Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

cien

Members
  • Περιεχόμενα

    161
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cien

  1. @dadabook βρήκες λύση σχετικά με το ερώτημα σου; στη ΓΔΑΕΦΚ είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον στο τηλέφωνο.
  2. Πρόκειται για ακίνητο εντός σχεδίου, χωρίς ειδικούς όρους δόμησης. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την Ο.Α. με μόνη εξαίρεση την μεταγενέστερη προσθήκη στέγης πάνω στο δώμα. Σήμερα πρέπει να ανακατασκευαστεί καθώς έχει μεγάλη φθορά.
  3. έτσι φαίνεται! Αν η στέγη έχει ρυθμιστεί με τον 4495 επειδή ήταν αυθαίρετη, μπορεί να ανακατασκευαστεί ίδια, σωστά;
  4. Ανακατασκευή στέγης με ίδιο ύψος αλλά μετατροπή από τετράριχτη σε δίριχτη μπορεί με κάποιον τρόπο να γίνει με ΕΕΔΜΚ;
  5. έχω αυθαίρετες κατασκεύες κατηγορίας 5 (λόγω ΟΧΙ στην Ο.Α.) οι οποίες όμως δύναται να νομιμοποιηθούν. Υπάρχει υπολλειπόμενη κάλυψη/δόμηση και τηρούνται αποστάσεις, ύψη. Πως το δηλώνουμε αυτό στο σύστημα; Κάνω Φ.Κ. με Κατηγορία αυθαιρεσίας 5 και τύπο αυθαιρεσίας Έκδοση άδειας νομιμοποίησης; Αυτό το κόβει το σύστημα του ΤΕΕ από όσο ξέρω...
  6. Ευχαριστώ! μου διέφυγε εντελώς!
  7. θέλω να κάνω προσθήκη δόμησης εντός pilotis ενός χώρου 15 τ.μ. (υπάρχει ήδη κατοικία εκεί 60τμ). Από μελέτες σίγουρα θα έχει ηλεκτρολογικά και θέρμανση και δεν θα έχει υδραυλικά. Πρέπει να ασχοληθώ με στατικά του κτιρίου από τη στιγμή που ο φέρων οργανισμός υπάρχει ήδη; Θα χρειαστεί ΜΕΑ;
  8. για την πληρωμή των συνδρομών στο ΤΕΕ εκδίδεται κάποιο παραστατικό;
  9. πιθανόν επιπλέον να χρειαστείς και ηλεκτρολόγο μηχανολόγο μηχανικό αν κάνεις μεγάλες αλλαγές σε ΗΜ και θέρμανση.
  10. Τόσα χρόνια που είχε έργα μετρό στη Θεσσαλονίκη ευτυχώς δεν τα κύρηξαν διατηρητέα... Flyover το νέο αξιοθέατο.
  11. https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2045910/loytseskoy-aek-gia-mena-eho-parei-dyo-protathlimata-infographics ας ευθυμήσουμε και λίγο όλα είναι υπό εξέταση ως προς τι χρειάζεται ΠΕΑ. Άρα πόσα ΠΕΑ θα βγουν; Αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι μεμονωμένα τότε το κάθε γκρουπ είναι <50τ.μ.. Με όρους ΠΕΑ, αν ο κάθε οικίσκος είναι κτιριακή μονάδα τότε το "ολόκληρο κτίριο" είναι πάλι <50τ.μ.. Το ότι εφάπτονται επίσης είναι σχετικό, καθώς οι οικίσκοι δεν μπορούν να έρθουν σε πλήρη επαφή, λόγω μεταλικού σκελετού και υδρορροών που έχουν. Γενικά πάντως, μου φαίνεται λίγο περίεργο να θέλει ΠΕΑ κάτι τέτοιο. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει αυτοτελή χρήση κανένα.
  12. Αυτό που παρέλειψα είναι ότι αθροιστικά η επιφάνεια τους είναι 60 τ.μ. και πάλι όμως θεωρώ ότι είναι μεμονωμένα κτίρια, αφού δεν συνδέονται απλά είναι σε παράταξη.
  13. Η εγκύκλιος από 19/11/2020 είναι ακόμη σε ισχύ σωστά; Μεμονωμένοι οικίσκοι (τύπου εργοταξιακού, αλλά μόνιμοι), χωρίς λειτουργική συνένωση με επιφάνεια κάθε οικίσκου 10 τ.μ. (<50 τ.μ.) εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ;
