Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

2016

Core Members
  • Περιεχόμενα

    306
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

2016 last won the day on Ιούνιος 13 2015

2016 had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

2016's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

99

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έτσι ακριβώς όπως τα γράφει ο συνάδελφος soulrebel Και δεν χρειάζεται να περιμένεις άδικα υπουργική απόφαση, εδώ νομοθετούν ασφαλιστικές εισφορές 38,5% του εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία. Και ο νόμος δεν ήρθε απέξω-ξέρανε πολύ καλά τι κάνανε.
  2. Μέχρι σήμερα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος και την εγγραφή στο ΤΕΕ αυτόματα προέκυπτε υποχρέωση υπαγωγής στο ΤΣΜΕΔΕ. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο μέχρι σήμερα, ότι αυτό έχει αλλάξει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο φορέας, ΕΦΚΑ αντί ΤΣΜΕΔΕ. Αν υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει θα το μάθουμε στην πορεία.
  3. άρθρο 39 του Νόμου 4387 ΦΕΚ 85Α 12.05.2016 3. Η μηνιαία ελάχιστη βάση υπολογισμού επί της οποί− ας υπολογίζεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσοστό εισφοράς καθορίζεται με βάση το ποσό που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Ειδικά στην περίπτωση εφαρμογής της περί− πτωσης β΄ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου η ως άνω ελάχιστη μηνιαία βάση υπολογισμού αντιστοιχεί στο 70% επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Ως προς το ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου ει− σοδήματος εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 38.
  4. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ της 17(29)Νοεμ./1 Δεκ.1836 (ΦΕΚ 69) "Περί ιδιωτικών δασών". Επί τη προτάσει της Ημετέρας επί των Οικονομικών Γραμματείας, ασκούσαντες και την γνώμην του Ημετέρου Συμβουλίου της Επικρατείας, απεφασίσαμεν και διατάττομεν τα εξής. 'Αρθρ. 1. Ιδιωτικά δάση, μεταξύ των δασών του Βασιλείου, θεωρούνται μόνον εκείνα όσα δι' εγγράφων, εκδιδομένων κατά τους νομίμους τύπους από τας αρμοδίας τουρκικάς αρχάς, αποδειχθώσιν, ότι υπήρχον και πριν της αρχής του υπέρ ανεξαρτησίας αγώνος ιδιοκτησίαι πλήρεις ιδιωτών (πλήρης ιδιοκτησία δεν υπάρχει εις τους τουρκ. νόμους). Προσέτι ως δάση ιδιωτικά θέλουν θεωρείσθαι αναμφισβητήτως και τα κείμενα εις όσα ιδιωτικά χωρία (τζεφλίκια) δεν αναφέρουν μεν τα νόμιμα έγγραφα ονομαστί, τα εμπεριεχόμενα εις αυτά δάση, προϋποτιθεμένου, ότι κείνται αληθώς εντός των ακριβώς αποδειχθέντων ορίων του αρμοδίου ιδιωτικού κτήματος (τζεφλικίου), επομένως σχηματίζουν αναγκαίον και φυσικόν συστατικόν μέρος αυτού. Αν δε εκ περιστάσεως τα έγγραφα ταύτα εχάθησαν από την αρχήν του υπέρ ανεξαρτησίας πολέμου, τότε συγχωρούνται όλα τα προς απόδειξιν ένδικα μέσα όσα χορηγεί ο νόμος. ***Παρατήρηση: Βλ. περί αναγνωρίσεως ιδιωτικών δασών εν Νέαις Χώραις άρθρ. 62 Ν. 4173/1929. ........................................................................................................ 'Αρθρ. 3. Εντός ενός έτους από την ημέραν της δημοσιεύσεως του παρόντος νόμου οφείλουν οι ιδιοκτήται των υπό τα άρθρ. 1 και 2 δασών να παρουσιάσωσιν εις την Ημετέραν επί των Οικονομικών Γραμματείαν, ή απ' ευθείας, ή δια των αρμοδίων υπαλλήλων, τους νομίμους τίτλους της ιδιοκτησίας των. Η Γραμματεία θέλει εξετάσει αυτούς, θέλει τους αναγνωρίσει, ή απορρίψει, και εις την πρώτην περίπτωσιν, θέλει επισήμως δώσει την κατοχήν εις τους ιδιοκτήτας, εις δε την δευτέραν, θέλει αποπέμψει τας ελλειπούσας νομίμων αποδείξεων αξιώσεις αυτών, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων εις την περίστασιν ταύτην όμως, μέχρι της τελωνειακής δικαστικής αποφάσεως περί της ιδιοκτησίας, μένει η κατοχή του διαφιλονεικουμένου δάσους αναφαίρετος, εις ον ευρίσκεται. Παρελθούσης της ανωτέρω προθεσμίας, θεωρούνται όλα τα δάση, περί των οποίων δεν παρουσιασθώσιν, οι, ως άνω, απαιτούμενοι τίτλοι, ως αδιαφιλοκείνητα εθνικά, και θέλουν διατίθεσθαι ως τοιαύτα.
