Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προφέσορας

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Προφέσορας

  1. Για όλες τις επιστροφές είναι. Την ηλεκτρονική διαδικασία την περιέγραψα για να καλυφθεί η αμυδρή πιθανότητα να είναι ενημερωμένο το μηχανογραφικό σύστημα και επειδή αυτήν θα ακολουθήσεις (ηλεκτρονική υποβολή αίτησης) αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης του ηλεκτρονικού συστήματος με το πιστωτικό υπόλοιπο. Αναγκαστικά πρέπει να εφαρμόσεις την τελευταία πρόταση της προηγούμενης δημοσίευσής μου. Αυτό αναφέρει η σελίδα του ΕΦΚΑ για τα ποσά προς επιστροφή από άλλους φορείς ασφάλισης (που δεν υπάρχουν πλέον).
  2. @requiem_for_a_dream Από το menu ηλεκτρονικές υπηρεσίες (στο πάνω μέρος της σελίδας του λογαριασμού σου στον ΕΦΚΑ) θα επιλέξεις διαδοχικά: Δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης, επιστροφές, επιστροφές εισφορών. Εάν φαίνεται το πιστωτικό υπόλοιπο, υποβάλλεις (ηλεκτρονικά) αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων κάνοντας τις ίδιες επιλογές πλην της τελευταίας όπου θα επιλέξεις αίτηση επιστροφής. Σε περίπτωση που δεν είναι καταγεγραμμένο το ποσό, πρέπει να υποβάλεις αίτηση επιστροφής στην αρμόδια τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ για να ενημερωθεί το μηχανογραφικό σύστημα.
  3. @ksteve Για τα έτη 2022 και 2023 δεν είναι υποχρεωτική η διαβίβαση των λοιπών επιβαρύνσεων όπως ο ΦΕΜ. @jimd6776 Εάν πρόκειται για επαγγελματικό έξοδο θα το χαρακτηρίσεις. Αφού δεν σε ενδιαφέρει η επιστροφή του ΦΠΑ, δεν θα υποβάλεις τροποποιητική. Η καθαρή αξία του τιμολογίου θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδά σου. Εάν δεν είναι επαγγελματικό έξοδο πρέπει να το απορρίψεις, ώστε να μην περιλαμβάνεται στα έξοδά σου στο (ηλεκτρονικό) συνοπτικό βιβλίο.
  4. @diangelis Για να απαντηθεί το ερώτημά σου πρέπει να γράψεις πόση επιφάνεια έχει ο ημιώροφος και πόσους ορόφους έχει η πολυκατοικία.
  5. @gaiatopo Για την τακτοποίηση της περίπτωσης που περιγράφεις δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας. Γενικότερα, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος.
  6. @RON Το ζήτημα των αλλαγών στον στατικό φορέα δεν αντιμετωπίζεται από τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων. Για τη βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσεως, δεν υπάρχει πρόβλημα. Από ΄κει και πέρα, ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες για την ανάγκη ελέγχου της επάρκειας του αλλαγμένου σκελετού.
  7. Όπως προανέφερα, η στάση δεν απαγορεύεται. Εάν παρκάρεις κανονικά (παρά την οδό και όχι πάνω στο πεζοδρόμιο), χωρίς να εμποδίζεις την κίνηση των μαθητών, είσαι καθ΄ όλα νόμιμος. Επαναλαμβάνω: αναφέρομαι σε απλή στάση ώστε να επιβιβαστεί η κόρη σου, όχι να το αφήνεις εκεί 1-2 ώρες. Μπορείς να του εξηγήσεις (ήρεμα και με λίγα λόγια) ότι το μόνο που απαγορεύεται είναι η στάθμευση.
  8. Η απόφαση θα γράφει ότι απαγορεύεται η στάθμευση διότι από το χώρο αυτό φεύγουν οι μαθητές. Δεν έχω καταλάβει τι σε προβληματίζει.
  9. @RON Δηλαδή έχει γίνει λάθος στον υπολογισμό του εμβαδού; Διαφέρουν οι περιμετρικές διαστάσεις της αποτύπωσής σου από αυτές της κάτοψης της άδειας;
  10. @drelos Το σήμα δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται η στάση αλλά η στάθμευση. 1) Ο καθορισμός του χώρου παραλαβής των μαθητών έχει γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπότε εκεί (στην απόφαση) περιγράφεται γραπτώς η χρήση του χώρου για τους μαθητές. Μεταξύ των δύο σημάτων του ΚΟΚ (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) απαγορεύεται η στάθμευση σε όλους. 2) Κατά την διάρκεια της στάσης για επιβίβαση ή αποβίβαση των μαθητών, το όχημα ενδέχεται να ανεβεί και λίγο στο πεζοδρόμιο. Θεωρώ ότι δεν προκαλείται κάποιο πρόβλημα από αυτό.