  14. ακριβώς επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν ανακαίνιση εδώ και τώρα, δεν γίνεται να τους κρατάς ομήρους των παρατάσεων, αλλά να τους αφήσεις να εγκριθούν και να προχωρήσουν. Το κονδύλιο λογικά θα καλυφθεί όλο οπότε αν δώσουν παράταση είναι πιθανόν να μείνει εκτός κάποιος που φρόντισε να ετοιμάσει τα χαρτιά του εγκαίρως. Η εθιμοτυπική παράταση (και λόγω Θεσσαλίας) δόθηκε, νομίζω ότι αρκεί.
  15. από τη στιγμή που βγαίνει εξοικονομώ κάθε χρόνο για μένα το καλύτερο είναι να μην δίνουν τόσες παρατάσεις.. Να κλείνουν εγκαίρως τα προηγούμενα πρέπει για να προχωράει η δουλειά.
  16. Δηλαδή έστω το παράδειγμα της Ε/Α 2509, όπου έχουμε Ο.Α. για κατοικία σε 4500τ.μ. και μετά πωλήθηκαν τα 500τ.μ. και τα εναπομείναντα 4000τ.μ. είναι ακόμη άρτια και οικοδομήσιμα. Θα έπρεπε μετά το συμβόλαιο πώλησης των 500 τ.μ. να γίνει αναθεώρηση της αρχικής Ο.Α. ως προς τα όρια του οικοπέδου; Δεν το έχω συναντήσει, όποτε αν ισχύει, τότε όντως δεν είναι καθόλου παράλογο.
  17. Είναι ήδη σε διαδικασία ο δικηγόρος, αλλά επειδή δεν έχει βρεθεί τίποτα ακόμα είπα να το δω μέσω της πράξης εφαρμογής. Αυτήν επικαλείται και το απόσπασμα περιγραφικής βάσης στο κτηματολόγιο, οπότε πιθανόν η πράξη εφαρμογής να είναι και ο τίτλος της κατάτμησης. Από Ε/Α του ΤΕΕ (π.χ. Ε/Α2509) βλέπω ότι σταθερή τους άποψη είναι πως βάζουμε πάντα ΟΧΙ όταν έχει γίνει κατάτμηση, είτε νόμιμη είτε όχι. Το οποίο μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Η κατοικία είναι όλη κατηγορία 2 και σκέφτηκα την ιδέα να την εντάξω όλη εκεί ώστε να ξεκολλήσει η διαδικασία, αλλά υπάρχει αυθαίρετη αποθήκη του 2008 και κόλλησε εκεί η ιδέα, γιατί με το ΟΧΙ στην Ο.Α. πάμε για κατ. 5. Κρατάω την ιδέα της νομιμοποίησης, ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  18. Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα καθώς δεν έχω βρει ακριβείς όρους δόμησης κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας. Από την πολεοδομία μου είπαν με μεγάλη επιφύλαξη ότι ίσως να ήταν άρτια ως είχαν. Συμβόλαιο κατάτμησης δεν έχω βρεί. Τελευταία ιδέα είναι να ψάξω στο αρχείο της πράξης εφαρμογής (αν υπάρχει τέτοιο) αν υπάρχουν στοιχεία. Σήμερα το οικόπεδο είναι σίγουρα άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς προέρχεται από πράξη εφαρμογής. Σε ποια περίπτωση θα μπορούσα να παρακάμψω τον όρο "είναι μικρότερο (λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης) με συνέπεια να μην ταυτίζεται με αυτό για το οποίο έχει εκδοθεί Ο.Α."; Αν π.χ. βρω τίτλο κατάτμησης με καλύπτει; Η πράξη εφαρμογής που αποτελεί τίτλο για το σημερινό οικόπεδο με καλύπτει; Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι επίλυσης του θέματος ώστε να μην κάνω άσκοπη έρευνα.
  19. σχετικά με την υπάρξη αυθαίρετων κατασκευών (κυρίως Κατ 3 αλλά και αλλαγή περιγράμματος κατά 40εκ) εντός παραδοσιακού οικισμού και αρχαιολογικού χώρου και οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί πριν την κήρυξη και των δύο ισχύει ακόμα ότι πρέπει να πάμε για έγκριση από το ΥΠΠΟΑ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.