Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rallystas

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

rallystas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας! Εάν έχω καταλάβει σωστά, μπορούμε να συστεγαστούμε σε κοινό τεχνικό γραφείο το οποίο θα φέρει ονομασία όντας μία αφανής εταιρεία (είναι υποχρεωτική η κατοχύρωση του ονόματος?). Οι μελέτες που θα πέρνουμε θα υπογράφονται από οποιονδήποτε από εμάς, και η ευθύνη και φορολόγηση των μελετών θα είναι καθαρά προσωπική. Δεν θα χρειαστεί ούτε να τηρούμε βιβλία, ούτε να μπλέξουμε με λογιστές. Εάν κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ δέχομαι τις ενστάσεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι...!
  2. Καλησπέρα σας, Είμαι ένας 26χρονος μηχανικός, και μαζί με 2 συναδέλφους μου σκοπεύουμε να ανοίξουμε ενα τεχνικό γραφείο το οποίο θα δραστηριοποιείται σε τεχνικές μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Είμαστε όλοι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ και συνεπώς ελεύθεροι επαγγελματιές. Επειδή ο γράφων έχει μια διδακτορική διατριβή στη μέση, και οι άλλοι 2 δουλεύουν ως ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν σκοπεύουμε στο να συντηρήθούμε από το τεχνικό αυτό γραφείο τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς μας. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Προκειμένου να δημιουργήσουμε το τεχνικό γραφείο και να του δώσουμε όνομα (π.χ Αρχιμήδης) πρέπει να συσταθεί εταιρεία? Μία μη ειδικευμένη άποψη ανέφερε ότι μπορούμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες να συστεγασθούμε σε τεχνικό γραφειο που να έχει όνομα και σήμα, τα οποία μπορούν να κατοχηρωθούν, χωρίς να κάνουμε έναρξη επιχείρησης. Πρέπει λοιπόν να συσταθεί εταιρεία ώστε να είμαστε νόμιμοι, κι αν ναι, ποιό είδος εταιρείας έχει τα χαμηλότερα πάγια έξοδα ώστε να μας συμφέρει (Ο.Ε ή Ε.Π.Ε?) Οποιεσδήποτε συμβουλές ή παραπομπές στο internet είναι ευπρόσδεκτες. Σας ευχαριστώ πολύ! Παρατήρηση: Τα θέματα σας θα πρέπει να αναρτώνται ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ και στην σωστή κατηγορία. acnt
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.