Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tasosthe1

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Tasosthe1

  1. @ergatikos2011 Εάν δεν κάνω λάθος, πριν μέρες, ρωτήσατε ακριβώς το ίδιο για έναν φίλο σας και στο νήμα για τον 13Κ/2021 διαγωνισμό, στη σελίδα 3. Και σας απάντησε ο @JohnnyHoliday εκεί.
  2. Εκτύπωσα μια βεβαίωση απογραφής (πρώτη φορά την εκτύπωσα μιας και δεν υπήρξα μισθωτός πριν και αναφέρει ως ημερομηνία απογραφής την 1/1/2017) και κατά περίεργο τρόπο είναι περασμένος ο παλιός αριθμός του δελτίου ταυτότητας που είχα (το άλλαξα το 2012). Γνωρίζει κανείς την διαδικασία/δικαιολογητικά για να αλλάξει ο αριθμός ταυτότητας στο μητρώο του ΕΦΚΑ; Θέλω να το αλλάξω γιατί σε περίπτωση που μέσω ΟΑΕΔ μπω σε κάποιον Δήμο για 8μηνο θα μου ζητήσουν αριθμό μητρώου ΕΦΚΑ οπότε καλό είναι να το έχω τακτοποιήσει.
  3. Έτσι όπως μου είπαν, ναι. Βέβαια, με τον ΑΣΕΠ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αλλά δε νομίζω να ακυρώσουν εμπειρία επειδή η βεβαίωση χρόνου ασφάλισης είναι από το τμήμα ιστορικού ασφαλιστικού και οχι από το τοπικό έφκα (αφού όλα τα τμήματα υπάγονται στον ίδιο οργανισμό e-efka).
  4. Μίλησα μαζί τους ξανά και μου είπαν πως μέχρι 1/1/2017 χρησιμοποιείς τη βεβαίωση του ιστορικού του τσμεδε. Για μήνες εμπειρίας από 1/1/2017 χρησιμοποιείς και τη βεβαίωση του τοπικού εφκα. Με άλλα λόγια σε περιπτώσεις που έχεις εμπειρία πριν και μετά την 1/1/2017 θες βεβαιώσεις από τσμεδε (ιστορικό) και εφκα που συνήθως ο εφκα τις ενσωματώνει σε μια βεβαίωση. Για εμπειρία μόνο πριν το 2017, θες μόνο βεβαίωση από το ιστορικό του τσμεδε.
  5. Εμένα δεν μου ανέφεραν ότι χρειάζεται επιπλέον βεβαίωση από τον εφκα της περιοχής μου. Μόνο η βεβαίωση του ασφαλιστικού ιστορικού. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις...Οπότε εάν χρειάζεται και επιπλέον βεβαίωση..αποχαιρετώ τον διαγωνισμό....
  6. 'Οχι δεν είναι απαραίτητο μόνο από δικηγόρο. Το αναφέρει και στην προκήρυξη. ''Ειδικώς, οι τίτλοι γλωσσομάθειας στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄, ΤΙΤΛΟΙ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, γίνονται δεκτοί σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από αρμόδια κατά νόμο αρχή, χωρίς όμως να απαιτείται μετάφρασή τους, σύμφωνα με το άρθρο 58 του ν. 4674/2020, Α΄ 53 (π.χ. γίνεται αποδεκτό φωτοαντίγραφο νομίμως επικυρωμένου από δικηγόρο ή από την εκδούσα αρχή πιστοποιητικού της αγγλικής γλώσσας,χωρίς μετάφραση αυτού).'' Η εκδούσα αρχή είναι το εκάστοτε πανεπιστήμιο δια του φορέα που το εκπροσωπεί στην Ελλάδα.
  7. Φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα. Στα πτυχία των Βρετανικών πανεπιστημίων αρκεί η επικύρωση από το Βρετανικό συμβούλιο οπότε φαντάζομαι στα Αμερικάνικα θα αρκεί η επικύρωση της ένωσης αφού αυτή είναι ο φορέας των πανεπιστημίων για την Ελλάδα.
  8. Δες το σχόλιo στη σελίδα 11 από @ikalog. Περιγράφει τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Νομίζω σε όποιο πεδίο δεν υπάρχει η επιλογή που θες, επιλέγεις ''ΑΛΛΟ΄΄ και από κάτω γράφεις αυτό που θες, πχ ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.
