Μετάβαση στο περιεχόμενο

John_Smith

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

John_Smith last won the day on Μάιος 7 2022

John_Smith had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

525 profile views

John_Smith's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

43

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι, για το 2021 διαβιβάζονται τα δεδομένα εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης.
  2. Αυτό είναι για την "περιγραφή ιδιοκτησίας" που βρίσκεται κάτω από τον "τύπο ιδιοκτησίας". Η ερώτηση (και οι απαντήσεις σε αυτήν) ήταν για την "τεχνική περιγραφή" μετά την "αιτιολογία".
  3. Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις με τον ΕΦΚΑ. Πρόκειται περί δυνατότητας και όχι υποχρέωσης.
  4. Γενικά, υπάρχει δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης για τους συνταξιούχους (με περικοπή της σύνταξης για το ανάλογο χρονικό διάστημα). Μπορούν να είναι και μέλη εταιρειών. Η σχετική διαδικασία γίνεται στον ΕΦΚΑ.
  5. Η φράση αυτή δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα ή με το φόρουμ γενικότερα.
  6. 2. Αφού δεν γίνεται αναθεώρηση για παράταση ισχύος, δεν απαιτείται μελέτη ενεργειακής απόδοσης (και ας μην έχει γίνει καμμία οικοδομική εργασία). Ενδέχεται, όμως, η αρμόδια ΥΔΟΜ να έχει διαφορετική γνώμη. 3. Σωστά όλα. Προκύπτουν από τον Ν 4030/11.
  7. Από την περιγραφή σου προκύπτει ότι δεν έχει κατασκευαστεί ένα τμήμα (εντός κόκκινου πλαισίου στο σχέδιο που έχεις επισυνάψει) του διαμερίσματος. Αυτό δεν αποτελεί αυθαιρεσία, οπότε μπορεί να δοθεί βεβαίωση του άρθρου 83. Για το εκτός θέματος ερώτημα: μπορείς να προσθέσεις όποιον ΚΑΔ επιθυμείς.
  8. Η αιτιολογία είναι η διενέργεια δικαιοπραξίας. Τεχνική περιγραφή είναι η περιγραφή της ιδιοκτησίας. Φερ' ειπείν, διαμέρισμα Β3 δευτέρου ορόφου τετραώροφης οικοδομής επί pilotis.
  9. Στο θέμα του mydata και συγκεκριμένα στο post για τα έξοδα θα βρεις την απάντηση.
  10. Αποθήκη Α: 1) Το πρώτο. Δεν σε απασχολεί η μικρότερη επιφάνεια. 2) Το αγνοείς. Αποθήκη Β: Μπορείς να την εντάξεις στην κατηγορία 3. Τα 15 τ.μ. είναι το όριο του συνολικού εμβαδού των βοηθητικών χώρων που εντάσσονται με αυτό το εδάφιο στη ρύθμιση. Αφού έχεις παραβάσεις αναλυτικού, συμπεριλαμβάνεις και την αποθήκη Β.
  11. Δεν χρειάζεται, γιατί στον νόμο αναφέρεται σαφώς ότι η διαμερισμάτωση αντιστοιχεί σε όροφο (που περιλαμβάνει και τον κοινόχρηστο χώρο). Η τακτοποίηση γίνεται με υπέρβαση δόμησης με μειωτικό για την αλλαγή σε κατοικία, διαφορετική διαμερισμάτωση όπου θα φανεί η επέκταση των 2,50 τ.μ. και αναλυτικό προϋπολογισμό για τα υπόλοιπα. Πρόσεξε όμως, γιατί η αλλαγή στις επιφάνειες κοινοχρήστων και ιδιοκτησίας σημαίνει τροποποίηση σύστασης. Εάν —για οποιοδήποτε λόγο— δεν μπορέσει να γίνει, τότε δημιουργείται πρόβλημα στο ακίνητο από συμβολαιογραφικής άποψης. Γενικά όχι, αλλά δώσε κάποιο στοιχείο παραπάνω. Μόνο το κατάστημα υπάρχει στο ισόγειο; Ο διάδρομος εξυπηρετεί τους ορόφους; Προβλεπόταν κοινόχρηστος χώρος που έγινε μεγαλύτερος;
  12. Στην υπουργική απόφαση για τη διαδικασία συμπλήρωσης, δεν αναφέρεται ότι περιλαμβάνεται το ΠΕΑ "εφόσον απαιτείται λόγω χρήσης", αλλά "εφόσον απαιτείται" (χωρίς το "λόγω χρήσης"). Βεβαίως μπορεί, βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.