Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

harristheo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    558
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

harristheo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα σε ολους πελατης μου προκειται να συνεχισει τισ οικοδομικες του εργασιες σε κτισμα που εχει ολοκληρωθει ο σκελετος σκυροδεματος πριν απο 15 χρονια περιπου ο σκελετος δεν παρουσιαζει πουθενα διαβρωσεις ουτε μουχλες κλπ παρανο τοπικα σε 2-3 σημεια οσον αφορα την μουχλα περα απο μια τυπικη πλυση με πιεστικο μηχανημα νερο ( 200bar+) προτεινετε και χρηση καποιου προσθετου χημικου αν ναι ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο και γιατι? ευχαριστω πολυ _____ Edit : Με βάση τους Κανόνες Συμμετοχής 11. Συμπληρώνουμε την ειδικότητά μας στο προφίλ.
  2. επειδη τίθεται θέμα οικονομικο, Και η υπέρβαση που ο συγκεκριμένος πελάτης ειναι τεράστια ήδη απο το βήμα που έκανε να παει σε fc απο συμβατική θερμανση αερίου... Οικονομικα δεν μπορει να παει σε ενδοδαπεδια. Κινούμαστε με κλειδωμένο προϋπολογισμό. Μην ξεχνάμε επισης οτι ενα σπιτι κοστίζει ενα τεράστιο ποσο να το φτιάξεις και επισης ενα ακόμη τεράστιο ποσο να το εξοπλισμός για να μπεις μεσα.... Στο οποιο αυτο ποσο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ειλικρινα δεν γνωρίζουν ποσο μεγάλο ειναι στην πραγματικότητα. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  3. fouksmechmech Ειλικρινα δεν το είχα σκεφτει ποτε ετσι... Και εχεις απόλυτο δίκιο. Απλη ερωτηση: Ποσο διαφορετικη απο ενός κλιματιστικού ειναι η ζέστη και η ψύξη απο ενα fancoil?
  4. Για να ειναι πιο οικονομικο σε αρχικο κοστος εγκατάστασης...
  5. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους, Πρόκειται να επιβλέψω την κατασκευή μιας μονοκατοικίας στην νεα σμυρνη, Ισόγειο 75 μ2 και 1ος όροφος 75 μ2, με μελετη κατα ΚΕΝΑΚ Υπαρχει κάποιο προσεγγιστικά κοστος προμήθειας και εγκατάστασης αντλίας θερμότητας με fan coils για ψύξη και θερμανση? (Γνωρίζω οτι η συγκεκριμένη ερωτηση ειναι πολυ γενικη και εξαρτάται κυρίως απο την κατηγορία του μηχανήματος και την ποιότητα)' αλλα μπορει καποιος νε με διαφωτίσει με κάποια δεδομένα σας παρακαλω? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων Χαρης Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής ilias
  6. Αχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα κλαίω....
  7. BAS Πολύ σωστό....αλλα μιλαμε για σημερινές συνθήκες.... Λιγοστές κατασκευές.... Πολυ φθηνά μεροκάματα...(αν οχι μεροκάματα μιλαμε για κλειστές συμφωνίες πια....π.χ. Ουτε με κυβικό για μπετατζή ουτε με μ2 για σωβατζη....) Ολα όσα αναφέρθηκαν ειναι πολυ σωστα.... Στο δια ταυτα τι κάνουμε?
  8. Μπορεις να αποδείξεις οτι το μηχάνημα σου δεν ειναι πειραγμένο με τον εξής απλο τροπο. Ερχεται το φορτηγό φορτωμένο. Του ζυγίζεις ολόκληρο το εμπόρευμα με τον γερανοζυγό. (Θεωρούμε δεδομένο οτι εχουμε έλεγξει οτι οι κατάλογοι μας της κοπής ειναι σωστοί τοσο σε ποσότητα αλλα και σε μήκη, αλλα κυνηγάμε το κλέψιμο σε τονάζ του παραδωτεου οπλισμού) Προσθέτεις το συνολικό βαρος. Συγκρίνεις με το τιμολόγιο. Βλεπεις διαφορά για παράδειγμα. Δεν παραλαμβάνεις. Τον υποχρεώνεις να ξαναφορτωσει με αυτόν τον τροπο αφου δεν παραλαμβάνεις. Παίρνεις τηλ την μάντρα. Ενημερώνεις θα πας να ζυγίζεις σε γεφυροπλαστιγγα. Πας εκει ζυγίζεις μικτο, ζυγίζεις απόβαρο βλεπεις οτι υπαρχει απόκλιση. Αυτα. Δεν γνωρίζω άλλο τροπο. Η.γ ενας άλλος πιθανός τρόπος ειναι να ζυγίστουν συγκεκριμένες ποσότητες και συγκεκριμένης διατομής, και με βαση απλών υπολογισμών π.χ. 6 12μετρες φ22 , 9 6μετρες φ14 κλπ κλπ, επι το κιλο/ 1 μέτρο μήκους θα σου βγάλει χειρόγραφα το συνολικό βαρος. Ζυγίζεις όλες αυτές τις βέργες μαζι και συγκρινεις το βαρος κατα κατάλογο και κατα ζύγιση. Ετσι αποδυκνυουμε οτι δεν εχουμε πειραγμένο γερανοζυγό.