  9. Εάν μπείτε εδώ https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx στο ασφαλιστικό βιογραφικό με στοιχεία taxisnet ίσως να είναι περασμένα στοιχεία για το διάστημα στον Δήμο.
  10. Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουν οι εισφορές κύριας ασφάλισης. Οπότε, όπως καταλαβαίνω από την βεβαίωση, θα βάλετε ελ επαγγελματίας, φορέας τσμεδε (αυτό βγαίνει και από την αναδυόμενη λίστα του μητρώου) από 9/11/2000 μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα 22/3/2006-15/1/2007 κατά το οποίο υπήρχε σχέση εξαρτημένης εργασίας (μισθωτός με φορέά ΙΚΑ ή ταμείο δημοσίου ανάλογα που πλήρωνε ο Δήμος τις εισφορές κύριας σύνταξης) οπότε για εκείνο το διάστημα οι μέρες θα πάνε δια του 25. ΥΓ οι βεβαιώσεις εντωμεταξύ έχουν διαφορετικές φόρμες ανάλογα πότε εκδόθηκαν νομίζω. Αν μου επιτρέπετε όπως το υπολόγισα για το διάστημα 9/11/2000 μέχρι 21/3/2006 έχετε 65 μήνες ασφάλισης οπότε απομένουν 84-65=19 μήνες που μπορείτε να το καλύψετε με πρόσφατο διάστημα, που πάλι βγαίνει από την βεβαίωση που ήδη έχετε διότι μετά τις 15/1/2007 γυρίσατε σε καθεστώς ελ επαγγελματία οπότε οι εισφορές προκύπτουν από την βεβαίωση του εφκα.
  11. χρόνος ασφάλισης από το παλιό ικα είναι δια 25. Τα άλλα ταμεία πχ παλιό τσμεδε, παλιός οαεε, νομικών κτλ δια 30.
  12. Εγώ θα πρότεινα να περιμένεις 1-2 ημέρες ακόμα, ίσως να έρθει η βεβαίωση τότε, και μετά να γράψεις το μητρώο γιατί μπορεί στην βεβαίωση να έχεις συνεχή ασφάλιση ως ελ επαγγελματίας απο 2007 μέχρι 2022. Ανάλογα τι θα έχουν γράψει πάνω στη βεβαιώση θα κινηθείς, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις τροποποήσεις στις εγγραφές σου και κουράζεσαι. Βέβαια θα μου πεις αύριο είναι Παρασκεύη, ΣΚ, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη μεσημέρι νομίζω λήγει η διορία (ίσως δώσουν παρατάση βέβαια όπως έκαναν στην 12K).
  13. Παράδειγμα: βρίσκεις τον αριθμό ημερών μεταξύ 9/11/2000-22/3/2006. Τις ημέρες διαιρείς με το 30. Το ακέραιο μέρος των μηνών το βάζεις στους μήνες ασφάλισης και το υπόλοιπο δεκαδικό μέρος επί 30 σου δίνει τις ημέρες που τις βάζεις στις ημέρες ασφάλισης. Στην δεύτερη εγγραφή κάνεις τα ίδια μόνο που εδώ διαιρείς τον αριθμό ημερών με 25. 268/25=10,72 μήνες δηλαδή 10 μήνες ασφάλισης και 0,72*25=18 ημέρες ασφάλισης. Στην τρίτη εγγραφή βρίσκεις από 16/1/07 μέχρι σήμερα ημέρες και κάνεις όπως την πρώτη εγγραφή. Βέβαια, το άνω όριο είναι 84 μήνες ασφάλισης.
  14. Πάντως ο διαγωνισμός αυτός, κυρίως όσον αφορά την ειδικότητα του πολιτικού μηχανικού, στοχεύει στην στελέχωση των υπηρεσιών δόμησης κάθε Δήμου, όπως διαβάζω. Το ερώτημα είναι πως έχουν κληθεί να καταθέσουν δικαιολογητικά ένας πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων, στην κατηγορία ΠΕ σε σύνολο 29246 υποψηφίων, κλήθηκαν οι 15165 για δικαιολογητικά για 1124 θέσεις...οπότε μάλλον θα δημιουργηθεί μια 'δεξαμενή' επιλαχόντων για άλλες μελλοντικές θέσεις. Παιδιά, στο 002 για την άδεια άσκησης, μόνο την άδεια του ΤΕΕ δεν ανεβάσατε ή βάλατε και τίποτα άλλο (κάθε μέρα κοιτάω την προκήρυξη μήπως και ξέχασα κάτι και στο τέλος θα τρελαθούμε μου φαίνεται μέχρι να την οριστικοποιήσουμε...)
