το οποίον αναγράφονται τα µήκη των πλευρών, τα όρια προς τας οµόρους ιδιοκτησίας, τα ονόµατα των γνωστών ιδιοκτητών των ως και το εµβαδόν του πωλουµένου ακινήτου. Επί του διαγράµµατος δηλούται υπευθύνως υπό του συντάσσοντος τούτο µη
 9. Ένα ΔΓΜ θέλεις μόνο και στα VST και VST_FINAL θα δείξεις μόνο τις νέες κάθετες, δηλαδή τις τρεις. Οι παλιές δεν χρειάζεται να μπουν σε κάποιο layer. Το ζητούμενο για το κτηματολόγιο, αλλά και για το συμβόλαιο, είναι οι κάθετες που θα ισχύουν μετά την πράξη.
 10. Καλημέρα, αν το εμβαδόν είναι εντός αποδεκτών αποκλίσεων κτηματολογίου και το σχήμα σου σχετικά ικανοποιητικό δεν χρειάζεται να πας σε διόρθωση ορίων. Άρα κάνεις ένα ΔΓΜ πράξης. Περνάς τα γνωστά layers των μετρήσεων σου και επί του TOPO_PROP συστήνεις τις δύο κάθετες στο layer VST. Για την ενημέρωση της χωρικής βάσης του κτηματολογίου περνάς και το PST_KAEK επί του οποίου περνάς και τις κάθετες στο VST_FINAL. Προφανώς λόγω μη απόλυτης ταύτισης του TOPO_PROP με το PST_KAEK η γραμμή που χωρίζει το γεωτεμάχιο σε κάθετες, θα πρέπει είτε να κοπεί είτε να εκταθεί προκειμένου να κλείνει στο PST_KAEK.
 11. Δεν μίλησες με το τοπογραφικό της πολεοδομίας στη Νέα Ιωνία ; Είναι πολύ κατατοπιστικά τα κορίτσια εκεί. Σε ανάλογη περίπτωση δική μου στο κάτω Ψαλίδι (δεν ξέρω αν είσαι εκεί), υπάρχουν συντεταγμένες σε ΤΜ 3 μοιρών για τις αξονοδιασταυρώσεις και τις κορυφές των ΟΤ και δεν υπάρχουν συντεταγμένες για τα οικόπεδα. Εμένα μου είχαν ζητήσει σε τοπογραφικό άδειας τις συν/νες του ΟΤ στο σύστημα της πράξης ενώ του οικόπεδου μόνο σε ΕΓΣΑ.
 12. Αν την κάνεις αύριο το πρωί τη διαδικασία όλα θα είναι τέλεια. Βραδυνές ώρες και μη εργάσιμες ημέρες έχω διαπιστώσει ότι η αναφορά εφαρμογής δεν λειτουργεί. dxf 2000, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Δεν μου έχει κολλήσει ποτέ.
 13. Νομίζω ότι καλά τα λες, τεχνικά δεν γίνεται στο ΔΓΜ να δείξεις την αρχική ιδιοκτησία και το ρυμοτομούμενο, γιατί οι διορθώσεις που ζητάς στο ΔΓΜ είναι επί του PST_KAEK, που λογικά ταυτίζεται με το τελικό οικόπεδο της κυρωμένης πράξης, αλλά και το πολύγωνο της κυρωμένης πράξης DBOUND_PROP το οποίο επίσης θα πρέπει να βάλεις. Εξάλλου νομίζω ότι πρέπει να δηλώσεις ότι η μεταβολή είναι τεχνικά εφαρμόσιμη (αρά δεν μπορείς να προτείνεις μεταβολή που να περιλαμβάνει κατάληψη δρόμου). Συνεπώς νομίζω ότι το ΔΓΜ πρακτικά θα γίνει για την αλλαγή ιδιοκτήτη επί του ίδιου ΚΑΕΚ. Η αρχική ιδιοκτησία θα πρέπει
 14. Όχι μόνο σε περιοχή που λειτουργεί κτηματολογικό γραφείο. Προσοχή σε αυτά που γράφει παραπάνω ο tetris για τη δήλωση του ν.651 (διάβασε το άρθρο 5, παρ.1 ). Και προσοχή στην εγκυρότητα της κατάτμησης.
 15. Στο γήπεδο 1,2,3,4 θα μπουν τα layer BOUND_IMPL, BOUND_UNIMPL και TOPO_PROP. Στα νέα γήπεδα που θα δημιουργηθούν μετά την κατάτμηση θα μπουν κλειστά πολύγωνα TOPO_PROP_NEW. Αν έχεις κτηματολόγιο θα πρέπει να φτιάξεις και ένα ΔΓΜ πράξης, που πλην των ανωτέρω θα προσθέσεις τα layer PST_KAEK, LINE_XM και DGM_PROP_FINAL
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.