  9. Ισχύει εν μέρη αυτο που λες.... Δηλαδη εαν ζυγίσω εγω επι τόπου και βρεθεί απόκλιση, και δεν παραλάβω με υπογραφή παντα, τι μπορει να συμβει είς βαρος μου?τιποτα.εχω καθε δικαίωμα να μην παραλάβω κατι που δεν ανταποκρίνεται στο φορτίο που θα μου παραδωθει. Οσο για τον χρονο=χρήμα νομίζω σημερα που μιλαμε υπαρχει περισσότερος απο παλαιότερα χρονια με αποτέλεσμα να μπορει καποιος να τον αφιερώσει... Οπως επισης για ενα έργο της τάξης των 25 τόνων (οπως στην δικη μου περιπτςη) μια απόκλιση 10% συνεπάγεται περιπου 2,5 τόνους κλοπή, που σε χρήματα πλησιάζουν τα 2500€.... Και έχοντας υπόψιν οτι οι παραδώσεις σιδηρου ειναι 3-4 νομίζω οτι ειναι ενα πολυ καλο μεροκάματο την φορα....ή μήπως κανω λαθος?
  10. Και επανέρχομαι παλι Μήπως τελικα η παραλαβή του σιδηρου επι τόπου στην οικοδομη με γερανοζυγό ειναι μια "καλη" λύση. Διοτι δεν χρειάζεται να τρέχεις μεχρι την μάντρα, ειναι πολυ εύκολο στην χρήση του και εχει κάποια σχετικη ακρίβεια. Έπειτα επιβλέπεις εαν η τοποθετηση γίνεται βαση σχεδίων και δεν μπαίνουν περισσότερα σίδερα. Οτι ειναι επιπλέον το αφαιρείς και θα το χρησιμοποιήσεις σε άλλη σκυροδετηση....(για παράδειγμα) Τελος εαν απλα θελουμε να επαληθευσουμε τον γερανοζυγό μετατρας σίδερα σε αριθμο και μήκος ενα-ενα....αλλα και αυτα επι τόπου και με βαση τους καταλόγους κιλα/μήκος βγάζουμε συνολο κιλών.. Χαρης
  11. Τα 2000 για να τρίψεις με τα χέρια θα χρειαστείς περιπου 5-6 μεροκάματα. Βεβαια υπολόγισε οτι το τρίψιμο αυτο που σου αναφερω ειναι ίσα ίσα να φύγουν τα χοντρά του σωβά μαρμάρου. Με το flex θα κανεις πολυ λιγότερα μεροκάματα, αλλα σαφώς πολυ πολυ καλύτερη ποιότητα δουλειάς σε αποτέλεσμα. Και εγω μηχανικός ειμαι (Αρχιτεκτων) και κάποια βασικα έργαλεια τα εχω αγοράσει (flex, τρυπάνι κρουστικά, μικρο κομπρεσέρ για μικροσπασιματα, αποστασιομετρο, ανιχνευτή ηλεκτρολογικού υλικού και νερου μεσα σε τοίχους,τελος υπηρχε και μια γεννήτρια η οποία έκανε φτερά δυστυχως) αυτήν την περίοδο ψάχνω για υγρασιομετρο για την μέτρηση υγρασίας στα δάπεδα και για γερανοζυγό . Οπως επισης και κάποια ΜΗ βασικα οπως ενα μηχάνημα airless (χωρις αερα) βαφής. Ολα αυτα τα εχω συγκεντρώσει εδω και 13 χρονια....φυσικα και εχω κανει απόσβεση σε ολα μεχρι τώρα και σε πολλα απο αυτα απο την δεύτερη κιολας δουλεια. Εσυ θα κρίνεις εαν οικονομικα σε συμφέρει κατι τετοιο. Γενικότερα πάντως να ξερεις οτι σε εργαλεία που βγάζουν μέτρα πολλα, οτι πληρώνεις παίρνεις... Τελος σημασία δεν εχει μονο τι παίρνεις στο τελος αλλα και σε ποσο χρονο αλλα και με πόση ευκολία. Προσωπικα ειμαι υπέρ στο να επενδύσεις σε κατι τετοιο
  12. ΑΡΑΡΑ ο γερανοζυγος θα ζυγιζει στο εργο επι τοπου γιατι αναφερεις βενζινες κλπ
  13. Brasco τι εννοεις ο τροπος χρησης του γερανοζυγου ειναι ενα θεμα? την προελευση την βλεπεις απο τα χαρακτηριστικα του σιδηρου πανω σε καθε βεργα. μαντρα κλειστη??? δηλαδη? σε ευχαριστω
  14. Astranalysis Μπορεις να αναφέρεις και άλλους τρόπους κλοπής πέραν απο το ζύγι?
  15. Σε απαντηση και των 2 σας Εχω να σας πω οτι ο γερανοζυγος θα ειναι δικός μου και οχι πειραγμένος φυσικα. Το κοστος του ειναι κοντα στα €1000 τα οποίος θεωρητικά τα κανεις απόσβεση ακόμη και στο πρωτο έργο ανάλογα με το κλέψιμο που θα φας......(εδω γελάμε) Το έργο σε αυτήν την πρωτη μου επαφη με γερανοζυγό ειναι κοντα 20τονοι....δηλαδη μικρο. Αυτα σε γενικές και ειδικές γραμμές Λοιπόν? Κατα την δικη σας άποψη με τα καινούργια δεδομένα αξίζει η οχι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.