  15. Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η απόφαση του Δήμου; Προσλαμβάνουν 1 άτομο από τους πίνακες ή προσθέτουν μια επιπλέον θέση στον διαγωνισμό;
  16. Η αλήθεια είναι πως το σκανερ μου (έχω να απλό πολυμηχάνημα κανον) by default το σκάναρε σε portrait προσανατολισμό μολονότι το πρωτότυπο ήταν σε landscape. Οπότε δεν πείραξα κάτι μετά το σκανάρισμα. Όπως και να 'χει, μακάρι όλες αυτές οι ενέργειες να μας/σας οδηγήσουν σε διορισμό.
  17. Το είχα ρωτήσει και εγώ κάποιες ημέρες πριν. Σκέψου το ίδιο έγγραφο που είναι σε landscape να φαίνεται σε pdf σαν να έχει στραφεί 90 μοίρες αριστερά. Δηλαδή το κείμενο να είναι στραμμένο 90 μοίρες αριστερά, ολόκληρο. Ώστε αν το εκτυπώσουν να είναι οκ. Πχ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε landscape το διαβάζεις απο αριστερά προς δεξία και είναι παράλληλο στη μεγάλη διάσταση του Α4 που είναι οριζόντια. Στο σκαναρισμα το αποτέλεσμα θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατακόρυφο, να το διαβάζεις από κάτω προς τα πάνω και να είναι παράλληλο προς τη μεγάλη πλευρά του Α4 που είναι κάθετη τώρα. Το εξηγεί και ο @JohnnyHoliday σε άλλη ανάρτηση.
  18. Το καταλαβαίνω αυτό που λες, απλά εγώ έβαλα την ημερομηνία που έχει το δίπλωμα επάνω (ημερομηνία ορκωμοσίας), για να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε αυτό που έγραψα στο μητρώο (σαν υπεθύνη δήλωση που είναι) και σε αυτό που φαίνεται στο έγγραφο του διπλώματος. Αλλά νομίζω πως είναι τελείως τυπικό. Στον ασεπ κοιτουν να είσαι μηχανικός της ειδικότητας που λες και να έχεις τον βαθμό που γράφεις οτι έχεις για να πάρεις τα μόρια. π.χ. μπορεί να έχεις γράψει βαθμό διπλώματος 9 και το δίπλωμα να είναι 8..παράδειγμα λέω. Αλλά από την στιγμή που το δίπλωμα χρονολογείται πριν ή πολυ πριν τις 10/2/2022 δεν υπάρχει θέμα.
  19. Μπορείς να βάλεις και τα δυο, πάπυρο και πιστοποιητικό, απλά ο πάπυρος και μόνον αρκεί. Δεν είναι λάθος εάν βάλεις 2 αρχεία αντί για ένα. Απλά, το αναφέρω για δική σου ευκολία. Αντί να ταλαιπωρήσε με σκαναρίσματα κτλ βάζεις μια σελίδα και είσαι οκ. 'Οσον αφορά την ημερομηνία, εγώ θα πρότεινα την ημερομηνία ορκομωσίας, αφού τότε τυπικά γινόμαστε μηχανικοί και αποκτούμε την 'ιδιότητα'.
  20. Κοίταξε, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Δεν χρειάζεται τόση προσοχή (σε αυτό το σημείο). Απλή φωτοτυπία του διπλωμάτος και το ανεβάζεις. Το ίδιο κάνεις και για μεταπτυχιακό εάν έχεις. Η προκήρυξη ζητά τίτλο, τίτλος είναι το δίπλωμα/πτυχίο. Δεν είναι απαραίτητο να έχει τη μορφή του πάπυρου. Μπορεί να είσαι σελίδα Α4 που αναγράφει ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ και το έχει δώσει η σχολή. Η βεβαίωση από την γραμματεία είναι επικουρική μόνον στις περιπτώσεις που σου ανέφερα πριν. Ούτε και εγώ έχω πάρει τον πάπυρο (το 2009 ορκίστηκα στο ΑΠΘ) αλλά πήρα αντίγραφο διπλώματος (που έχει όλα τα στοιχεία του παπυρου αλλά σε απλό χαρτί Α4 και οχι σε παπυρο) μαζί με βεβαιώση της γραμματείας και αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων. Σκαναρα το αντιγραφο διπλώματος που έχει σφραγίδα επάνω. Και το ανέβασα. Τη βεβαίωση από την γραμματεία την χρησιμοποιείς όταν το δίπλωμα δεν γράφει βαθμό διπλώματος (π.χ. 10.00) αλλά καλώς, λιαν καλώς, άριστα, κτλ. Επίσης όταν δεν φαίνεται η ημερομηνία. Την αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων την βάζεις εάν θέλεις να αποδείξεις γνώση ΗΥ μέσω 4 μαθημάτων της σχολής σου, εφόσον προβλέπεται αυτό από την σχολή συνοδεία κατάλληλης βέβαιωσης από τη σχολή. Ειλικρινά είναι κάτι τελείως απλό, σκαναρεις δίπλωμα και επισυνάπτεις, μια σελίδα.
