Jump to content

lefakos

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

2 Followers

About lefakos

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. (υγ μόλις παρατήρησα ότι έχω βάλει το θέμα στην κατηγορία ΓΟΚ ... )
 2. Καλησπέρα ! μια ερωτησούλα θα ήθελα να κάνω , σε οικόπεδο αβγδ που είχε διαστάσεις 20x50μ (περίπου) έχει χαραχτεί (άλλα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα) νέος δρόμος πλάτους 8μ, οπότε πλέον είναι 12x50μ και έχει κανονικά αρτιότητα (κατ ' εξαίρεση), επίσης για διάφορους λόγους δεν έχω δ στην αριστερή πλευρά (στη γειτ. ιδιοκτησία 1) και μπορώ να ''κολλήσω''. Το οικόπεδο χτίζει 390τμ με μέγιστο ύψος 15μ , οπότε ο ιδιοκτήτης θα ήθελε να κάνει μια μικρή πολυκατοικία με πιλοτή + 4 ορόφους από πάνω και ιδανικά , 2 μικρά διαμερισματάκια ανά όροφο . Λόγω του περίεργου σχήματος του οικοπέδου , θεώρησα ότι η σκάλα πρέπει να μπει κεντρικά για να διευκολύνει την πρόσβαση και στα 2 διαμερίσματα και μετά από διάφορες εναλλακτικές λύσεις κατέληξα σε αυτό που φαίνεται στην επισύναψη. Και φτάνω στην ερώτηση, αν το κλιμακοστάσιο και ο ανελκυστήρας είναι εκεί που φαίνεται το κίτρινο ορθογώνιο (Κ) για να έχω φωτισμό και αερισμό (στο κλιμακοστάσιο) πρέπει να αφήσω δ ? αν ναι, πρέπει να αφήσω δ= 3,25μ και εμένα με το ζόρι μου βγαίνει 3μ, νομίζω κάπου είδα πριν στο αρθ. 14 ότι θες τουλάχιστον 2μ κάθετα στα ανοίγματα του κλιμακοστασίου για να είσαι εντάξει , με καλύπτει αυτό ? επίσης αυτό μπορεί να θεωρηθεί εσοχή ? αίθριο ? είναι σε όλους του ορόφους ίδιο και δεν στεγάζεται πουθενά ... Θα ήθελα κ κάτι ακόμα για να μην ανοίγω δεύτερο θέμα , στη πλευρά του νέου δρόμου , κάνοντας το ιδεατό στερεό , στον τελευταίο όροφο , πρέπει να μπω μέσα 1,5-2μ και δεν μένει αρκετός ωφέλιμος χώρος ... μήπως λόγω ότι το οικόπεδο έχει γίνει από 20>12μ υπάρχει κ εκεί κάποια εξαίρεση? (δεν πιστεύω) . Επίσης επειδή το κτίριο δεν ακολουθεί τον λοξό νέο δρόμο, ομοίως και το ιδεατό στερεό ''κόβει'' ανομοιόμορφα το κτίριο (στον τελευταίο όροφο) , το οποίο δημιουργεί θέματα στη μορφή του κτιρίου ... ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 3. Ευχαριστω tetris κ Κε Κωστα ! καλημερα !
 4. καλημέρα tetris και σε ευχαριστώ για την απάντηση , δεν θα διαφωνήσω για το ενεργειακό άγχος και κατανοώ το τελευταίο με τη διαχρονικότητα που αναφέρεις , απλά σαν νέος αρχιτέκτονας (μπορεί να κάνω και λάθος) μου φαίνεται λίγο αδιανόητο να ΄επαναπαυόμαστε' σε δοκιμασμένες τεχνικές και να μη προσπαθούμε να το εξελίσσουμε και να το πάμε ένα βήμα παρακάτω ! και σε αυτό ''ρίχνει λάδι στη φωτιά'' και τα κτίρια που βλέπω στο εξωτερικό στα διάφορα περιοδικά και site .. όπου κατασκευαστικά έχουν πάει ήδη παρακάτω (θα μου πεις αυτό εξαρτάται και προκύπτει από πολλούς παράγοντες) . Δηλαδή , για παράδειγμα σε μια νέα κατοικία , ας πούμε , στο κέντρο της Αθήνας , φαντάζει μονόδρομος η τοιχοποιία πλήρωσης να είναι με το διπλό τούβλο και το dow στη μέση ... άντε έσχατη σκέψη να μπει εξωτερική θερμοπρόσοψη που λίγοι θα το τολμήσουν ... για Ytong δεν συζητάμε ... Σίγουρα για να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος τρόπος δόμησης κάποιος λόγος θα υπάρχει (ένας από αυτούς είναι δοκιμασμένος και δουλεύει κτλ) αλλά από την άλλη δεν πρόκειται να αλλάξει και ποτέ κάτι ... μόνο αν ο ΚΕΝΑΚ κάνει κάποια αλλαγή ''τέρμα το dow , βάλτε ξυλόμαλλο , φελλό ή δεν ξέρω εγώ τι , 5-10- 20 πόντους κτλ'' επίσης αυτό με τις υδρορροές θα ήθελα κάποια υπόδειξη για το πως μπορούν να κρυφτούν χωρίς να γίνει κάποιο ''δοντάκι΄΄ στην όψη και σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει αυτό που περνάνε μέσα από τα δομικά στοιχεία ευχαριστώ πολύ !
 5. Καλησπέρα , θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων στη κατασκευή , για δύο θέματα που με απασχολούν ! το πρώτο είναι , οι μαρμαροποδιές στα παράθυρα , τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από μάρμαρο ? εκτός ότι αισθητικά δεν με ενθουσιάζει πολύ (υποκειμενικό θα μου πείτε) , εκτός ότι τεχνολογικά χρησιμοποιείται από πάντα και πρέπει να πάμε παρακάτω , συνήθως βάζουν και το μάρμαρο μονοκόμματο όπου υπάρχει και το πρόβλημα με τις απώλειες ! Στη φωτογραφία που επισυνάπτω από το περιοδικό Κτίριο (από το site τους βασικά) το μάρμαρο διακόπτεται και μπαίνει ένα κομματάκι dow κάπως σώζεται (?) η κατάσταση ! Αν και νομίζω ότι από το κουτί του ρολού γίνεται η μεγαλύτερη ζημιά ...! Γιατί λοιπόν χρησιμοποιείται τόσο το μάρμαρο ? είναι η εύκολη λύση ? υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ? η δεύτερη ερώτηση (για να μην ανοίγω και δεύτερο θέμα) είναι για τις υδρορροές . Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια νέα πολυκατοικία , υπάρχει τρόπος να κρυφτεί ο σωλήνας μεταφοράς του νερού και να μη φαίνεται στην όψη αυτή η άχαρη κατακόρυφη γραμμή ? σκεφτόμουν μήπως γίνει κάποια εσοχή στην όψη όπου θα τοποθετηθεί ο σωλήνας και μετά θα κρυφτεί με μια ινοσανίδα για να μη φαίνεται αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για λόγους '' μη επισκεψιμότητας '' ... σε κάποια κτίρια πάντως δεν μπορώ να τις εντοπίσω και προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται ... ευχαριστώ !
 6. θα το κοιτάξω ναι ! ευχαριστώ και πάλι!
 7. ευχαριστώ πολύ ntemin909! είμαι νέος μηχανικός και ακόμα με την νομοθεσία παλεύω ... αυτό με τους δρόμους το γνώριζα που αναφέρεις , όχι αυτό με τις κάθετες για εκτός σχεδίου ... εφόσον δεν έχουμε τα 25μ πρόσωπο , αυτομάτως δεν έχουμε κ αρτιότητα (το υποψιαζόμουν και αυτό απλά ήθελα μια επιπλέον άποψη!) ευχαριστώ κ εσένα dimitrisGM ! συγχώνευση μηνυμάτων. Pavlos33
