Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μιστόκλης

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Μιστόκλης last won the day on Απρίλιος 30 2022

Μιστόκλης had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μεταξουργείο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

921 profile views

Μιστόκλης's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

60

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Betty_ το ποσό της απόσβεσης προστίθεται στα έξοδα, όπως φαίνεται στον πίνακα Ζ'2 του Ε3. Μετά τη διαβίβαση, ο σχετικός κωδικός (587) έχει προσυμπληρωθεί σωστά. Σωστά, λοιπόν, περιλαμβάνεται στο σύνολο των εξόδων του συνοπτικού βιβλίου. Επαναλαμβάνω ότι βάσει των εγγραφών του συνοπτικού βιβλίου προσυμπληρώνεται το Ε3. Άρα σωστά έπραξες και διαβίβασες την απόσβεση.
  2. @ioakeim85 η διαβίβαση και ο χαρακτηρισμός ακολουθεί τις εγγραφές στο βιβλίο εσόδων-εξόδων. Όταν έχεις αγοράσει λογισμικό (πάγιο), για τον χαρακτηρισμό επιλέγεις κατηγορία "2.7 Αγορές Παγίων" και είδος "Αγορές μη ενσώματων παγίων χρήσης/Χονδρικές (Ε2_883_001). Χαρακτηρισμός ΦΠΑ: Αγορές & εισαγωγές επενδ. Αγαθών (πάγια) (κωδ. 362-Φ2). Επιπλέον, διαβιβάζεις την ετήσια απόσβεση: Τα υπόλοιπα (πότε θεωρείται ένα έξοδο πάγιο, ο συντελεστής απόσβεσης, το Ε3 και η περιοδική ΦΠΑ) δεν είναι θέματα του myDATA.
  3. Θα διαβιβάσεις τα 120€, όπως τις ασφαλιστικές εισφορές, με ημερομηνία την ημερομηνία έκδοσης. Με τον ίδιο τρόπο θα τα καταχωρήσεις και στο βιβλίο εσόδων-εξόδων. Αναφέρομαι στο εκκαθαριστικό του περασμένου Νοεμβρίου. Αυτά τα 120€ θα είναι έξοδα για τη δήλωση του φορολογικού έτους 2022 (εάν πληρώθηκαν εντός του 2022), και ας αφορούν το 2021. Για το εκκαθαριστικό με ημερομηνία 27/10/2021 δεν απαιτείται κάτι ως προς το myDATA, αφού για το 2021 δεν διαβιβάζονταν (ούτε χαρακτηρίζονταν) έξοδα.
  4. @Engineer88 τα 10€ πώς καταβάλλονται στον ΕΦΚΑ; Εάν τα πληρώνεις εσύ, τότε τα διαβιβάζεις όπως τις εισφορές. Για τον ΕΦΚΑ (και τους υπόλοιπους οργανισμούς της ίδιας κατηγορίας) δεν χρησιμοποιούμε την καταχώρηση παράλειψης. Μπορείς να τα διαβιβάσεις και αργότερα (πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης) γιατί δεν έχουν ΦΠΑ αυτά τα ποσά. Ποιο έτος αφορά το εκκαθαριστικό; Όπως προανέφερα, η διαβίβαση γίνεται σύμφωνα με τις εγγραφές στο βιβλίο εσόδων-εξόδων.
  5. Δύο σημειώσεις, με ειλικρινή σεβασμό προς τους προλαλήσαντες: Πρώτον· υπερανάλυση της υπεραναλύσεως, ω υπερανάλυση. Δεύτερον· ορισμένοι συνάδελφοι έχουν αναλάβει (εθελοντικά) καθήκοντα συντονιστή και όχι αστυφύλακα. Μπορούμε και μόνοι μας να μην χαλάμε την ομαλή ροή με εκτός θέματος συζητήσεις. Στο myDATA (γενικά, για όλα τα έσοδα και έξοδα) διαβιβάζουμε τις λογιστικές εγγραφές (τις εγγραφές στο βιβλίο εσόδων-εξόδων ή, αλλιώς, τη λογιστική βάση). Πάνω απ' όλα ισχύει η αρχή της σημαντικότητας, δηλαδή επιτρέπεται η παρέκκλιση από ορισμένες λογιστικές αρχές αν τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν είναι αμελητέα. Για τις ασφαλιστικές εισφορές: Διαβιβάζονται οι εγγραφές του βιβλίου εσόδων-εξόδων οι οποίες ακολουθούν τις ημερομηνίες έκδοσης των ειδοποιητηρίων και τα αναγραφόμενα επ' αυτών ποσά. Για το 2023 (επί παραδείγματι) θα είναι δώδεκα εγγραφές: Εισφορές 12/2022 με ημερομηνία έκδοσης Ιανουαρίου 2023. Εισφορές 01/2023 με ημερομηνία έκδοσης Φεβρουαρίου 2023. ………………………………………………………………………………………………… Εισφορές 11/2023 με ημερομηνία έκδοσης Δεκεμβρίου 2023. Εάν καταχωρούνται με άλλον τρόπο οι εισφορές στο βιβλίο εσόδων-εξόδων, πρέπει να ακολουθηθεί ο ίδιος τρόπος και για τη διαβίβαση στο myDATA. Κάποιοι λογιστές κάνουν μία συγκεντρωτική εγγραφή με ημερομηνία 31/12. Φροντίζοντας να είναι ίσο το συνολικό ποσό των πληρωμών εντός του 2023 με το σύνολο των ποσών των δώδεκα εγγραφών που μόλις περιέγραψα, ξεμπερδεύουμε με τις ασφαλιστικές εισφορές. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε προσωρινές διαφορές λογιστικής και φορολογικής βάσης, οπότε θα ταλαιπωρούμαστε με τον αντίστοιχο πίνακα του Ε3 και με τακτοποιητικές εγγραφές για το myDATA. Όταν υπάρχουν δόσεις ρύθμισης οφειλών καταχωρούνται είτε με την ημερομηνία πληρωμής είτε με την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής, αφού δεν υπάρχει ημερομηνία έκδοσης ειδοποιητηρίου. Οι προσαυξήσεις δεν εκπίπτουν και γι' αυτό πρέπει να αναμορφωθούν εάν στο βιβλίο καταχωρούμε το άθροισμα εισφορών και προσαυξήσεων (τακτοποιητική εγγραφή για το myDATA). Εάν καταχωρούμε μόνο το καθαρό ποσό, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο. Η λογιστική αντιμετώπιση των ασφαλιστικών εισφορών ως προς την καταχώρησή τους στο βιβλίο εσόδων-εξόδων, η φορολογική αναμόρφωση και το Ε3, η συμπλήρωση της περιοδικής δήλωσης, η λεπτομερής ανάλυση της λογιστικής βάσης κτλ. είναι εκτός θέματος. Προτείνω να συνεχίσουμε εντός θέματος και να σεβαστούμε τους συναδέλφους που προσπαθούν να παρακολουθήσουν.
  6. @KOKARADI αν καταχώρησες το παραστατικό μέσω της ειδικής φόρμας, τότε υπάρχει "ακύρωση παραστατικού" όπως περιέγραψαν οι συνάδελφοι. Προφανώς, έχεις χρησιμοποιήσει την εφαρμογή timologio και προσπαθείς να βρεις την επιλογή ακύρωσης στο παραστατικό που διαβιβάστηκε αυτόματα στο myDATA. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι διαθέσιμη η "ακύρωση παραστατικού".
  7. @Mitsos Ribopaido δεν υπάρχει ηλεκτρονική εφαρμογή επικαιροποίησης τίτλου κτήσης. Ο τίτλος κτήσης είναι τρόπος συναλλαγής. Τι να επικαιροποιηθεί; Μάλλον εννοούν να εκδοθεί νέα βεβαίωση απογραφής. Βεβαίωση Απογραφής
  8. @Vassilis Mammos η, προ δεκαπενταετίας, αλλαγή χρήσης έγινε με άδεια; Ο Δήμος ζήτησε μελέτη ή τεχνική έκθεση;
  9. @Γιώργος- για την απόκλιση συνεννοήσου με το βιβλιοπωλείο, ώστε να διαβιβάσουν εκ νέου τα παραστατικά με τις σωστές τιμές. Για τα χαρτικά:
  10. @freecat μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς συντελεστές ύψους. Ο κάθε όροφος θα είναι σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής.
  11. 1) Στο κάτω μέρος του τιμολογίου υπάρχουν τρεις επιλογές· "χαρακτηρισμός εξόδων", "απόρριψη παραστατικού", "απόκλιση παραστατικού". Στην περίπτωσή σου, ταιριάζει η τελευταία επιλογή. Προηγουμένως ειδοποίησέ τους τηλεφωνικά, αν και δεν είσαι υποχρεωμένος. 2) Προς το παρόν, μην κάνεις τίποτα. Θεωρητικά πρέπει να διαβιβάσεις τα δεδομένα ως λήπτης, όμως δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος.
  12. @Faethon11 έλεγξε τη δυνατότητα αποστολής e-mail μπαίνοντας στον λογαριασμό σου από το teemail.gr.
  13. @geo2004z τι είδους "παρακολούθηση του μπλοκ" θα κάνει; Για την καταχώρηση ενός παραστατικού στο myDATA θέλει 30€; Η λογιστική υποστήριξη που θα χρειαστείς χρεώνεται επιπλέον; Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι τι ζητάς από έναν λογιστή. Επί παραδείγματι, η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνεται στις λογιστικές υπηρεσίες που αναζητάς; Εν συνεχεία, ζήτησε προσφορά επί του συνολικού πακέτου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.