Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

KingKai

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σωστά. Απλώς στην προκειμένη περίπτωση οικόπεδα με πράξη εφαρμογής που έχει κυρωθεί είναι στις εξαιρέσεις για την προσκόμιση τέτοιου τοπογραφικού. Έτσι γνώριζα μέχρι πρότινος. Δεν γνωρίζω εάν έχει αλλάξει κάτι. Το επιβεβαίωσα και με συμβολαιογράφο. Βέβαια για να είμαι εγώ σωστός κάναμε στο οικόπεδο καινούργιο εξαρτημένο τοπογραφικό και ήταν μπάμ επάνω στη μελέτη της πράξης εφαρμογής. Έγινε επίσης και ανάρτηση στο κτηματολόγιο να πάρει αριθμό ΚΗΔ.
  2. Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία. Θέλω να μεταβιβάσω με πώληση ένα οικόπεδο εντός σχεδίου με μια ισόγεια κατοικία και ρωτώ εάν πρέπει να αναθέσω σε τοπογράφο την σύνταξη τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ 87. Το οικόπεδο εντάχθηκε στο σχέδιο το 1985 με τον 1337/83. Επίσης υπάρχει πράξη εφαρμογής η οποία έχει κυρωθεί. Όσον αφορά την βεβαίωση μηχανικού το ανωτέρω εξαρτημένο τοπογραφικό δεν απαιτείται ακριβώς γιατί είναι εντός σχεδίου και έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής. Όσον αφορά όμως το συμβόλαιο πώλησης είναι προαπαιτούμενο για να συνταχθεί; Ρωτήσαμε και το συμβολαιογράφο που κάναμε την αποδοχή κληρονομιας στο παρελθόν αλλα δεν γνώριζε με σιγουριά να μας πει. Την αποδοχή την κάναμε με τοπογραφικό το οποίο έγινε το 2001 που αναφέρει εξάρτηση στο κρατικό σύστημα(Όχι όμως ΕΓΣΑ 87) και έχει δήλωση του 1337/83. Το σχέδιο ήταν σε TM3 και στο κτηματολόγιο έχει μετατραπεί σε ΕΓΣΑ 87 όπως φαίνεται και από το κτηματολογικο διάγραμμα που έχω πάρει μέσω gov. Ευχαριστώ εκ τον πρότερω.
  3. Καλημέρα και καλό Σ/Κ. Θέλω να κάνω γονική παροχή σε ένα τέκνο μου ενός ακινήτου το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1985 με τον 1337/83. Στη συγκεκριμενη περιοχή υπάρχει Π.Ε. το 1998 η οποία κυρώθηκε το 1999. Πριν από 3 χρόνια ο δήμος προχώρησε μετά από πολλά χρόνια την διαδικασία καθορισμού τιμής μονάδας και το δικαστήριο έγινε πέρυσι χωρίς όμως ακόμα να έχει βγει η απόφαση. Εγώ βάση του πίνακα της Π.Ε. έχω οφειλή σε χρήμα σε γειτονικό μου ακίνητο μέρος του οποίο ρυμοτομείται και από αυτό το κομμάτι προσκυρωνεται στο οικόπεδο μου ένα άλλο μικρότερο κομμάτι. Υπάρχουν δηλ οφειλές στο γειτονικό ακίνητο και στο δήμο. Θέλω όπως προείπα να κάνω γονική παροχή και είδα πως απαιτείται βέβαιωση ότι έχει εξοφληθεί η εισφορά σε χρήμα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ακόμα δεν έχει ουσιαστικά κυρωθεί η τιμή μονάδας(μου είπε ο δικηγόρος του δήμου ότι το δικαστήριο έγινε και περιμένουν να γραφτεί η απόφαση). Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται; Μπορεί να δοθεί βεβαιωση από το δήμο ότι ναι μεν υπάρχει υποχρέωση οφειλής εισφορας σε χρήμα αλλά ακόμα δεν έχει καθοριστεί η τιμή μονάδας; Ρωτάω διότι για την περίπτωση αυτή δεν έχω βρει κάτι που να αναφέρεται σχετικά στην νομοθεσία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. όπου η παρ. 2 α του Ά 89 είναι η ακόλουθη: 2. Απαγορεύεται η μεταβίβαση δικαιώματος ακινήτου ή αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης βρίσκεται : α) σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση επί ακινήτων στα οποία υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα πολιτών. Σε περίπτωση υπαγωγής στον παρόντα, δεν επηρεάζονται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτρίωσης και τα αυθαίρετα κτίσματα δεν αποζημιώνονται, Διαβάζοντας το παραπάνω και εάν κατάλαβα σωστά μπορώ να τακτοποιήσω με τον 4495 την ισόγεια κατοικία και τις δύο αποθήκες που έγιναν το 1960 χωρίς άδεια, (κατηγορία 1) όπως επίσης και το τμήμα της μίας εκ των δύο αποθηκών που βρίσκεται σε ρυμοτομούμενο τμήμα του οικοπέδου μου αφου πληρώ την προϋπόθεση του άρθρου του ανωτέρου νόμου καθότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλοτρίωσης. Σωστά;
  5. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου σε ένα θέμα που με απασχολεί. Οικόπεδο εντός σχεδίου(από το 1985) αποτελείται από ισόγεια κατοικία του 1960 χωρίς άδεια με δύο αποθήκες φτιαγμένες την ίδια περίοδο χωρίς άδεια εντός του οικοπέδου. Στην περιοχή έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής για διάνοιξη οδού το 1998 η οποία έχει επικυρωθεί το 1999 και εχει τροποποιηθεί μερικώς το 2005. Το 2009 ξεκίνησαν σε ένα μέρος του υπο διάνοιξη δρόμου οι απαλλοτριώσεις αλλα το 2010 σταμάτησαν. Το 2009 στο όμορο οικόπεδο του γείτονα έγινε συμβολαιογραφική δήλωση παραχώρηση σε κοινή χρήση του ρυμοτομούμενου τμήματος του ανωτέρο σχεδίου γιατί ο γείτονας ήθελε να βγάλει άδεια να χτίσει. Στο τμήμα του γείτονα(σε ένα μέρος του) υπάρχει ακόμα και σήμερα παλιά αποθήκη. Με Βάση την πράξη εφαρμογής στο δικό μας οικόπεδο εκεί που πριν την παραχώρηση σε κοινή χρήση παλιά ήταν τα όρια των οικοπέδων, στο δικό μας οικόπεδο δίνει μια μικρή γωνία τμήμα από το γειτονικό που έγινε κοινόχρηστο περι τα 0,82μ μήκος στο σημείο πχ Α(παίρνοντας ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι της αποθήκης του γείτονα) και μετέπειτα μας παίρνει ένα τμήμα μήκους 0,62μ προς το σημείο Β στο οποίο τμήμα όμως υπάρχει τμήμα μίας εκ των δύο αποθηκών χωρίς άδεια. Οι απαλλοτριώσεις έχούν σταματήσει απο το 2010 και στο δικό μας κομμάτι δεν έχει γίνει τίποτα. Το ερώτημα είναι το εξής. Στο οικόπεδο με την κατοικία και τις δυο αποθήκες χρειάζεται τακτοποίηση. Το τμήμα της αποθήκης που βρίσκεται στο ρυμοτομούμενο και που κάποια στιγμή στο μέλλον είτε λόγω δήμου είτε λόγω άδειας θα παραχωρηθεί για να εφαρμοστεί το σχέδιο στην παρούσα φάση απαιτείται και μπορεί να τακτοποιηθεί;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.