 8. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψη των πιο έμπειρων συναδέλφων για ένα θεματάκι που με απασχολεί ... σε οικόπεδο εκτός σχεδίου , περίπου 9 στρέμματα, χτίστηκε πέρσι κατοικία 200τμ ,σημείο 1, (όχι από εμένα αλλά από άλλο μηχανικό) και ο ιδιοκτήτης δήλωσε την επιθυμία του να χτίσει άλλη μια κατοικία στο σημείο 2 (απευθύνθηκε σε μένα). Ενώ το τμήμα του οικοπέδου της πρώτης κατοικίας , φαντάζομαι , παίρνει την αρτιότητα επειδή εφάπτεται με τον δρόμο, το ίδιο δεν μπορεί να συμβαίνει στο σημείο 2 όπου η μόνη πρόσβαση είναι από ένα δρόμο που αυτός έχει χαράξει εντός του πρώτου τμήματος του οικοπέδου (εκεί που έχω τις πράσινες τελίτσες). οπότε η ερώτηση είναι , μπορεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το δεύτερο κομμάτι του οικοπέδου ? υποθέτω, ότι έχει γίνει κάποια κάθετη εκεί που δείχνω την κίτρινη διακεκομμένη γραμμή και πως ίσως χρειαστεί άλλη μια για να οριστεί ο δρόμος που έχει χαράξει σαν κοινόχρηστος και για τους δύο ? εσείς τι λέτε ? ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 9. Καλημέρα παιδιά ! μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω ... στο κέντρο μεγάλης επαρχιακής πόλης , μου ζητήθηκε να κάνω ανακαίνιση σε ένα χώρο υφιστάμενης επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας και σήμερα με ενημέρωσαν ότι νοίκιασαν και το ακριβώς δίπλα ισόγειο χώρο για να γίνει επέκταση και να ενοποιηθούν οι δύο χώροι . Ενδιάμεσα μεσολαβεί η περιβόητη μεσοτοιχία (μιλάμε για 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες), η οποία φαντάζομαι πρέπει αν όχι όλη κάποιο μέρος της πρέπει να γκρεμιστεί ! και φτάνω στην ερώτηση (επειδή δεν μου έχει ξανατυχει κάτι παρόμοιο), τι χαρτούρα χρειάζεται για να γίνει νόμιμα αυτό (η ενοποίηση των δύο χώρων δλδ)? φαντάζομαι δεν μπορεί ο χώρος να φαίνεται ενιαίος και να υπάρχουν 2 μισθωτήρια (ή μηπως γίνεται και αυτό ?) χρειάζεται συναινεση από τους ενοικους κτλ? η κλασική 48ωρη θα με καλύψει για εσωτερικές εργασίες (πλακάκια , ψευδοροφές, ελαιοχρωματισμοί) ? ευχαριστώ !
 10. καλησπέρα ! τελικά παιδιά το freepos μέσω κινητού σε καλύπτει ? προς τα εκεί τείνω .. είμαι ελ. επαγγελματίας με δικό μου νεοσύστατο γραφείο και αν μπορώ να γλιτώσω κάτι θα το προτιμούσα για να είμαι ειλικρινής , ακόμα και το 3 ευρώ το μήνα είναι προτιμότερο από τα 10-12 που βλέπω αλλού για την ενοικίαση , σε περίπτωση έλεγχου αν πέσω σε κανένα περίεργο που θέλει ντε και καλά να δει το μηχανάκι θα έχω θέμα ? (στην Ελλάδα ζούμε) ευχαριστώ !
 11. Σταύρο σε ευχαριστώ και εσένα! ναι πολυκατοικία είναι και ο μετρητής της ΔΕΗ είναι μέσα στο μαγαζί που φαίνεται στην φωτογραφία ! Τα 2 από τα 3 κουτιά έχουν το σήμα της ΔΕΗ (βλ φωτο) το τρίτο δεν ξέρω ακριβώς , μάλλον ΟΤΕ αν και φαίνεται ότι τα καλώδια είναι κομμένα και απλά αιωρείται έχω ραντεβού με την ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή που μας έρχεται ... ο Θεός βοηθός
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.