  21. Γενικά το δίπλωμα (είτε σε μορφή παπυρου είτε σε μορφή ακριβούς αντιγράφου) πρέπει να γράφει βαθμό πτυχίου (διότι από αυτόν το βαθμό παίρνεις μόρια), και την ημερομηνία κτήσης με έτος. Εάν στο δίπλωμα δεν φαίνονται αυτά, τότε βάζεις και βεβαιώση της σχολής στην οποία φαίνεται ο βαθμός διπλώματος και η ημερομηνία κτήσης. Άρα ανεβάζεις δίπλωμα (παπυρος ή ακριβές αντίγραφο αυτού) και εννοώ οτι σκανάρεις είτε το πρωτότυπο( μπλε σφραγίδα) είτε φωτοαντίγραφο αυτών. ''Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Τίτλος σπουδών στον οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός, η ημερομηνία και το έτος κτήσης αυτού. Ως χρόνος κτήσης των ως άνω τίτλων λογίζεται η ημερομηνία περάτωσης των σπουδών ήτοι επιτυχίας στα προβλεπόμενα μαθήματα. Εάν ο χρόνος κτήσης δεν προκύπτει από υποβληθείσα βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου Α.Ε.Ι., τότε προκύπτει από τον προσκομισθέντα τίτλο σπουδών. Σε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό πρέπει να υποβληθεί και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό, με δύο δεκαδικά ψηφία.'' Επίσης με το ΤΕΕ, θα σκανάρεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και θα την επισυνάψεις. Δεν χρειάζεται να βάλεις και την απόφαση εγγραφής στο ΤΕΕ ή βεβαίωση ότι είσαι στο ΤΕΕ. Από τη στιγμή που έχεις την άδεια εννοείται πως είσαι μέλος του ΤΕΕ. Βέβαια, ανεβάζεις ό,τι έγγραφο θέλεις, απλά φοβάμαι οτι είναι περιττό.
  22. Νομίζω δεν χρειάζεται να κάνεις όλο αυτό με το ΤΕΕ. Απλά σκανάρεις φωτοαντίγραφο του διπλωματός σου και το ανεβάζεις (αυτό άλλωστε ζητάει).
  23. Αναφέρει και πιστοιποιητικά πληροφορικής <<Τα φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) καθώς και των πιστοποιητικών και των βεβαιώσεων απόδειξης γνώσης Η/Υ γίνονται αποδεκτά χωρίς επικύρωση από δικηγόρο ή θεώρηση από δημόσια υπηρεσία>> όπως άλλωστε παρατίθενται στο Παράρτημα Γ. Οι βεβαιώσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ εντάσσονται στην κατηγορία των κρατικών φορέων (ούτως ή άλλως δεν θέλουν επικύρωση δηλαδή). Άλλο το πιστοποιητικό όπως το ecdl που αναφέρονται στο παράρτημα Γ και άλλη η βεβαίωση. Είναι διακριτά.
  24. όχι, το ecdl όπως και όλα τα πιστοποιητικά για ΗΥ δεν θέλει ούτε επικύρωση από δικηγόρο. Δείτε τη σελίδα 2463 ή 143 της προκύρηξης <<Επισήμανση: Τα φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) καθώς και των πιστοποιητικών και των βεβαιώσεων απόδειξης γνώσης Η/Υ γίνονται αποδεκτά χωρίς επικύρωση από δικηγόρο ή θεώρηση από δημόσια υπηρεσία.>> Απλό σκανάρισμα του πρωτότυπου ή του αντιγράφου αρκεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.