  11. Οι ελάχιστες αμοιβές δεν έχουν την παραμικρή σχέση με κόστη ζωής ή συντήρησης γραφείων (ούτε με κοινωνικο-εργατικούς ιδεολογικούς μανδύες). Αντιπροσώπευαν το γεγονός ότι η δουλειά του μηχανικού πρέπει να έχει ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με παράλληλη καταβαράθρωση των συντάξεων, έγινε για το "καλό" (του εισοδήματός) μας; Το θέμα δεν είναι μόνο να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αλλά να μην αποψιλωθούν περαιτέρω οι αποδοχές οποιασδήποτε μορφής με πρόσχημα τη μείωση των εισφορών.
  12. Σύμφωνα με τις οδηγίες (ερωτω-απαντήσεις) του ΤΕΕ όταν έχει ξεκινήσει η κατασκευή μίας οικοδομής, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, η ιδιοκτησία θεωρείται ημιτελής. Σύμφωνα με την —κατά τα ειωθότα— λανθασμένη απάντηση της τεχνικής υποστήριξης όταν δεν έχει καν ξεκινήσει (υπάρχει μόνο η περίφραξη και κάποια στέγαστρα), η ιδιοκτησία είναι υλοποιημένη. Αυτή είναι η σωστή καταχώρηση για την περίπτωση της περίφραξης. Εάν υπάρχουν περισσότερες λοιπές κατασκευές (όπως είναι τα στέγαστρα), συμπληρώνεται αναλόγως το σχετικό πεδίο.
  13. @orestis_evg94 Μπορείς να δηλώσεις τον 71120000 χωρίς να επιλέξεις άλλον. Εάν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις και δευτερεύοντες, θα βάλεις κάποιον που περιγράφει τις δραστηριότητες που πρόκειται να έχεις. Φερ' ειπείν, 71121910 για υπηρεσίες μελετών χημικού μηχανικού γενικά, 71121101 για υπηρεσίες εκπόνησης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων τεχνικών έργων.
  14. Τα σχέδια των μελετών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική ταυτότητα.
  15. @grmaster Για το πρώτο· προς το παρόν δεν κάνεις τίποτα, άλλωστε η δυνατότητα διαβίβασης με την ιδιότητα του λήπτη παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο ακόμα. Για το δεύτερο· 361.
  16. @Mitsosrezerve Για το τελευταίο ερώτημα: Θα υπολογίσεις τη συνολική επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο και θα την πολλαπλασιάσεις με το ποσοστό συνιδιοκτησίας που αντιστοιχεί στον πελάτη σου (στον ιδιοκτήτη του ημιωρόφου). Το ποσοστό υπέρβασης είναι το πηλίκον της αυθαίρετης επιφάνειας (όλου του ημιωρόφου) δια του γινομένου που μόλις βρήκες. Να έχεις υπ' όψιν σου ότι μεταβίβαση με διαφορετικό εμβαδόν τακτοποίησης από την τιμή που αναφέρεται στη σύσταση δεν γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει τροποποίηση σύστασης (δύσκολη διαδικασία). Γι' αυτό κάνε μία καλή αποτύπωση αξιοποιώντας την επιτρεπόμενη ανοχή.
  17. Υποτίθεται ότι μελλοντικά θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
  18. @sakkis Εάν η επιχωμάτωση για την διαμόρφωση της οριστικής στάθμης του εδάφους που προβλεπόταν στην άδεια δεν έχει πραγματοποιηθεί, εφαρμόζεις όσα αναφέρεις στο ερώτημά σου (μειωτικό συντελεστή και αναλυτικό προϋπολογισμό).
  19. Ναι, είναι φυσιολογικό. Δεν έχεις ξεχάσει κάτι.
  20. Ο ακάλυπτος χώρος θα συνεχίσει να είναι κοινόχρηστος. Η αποθήκη μπορεί να είναι του ενός συνιδιοκτήτη χωρίς να έχει αποκλειστική χρήση του ακαλύπτου.
  21. @AndMir Οι αυθαιρεσίες ενός διαμερίσματος προκύπτουν μετά από έλεγχο της κάτοψης της άδειας. Το γεγονός ότι η σύσταση βασίστηκε στο πραγματοποιημένο σχέδιο σε γλιτώνει από την ανάγκη τροποποίησής της. Υπάρχει υπέρβαση κάλυψης και δόμησης για το ισόγειο. Το ότι είχε γίνει εξ αρχής δεν σημαίνει ότι είναι δικαιολογημένη η αυθαιρεσία. Σχολιασμό των σχεδίων και των υπολογισμών δεν πρόκειται να κάνω. Πάντως, σε διαβεβαιώνω ότι λάθος εκ παραδρομής δεν έχει γίνει. Τα υπόλοιπα θα στα πει ο μηχανικός που θα αναλάβει την τακτοποίηση, αν και δεν μας είπες τι θέλεις να κάνεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.