  5. Ανάλογη αντίδραση υπήρχε, συνεχής και με πολλές μορφές. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2011, το 2015 άρχισαν να εφαρμόζονται οι πραγματικά υπέρογκες αυξήσεις με τις ασφαλιστικές κατηγορίες ανά τριετία. Κανένας δεν λέει ότι πρέπει να δεχτούμε τις αυξήσεις των ασφαλιστικών κατηγοριών. Τώρα όμως οι αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Καταργεί και το ΤΣΜΕΔΕ, και την πρώτη πενταετία με σημαντική έκπτωση στις εισφορές, και την ειδική προασαύξηση αναδρομικά και μειώνει τις νέες συντάξεις στα 800 ευρώ, και εξαφανίζει τα αποθεματικά και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα με τις εγγυητικές. Και άλλα πολλά, όπως ότι από ένα ταμείο, που αντέχει τουλάχιστον 15 χρόνια, θα είμαστε ασφαλισμένοι σε ένα ταμείο (μαζί με ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κτλ) που ζήτημα είναι αν θα αντέξει τρια χρόνια. Και που αντιμετωπίζει τον ελεύθερο επαγγελματία επιστήμονα ως προσδοφόρα πηγή εσόδων για το συνολικό χρεωκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ σήμερα ο ελεύθερος επαγγελματίας αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της έλλειψης αντικειμένου, των συνθηκών εργασίας και αμοιβών, την υπέρμετρη φορολόγηση, κτλ. Ακόμα και ο μηχανικός με έσοδα 10.000 ευρώ θα χάσει και άμεσα και μακροπρόθεσμα, αν συνεκτιμηθούν όλα τα παραπάνω .
  6. Τα πρώτα 10 χρόνια είναι προαιρετική. Η προσαύξηση δεν είναι δεύτερη σύνταξη, πιθανόν περιττή ή παραπανίσια. Είναι προσαύξηση της "κύριας", η οποία είναι πολύ χαμηλή. Παράδειγμα: μετά 40 έτη ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ, το 2014 η κύρια ήταν, μετά τις κρατήσεις, 655 ευρώ και η ειδική προσαύξηση, μετά τις κρατήσεις, 870 ευρώ. Σύνολο περίπου 1500 ευρώ (μετά τις κρατήσεις). Είναι σίγουρο ότι η κατάργηση της "ειδικής προσαύξησης" είναι πολύ αρνητική εξέλιξη για το ασφαλιστικό των μηχανικών. Το πιθανότερο είναι και οι εισφορές να είναι αυξημένες υπέρμετρα και οι παροχές να είναι υποβαθμισμένες. Και όλα αυτά σε ένα ταμείο, με πολύ καλή αναλογία ασφαλισμένων/συνταξιούχων, με μεγάλο αποθεματικό και τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια βιώσιμο, σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες. Αν παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και στο μέλλον. Ακόμα, και μετά από συνένωση με νομικούς και υγειονομικούς, οι οποίοι έχουν αρκετά προβλήματα (και δεν έχουν ειδική προσαύξηση).
  7. Μετά από 1,5 έτος, τουλάχιστον. Όμως άν κάνεις αίτηση για προσωρινή σύνταξη, σε 6-7 μήνες αρχίζεις να παίρνεις το 80% του ποσού της σύνταξης (και τα αναδρομικά αθροιστικά από την ημερομηνία της αίτησης συνταξιοδότησης).
  8. Δεν τα προκαταβάλεις. Στα κρατάνε από τη σύνταξη, λίγα-λίγα. Και θα πάρεις και "εφάπαξ" 10.000 ευρώ!
  9. Ακριβώς!!! 400 παλιά και 200 σήμερα ίσον 600. Μένουν και 39 για να κινηθεί η τράπεζα μέχρι την επόμενη ανακεφαλοποίηση. Άλλα 200. Και ούτω καθεξής.
  10. 2004 κέρδη +6,26 εκατ ευρώ 2005 ζημίες -9,88 εκατ 2006 κέρδη +873 χιλ 2007 κέρδη +20,8 εκατ 2008 κέρδη +12,6 εκατ 2009 κέρδη +5,6 εκατ 2010 ζημίες -5,7 εκατ 2011 ζημίες -249 εκατ 2012 ζημίες -181 εκατ 2013 ζημίες -112 εκατ 2014 ζημίες – 49,9 εκατ.
  11. Το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ σκοπεύουν να «επενδύσουν» πάνω από 200 εκ. ευρώ αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ έχουν ήδη «τοποθετήσει» μέχρι σήμερα πάνω από 400 εκ. ευρώ.
  12. Η εταιρεία «ΘΕΡΜΑΪΚΗ Ο∆ΟΣ ΑΕ» συστάθηκε την 14η Αυγούστου 2006. Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας αναλύεται ως κάτωθι: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 50,00% 12.650.000,00 E ARCHIRODON GROUP N.V 50,00% 12.650.000,00 Ε Σύνολο 100% 25.300.000,00 Ε
  13. 17.01.2015, λίγο πριν τις εκλογές: Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει αντικατάσταση με ένα φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. «Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τέσσερις πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν», συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πληρωθεί κανονικά, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική νομοθεσία, και η αλλαγή θα ισχύσει από το 2015, μετά από σχετικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει απώλεια 1,8 δις στα δημόσια ταμεία, η οποία όμως θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας ότι οι αντικειμενικές αξίες θα επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω.
  14. Συμμετείχες στη συζήτηση? Δεν έπεσε στην αντίληψή μου. Το επιχείρημά σου, όμως υψηλού επιπέδου. Αυτό για την ιστορία. Συγκλονιστικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.