Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Demolition_man

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Demolition_man's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • First Post Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. @DidonisΘα κρατήσω τις συμβουλές ευχαριστώ για τον χρόνο και την απάντηση , σίγουρα θα προσπαθήσω να βγάλω τις μελέτες βάσει των υπαρχουσών που έχω στα χέρια μου - αυτό ήταν κάτι που δεν έιχα σκεφτεί.
  2. Καλησπέρα , είμαι νέος μηχανικός και θέλω να μπώ στο χώρο της μελέτης στατικών και δυναμικών αναλύσεων για θεμέλια ανεμογεννήτριας . Το πρόβλημα μου είναι -πέραν της έλλειψης σχετικής έστω εμπειρίας - ότι δεν μπορώ να βρω μελετητικά γραφεία στην Αττική που να ασχολούνται ώστε να προσπαθήσω να ξεκινήσω κάπου. Είναι η προσέγγισή μου λάθος σαν εκκίνηση , πρέπει να βρω μεταπτυχιακό που να ασχολείται πρώτα με κάτι τέτοιο ή είναι ο δρόμος το εξωτερικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρω
  3. @Brasco Μετά και από αυτά που διαβάζω και από τους παραπάνω συναδέλφους που επίσης ευχαριστώ που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν , και από τις εβδομάδες που παρήλθαν και παρατήρησα στην εργασία τον τρόπο που με βλέπει ο εργολάβος-αφεντικό μου καταλαβαίνω ότι είναι μονόδρομος να βρω αλλού δουλειά.Δυστυχώς δεν μου είναι τόσο εύκολο και απ'όσο ακούω από συμφοιτητές μου που τώρα βγαίνουν στην αγορά δεν βρίσκουν εύκολα καλό ξεκίνημα (εννοώ με κάποια εκπαίδευση γιατί λεφτα κλάφτα -άλλη κουβέντα αυτή) γεγονός που με κάνει να σκέφτομαι όλο και περισσότερο την διέξοδο του εξωτερικού.
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και το χρόνο που αφιερώσατε, το εκτιμώ .
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι, Ως νέος μηχανικός παραθέτω τις εξής απορίες : Σε μια κατασκευή 5όροφης πολυκατοικίας τί ουσία έχει η προμέτρηση σκυροδέματος εκτός της κοστολόγησης ενός έργου; Η απορία προκύπτει διότι ο κατασκευαστής και προϊστάμενός μου δεν ήθελε να κάνω προμέτρηση (και λόγω της έλλειψης εμπειρίας μου με τον όρο εννοώ να μετρήσω από σχέδια autocad τα κυβικά που θα πέσουν , δεν γνωρίζω εαν έχει περισσότερο βάθος μια προμέτρηση σκυροδέματος 5όροφου) .Χαρακτηριστικά μου είπε "Όσα κυβικά πέσουν θα πληρώσω αφού παίρνω τα τιμολόγια απο την εταιρία που ρίχνει μπετό δεν με νοιάζει να είναι μετρημένα από πριν" Βέβαια σοβάδες, τοιχοποιίες, θερμοπρόσοψη κάνω κανονικά προμετρήσεις εκεί δεν πληρώνει τιμολόγια; Ο μηχανικός του, που κάνει στατικά διαστασιολογεί με διπλάσια φορτία τις πλάκες υπέρ ασφαλείας όπως μου είπε. Τί προβλήματα προκαλεί η συγκεκριμένη κίνηση εκτός από οικονομικά; -φαντάζομαι και αύξηση μάζας. Επίσης σε απορία μου στον μηχανικό εαν η χρήση γυψοσανίδας αντί τοιχοποιίας με τούβλο θα μείωνε τους οπλισμούς και το σκυρόδεμα (αφού είναι 3 φορές ελαφρύτερη) μου είπε πως η δυναμική ανάλυση είναι αυτή που καθορίζει τα μπετά και όχι η στατική , πράγμα που μου φαίνεται παράλογο αφού η μάζα στην δυναμική ανάλυση παίζει κύριο ρόλο. Ποιά είναι η αλήθεια; Ομολογώ πως θεωρητικά έπρεπε να το ξέρω αυτό σαν απόφοιτος πολυτεχνείου δομοστατικός αλλά δεν είδα ποτέ συγκεντρωτικά τα πράγματα ώστε να δέσουν στο μυαλό μου και δεν δικαιολογούμαι, ούτε το έψαξα και μόνος μου. Κάτι που παρατηρώ επίσης είναι τεράστια τοιχώματα για 5 πλάκες με υπόγειο και κοιτόστρωση ενώ στα παλαιότερα 6-7 όροφα βλέπω αρκετά μικρότερα τοιχώματα πράγμα που μου γεννά απορίες εαν γίνονται σωστές μελέτες και όταν λέω σωστές εννοώ με τα λιγότερα μπετά και τις καλύτερες επιδόσεις σε καταπονήσεις. Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, Είμαι νέος μηχανικός και εργάζομαι στον κατασκευαστικό κλάδο στην ανέγερση πολυκατοικιών . Δεν βρίσκω και τρομερό ενδιαφέρον απλά αποκτώ εμπειρία , παίρνω τρόπο σκέψης και μερικά χρήματα ίσα ίσα για το γαμώτο. Ενδιαφέρομαι για πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές , κυρίως τις γνώσεις και τα εργαλεία που θα αποκτήσω και τις προοπτικές σε επαγγελματική εξέλιξη που θα έχω . Όσον αφορά το διδακτορικό από το NYC σε συνεργασία με το Bolton Πανεπιστήμιο εκτός των παραπάνω που ρωτώ θέλω να ακούσω τυχούσες εμπειρίες από άτομα που το ολοκλήρωσαν . Βάζω το λινκ :https://www.eduguide.gr/grad/program/nyc-msc-civil-engineering-university-bolton,1662/curriculum που περιέχει το πρόγραμμα σπουδών του . Βρίσκομαι στη φάση που ψάχνω περαιτέρω εξειδίκευση και πραγματικά είμαι ανοικτός σε προτάσεις κυρίως εντός Ελλάδας και Αθήνας .Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρουν οι παραπάνω επιλογές αλλά συνέχεια κυττάζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρω
  7. Συνάδελφοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και την ενθάρρυνση να ρωτάω εδώ ό.τι απορία μου δημιουργείται στο εργοτάξιο . Δυστυχώς δεν έχω πολιτικό μηχανικό στο χώρο εργασίας μου και όταν βλέπω ηλεκτρολόγους/ υδραυλικούς να κόβουν σίδερα μου δημιουργούνται εγκεφαλικές διαταράξεις που δεν ξέρω αν πρέπει να δώσω βάση ή όχι. @pirsogiannis 30 ήθελα να γράψω αλλά ναι 32 είναι ακριβώς . Ο πρόβολος αυτός είναι 1 ου οροφου 5 όροφης πολυκατοικίας η οποία τωρα βρίσκεται στους σοβάδες δηλαδή νεόδμητη. @tetris όσον αφορά τους πλαστικότυπους μετά από ψάξιμο έχω βρεί ότι έχουν και αυτοί ευελιξία σχημάτων αφού μπορούν να συνδεθούν σε διαφορετικά μήκη -πλάτη αγοράζοντας πλάκες οι οποίες δένουν σαν λέγκο συγκεκριμένα : https://formworkchina.com/plastic-formwork-system/ Οι σκέψεις μου για χρήση αυτού του είδους φορμών απορέει από το χάος που βλέπω με τους ξυλότυπους , τα προβλήματα αποθήκευσης και κυρίως την μικρή διάρκεια ζωής τους.
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι είμαι νέος μηχανικός που ξεκίνησε σε εργοτάξιο πρόσφατα. Θέτω τα εξής ερωτήματα που συνοδεύονται απο φωτογραφίες : Εικ1 Είναι νορμάλ αυτή η μορφή σκυροδέματος ; τα αδρανή είναι πάνω από 3 μμ Εικ 2 Αυτές οι κίτρινες διαγραμμισεις στην κάτω έδρα του μπαλκονιού τί είναι; Υποπτεύομαι ότι ειναι η σκουριά απο το κάτω οπλισμό μιας και έβρεχε τις προηγούμενες ημέρες όμως στα υπόλοιπα μπαλκόνια δεν διέκρινα αυτόν τον κίτρινο κάνναβο. Εικ 3 Στην ένωση υποστ δοκού είναι φυσιολογικές αυτές οι ατέλειες που διακρίνονται ; και πώς δημιουργούνται; ΕΙκ 4 Οι φωλίτες αυτές γιατί δημιουργήθηκαν και είναι σύνηθες γεγονός ; Τέλος θέλω να ρωτήσω εάν γίνεται χρήση πλαστικών καλουπιών στην κατασκευή στην Ελλάδα αντί των συμβατικών ξύλινων και αν όχι γιατί ; Ρώτησα τον μπετατζή και σηκώθηκε και έφυγε από δυσαρέσκεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.