Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Erini

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα έχω ξεκινήσει ένα εκκλησάκι αυθαίρετο σε ένα νησί στο εξωχικο μέσα δίπλα από το σπίτι μου το έχω ηλεκροδοτησει από το σπίτι μου, το κάνω γιατί συνέβη ένα θαύμα και το κάνω για την χάρη του αγίου που είναι προστάτης μου, είναι σε μέγεθος 13 με 14τ.μ είναι ιδιωτικής χρήσης δηλαδή θέλω απλώς κάθε χρόνο στην εορτή του να έρχεται οποίος θέλει να γίνεται η γιορτή, το θέμα είναι να το περάσω σαν βοηθητικό χώρο? να περιμένω τις νομιμοποίησεις? η να προσπαθήσω να βγάλω αδεια για εκκλησία? μου είπε ο μηχανικός μην ενημερωθεί η μητροπολη και έχει δικαιώματα καλύτερα να το περνάγαμε σαν βοηθητικό χώρο εγώ από τι έψαξα συγκεκριμένα τετράγωνικα και για λατρεία της οικογένειας δεν μπορεί να στο πάρει δεν ξέρω τι να κάνω γιατί στην συγκεκριμένη μητροπολη του νησιού ζητάνε αδεια οικοδομική για να στο λειτουργήσουν ενώ σε άλλες μητροπόλεως που ρώτησα δεν τους ένοιαζε αν έχω άδεια και κάτι άλλο που έμαθα στην μητροπολη του νησιού μου είναι πως αν το έχεις αυθαίρετο το δίνεις στην εκκλησία και το λειτουργούν κανονικά και δεν έχεις κανένα πρόβλημα μου είπαν κανονίζουν αυτοί, αν όμως το θέλεις ιδιωτικό να έχεις μόνο εσύ σαν ιδιοκτήτης δικαίωματα σου ζητάνε αδεια ΌΠΟΤΕ Καταλάβατε Το σπίτι μου είναι 60τ.μ το οικόπεδο είναι 7 στρεμματα αλλά εγώ το έκανα δίπλα από το σπίτι μου και κάτι ο άλλο ο μηχανικός δεν καταλαβαίνει ότι αν δεν έχει άδεια για εκκλησάκι δεν έρχονται να μου κάνουν θυρανοιξια εφόσον το κάνω ιδιωτικό, αν ήμουν σε άλλη μητροπολη που δεν τους νοιάζει θα το πέρναγα ως βοηθητικό χώρο και θα ερχόντουσαν να κάνουν τα θυρανοιξια κανονικά και όλα καλά αλλά στην συγκεκριμένη επειδή τα θέλουν τα εκκλησακια όλα δικά τους το πάνε έτσι και τους κακοφάνηκε μόλις τους είπαμε ιδιωτικό γιατί ξέρουν ότι έχουμε μελετήσει το νόμο και δεν μπορούσαν να μας πιάσουν κορόιδο οπότε μας είπαν ναι βεβαίως αφού ρώτησαν τα τετραγωνικά ελάτε λέει με την άδεια και την ταυτότητα δηλαδή για να καταλάβετε το θέμα από την μία θέλω να καλυφτω πολεοδομικα και από την άλλη δεν ξέρω τι να κάνω για να δώσει το το οκ η μητροπολη χωρίς όμως να της το παραχώρησω φυσικά. 😏
  2. Το είχα σκεφτεί και εγώ να το γκρεμισω αλλά μου είχαν πει πολλά 1000ευρω και είπα άστο με αδιαταρακτη κοπη φυσικά τώρα βέβαια δεν ξέρω αν βρίσκεις και πιο οικομικα αλλά μου φάνηκαν πολλά για 10μετρα μπαλκόνι σίγουρα και εγώ θα το προτιμούσα χωρίς το συγκεκριμένο μπαλκόνι για να έχει και την όψη νεοκλασικου με μερικές προσθήκες ακόμα και αλλαγές.
  3. Δηλαδή να γινότανε σαν την δεύτερη φωτογραφία μετά από την παρέμβαση.
  4. Όχι υπάρχει ένα μπαλκόνι μπροστά και ήθελα να το κλείσω για να το ενώσω με το σπίτι με το σαλόνι να είναι οικία δηλαδή. Έτσι και αλλιώς είχα σκοπό να γκρεμισω τους τοίχους μπροστά από το μπαλκόνι για να μεγαλώσω τα παράθυρα και να γίνουν μεγαλα και επειδή το μπαλκονι είναι στενό και δεν πρόκειται κάνεις να κάθεται εκεί ελαγα αντί για καγκελα να χτιστεί μέχρι τα κάγκελα και το υπόλοιπο να γίνει τζαμαρίες περιμετρικες με μεταλλικα κουφώματα. Το μπαλκονι είναι αυτό που βλέπετε πάνω από το ισόγειο που είναι πέτρινο και γίνεται αρμολόγηση τώρα.
  5. Να ενώσω τα μπαλκόνια για να μεγαλώσει το σπίτι έχω μιλήσει με τον μηχανικό ως προς τα χαρτιά που έλεγξε για την αγορά που κάναμε αλλά δεν τον έχω ρωτήσει αν θα μπορούσε αυτό να γίνει συν από την εμπειρία μου πολλές αγοραπωλησιες που έχω κάνει και διάφορα πρόβλημα που έχουν προκύψει άλλοι μηχανικοί είναι γνωστές όλων των νόμων άλλοι οχι και αυτό το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει. Για αυτό ήθελα μια γνώμη και από άλλους μηχανικούς γιατί πιστέψτε με πολλές φορές έχω δει να υποστηρίζει άλλα ο ένας μηχανικός άλλα ο άλλος.
  6. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω έχω μια διπλοκατοικια που αγόρασα πρόσφατα έχει όλα τα νόμιμα έγραφα δεν έχει αυθαίρετα γιατί την αγόρασα πρόσφατα έχει δικαίωμα στην ταράτσα να χτισω άλλα 29 τετραγωνικά και φυσικά θα το κάνω θα εκδοσω και αδεια και θα γίνουν υποστηλωσεις στον πρώτο όροφο γιατί θα γκρεμιστουν και μεσοτοιχιες στον πρώτο φυσικά θα γίνει μια ελαφριά κατασκευή στην ταράτσα και θα ενωθεί με τον πρώτο να γίνει μεζονέτα με εσωτερική σκαλα.. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου μπορώ με κάποιον νομιμο τρόπο εφόσον όλο το κτήσμα είναι δικό μου να τα ενώσω με το σπίτι έτσι ώστε να τον μεγαλώσω τον πρώτο όροφο???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.