Μετάβαση στο περιεχόμενο

Porter

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Porter last won the day on Ιούνιος 25 2022

Porter had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

853 profile views

Porter's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

62

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για πώληση δεν υπάρχει αμφιβολία· σίγουρα απαιτείται. Για τις υπόλοιπες συμβολαιογραφικές πράξεις, όπως γονική παροχή; Υπογραμμίζω ότι στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται "κατά την πώληση" και όχι "κατά την μεταβίβαση".
  2. Και τα δύο, γιατί ούτε ο νόμος διευκρινίζει αν εξαιρούνται κάποιες χρήσεις ή/και ορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις. Πάντως, η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας γίνεται βάσει της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε γι' αυτόν τον λόγο.
  3. Όχι βέβαια. Εννοώ ότι εφαρμόζουμε (ή όχι) την ερωτωαπάντηση του ΤΕΕ (σχετικά με το ΠΕΑ) με αποκλειστική μας ευθύνη. Άρθρο 2: Διαδικασία καταχώρισης στοιχείων Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας 1. Η διαδικασία καταχώρισης στοιχείων Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας υλοποιείται σε δύο βασικά βήματα: Β) Καταχώριση Ιδιοκτησιών: Περιγραφή και τεκμηρίωση των οικοπέδων ή γηπέδων ή κτιρίων ή τμημάτων αυτών που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες. β. [...] Το ηλεκτρονικό έντυπο Ιδιοκτησίας περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: ιαια) Στοιχεία πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α.) του κτιρίου ή τμημάτων αυτού, εφόσον απαιτείται,
  4. Δεν είναι. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι το ΠΕΑ συμπεριλαμβάνεται εφόσον απαιτείται. Δεν αποσαφηνίζεται αν το "εφόσον απαιτείται" αφορά τη χρήση του ακινήτου ή το είδος της συμβολαιογραφικής πράξης ή και τα δύο. Διάβασα τη σχετική ερωτωαπάντηση του ΤΕΕ, όμως αυτή αποτελεί —απλώς— μία τοποθέτηση χωρίς νομοθετική ισχύ. Η εφαρμογή της (ή μη) γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του μηχανικού.
  5. Οι πολεοδομικές διατάξεις τηρούνται για τον σχεδιασμό των κτιρίων. Η τιμή της επιφάνειας διαμερίσματος δεν επηρεάζει το σχέδιο κάτοψης. Ο τρόπος υπολογισμού του εμβαδού των χώρων για την εφαρμογή του ΝΟΚ αφορά μόνο τους μελετητές μηχανικούς και τους ελεγκτές. Για τον προσδιορισμό του εμβαδού διαμερίσματος (ιδιοκτησιακά, συμβολαιογραφικά) ακολουθούνται οι προαναφερόμενοι κανόνες.
  6. Η αμοιβή του μηχανικού δεν είναι προκαθορισμένη. Αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας με τον πελάτη. Επιπλέον, δεν επιτρέπονται στο φόρουμ συζητήσεις σχετικά με αμοιβές υπηρεσιών μηχανικού.
  7. Εάν είναι εφικτό με ένα συμβόλαιο να γίνει τροποποίηση σύστασης και πώληση, είναι συμβολαιογραφικό θέμα.
  8. Άλλο το Μητρώο Μελών του ΤΕΕ και άλλο το Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών. Εσύ είσαι εγγεγραμμένος στο δεύτερο. Υπόδειγμα σφραγίδας θα βρεις στο θέμα "Σφραγίδα Μισθωτού Μηχανικού".
  9. Θα ξεκινήσεις από την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Η μία θα είναι η μονοκατοικία και η άλλη ο μελλοντικός όροφος (το δικαίωμα υψούν). Ιδιοκτήτης και για τις δύο θα είσαι εσύ. Στην συνέχεια, θα συντάξεις διαθήκη όπου θα κληροδοτείς τις δύο αυτοτελείς και διακριτές ιδιοκτησίες όπως επιθυμείς.
  10. Μπορείς να έχεις δραστηριότητες κατοικίας (ύπνος, μαγείρεμα) σε επαγγελματικό χώρο. Εάν, όμως, ο χώρος δεν θα έχει καμμία σχέση με επαγγελματική χρήση, απαιτείται αλλαγή χρήσης (δηλαδή μηχανικός και πολεοδομία).
  11. Για τέτοιου είδους θέματα (αμοιβών υπηρεσιών μηχανικού) υπάρχει η ενότητα Ελ. Επαγγελματίες, της οποίας το περιεχόμενο είναι ορατό μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη που είναι μηχανικοί.
  12. Αφού ευχαριστήσω τον συνάδελφο akis73, θα ήθελα να επισημάνω ότι η διάταξη του ΝΟΚ είναι πολεοδομική διάταξη. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο: "τα θέματα σύστασης ιδιοκτησιών και αστικού δικαίου εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων μας". Πλην πολεοδομίας, ισχύει ότι ο τοίχος μεταξύ κοινόχρηστου και ιδιοκτησίας προσμετράται στην ιδιοκτησία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.