Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυριάκος

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Κυριάκος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρεται. Υπάρχει περίπτωση το link για την οδηγία 34 να γίνει ενεργό ή να βρεθεί με κάποιο τρόπο η οδηγία; Ευχαριστώ.
  2. Αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στην πολυσυζητημένη «Μελέτη» του ΑΠΘ περι υπέρυθρων. Την έχω ανεβάσει. Μηχανικοί είμαστε... τα συμπεράσματα δικά μας... Δε θα σχολιάσω τη μελέτη γιατί πραγματικά θλίβομαι. Θα αρκεστώ να αναρωτηθώ πως και οι Αυστριακογερμανοί δεν ζήτησαν μελέτη από τα διάσημα δικά τους Πανεπιστήμια και στράφηκαν στο ΑΠΘ. Έχω ανεβάσει και την Αγγλική έκδοση για να μην υπάρξουν σχετικά επιχειρήματα περί μετάφρασης. Εξάλλου η Αγγλική έκδοση υπάρχει και στο site της εταιρείας. http://www.redwell.c...1.2-2011-en.pdf Redwell-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Α.Π.Θ.GR.pdf 533_redwell-studie-uni-thessaloniki-v1.2-2011-en.pdf
  3. 947 downloads

    Σύστημα θέρμανσης υπέρυθρης ακτινοβολία Redwell σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.
  4. Ενημερωτικά: Το κτίριο του ΤΕΕ στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα τελεί υπό συμβολική κατάληψη από σήμερα 16/02/11 έως και την Πέμπτη 17/02/11, από ανεξάρτητους μηχανικούς, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών. Σήμερα στις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στο ίδιο κτίριο. Αύριο στις 18:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μηχανικών έξω από τη βουλή, καθώς αύριο θα γίνει η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.
  5. Κύριοι Χαίρομαι που, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, τέθηκε επιτέλους το θέμα τις αλληλεγγύης των μηχανικών. Αν υπήρχε, ΟΛΟΙ οι μηχανικοί θα ήμασταν κερδισμένοι άσχετα από την ύπαρξη ή μη των ελάχιστων αμοιβών. Γιατί όμως δεν την τηρούμε ενώ κάποιες επαγγελματικές ομάδες το κάνουν; Η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ μηχανικών μπορεί να χωριστεί σε δυο συνιστώσες: Α) Αδυναμία συνεννόησης μεταξύ μηχανικών ίδιας ειδικότητας. Β) Αδυναμία συνεννόησης μεταξύ μηχανικών διαφορετικής ειδικότητας. Οι αιτίες του Α i) Έχουμε απαξιώσει το προϊόν της εργασίας μας. Δεν δίνουμε εμείς οι ίδιοι αξία στην δουλειά μας και αυτό περνά και στον κόσμο. Όταν κάποιος πιστεύει ότι αυτό που παραδίδει/πουλά στον πελάτη είναι κάτι σημαντικό δύσκολα θα το δώσει σε εξευτελιστική τιμή. Οι γιατροί το έχουν περάσει στον κόσμο αυτό, και ο κόσμος το έχει αποδεχτεί και πληρώνει αδιαμαρτύρητα. ii) Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι παίρνοντας μια δουλειά με σημαντικά χαμηλότερη τιμή κάνουμε άμεσα κακό στον εαυτό μας, γιατί ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου. Την επόμενη φορά θα το κάνει ο άλλος κ.ο.κ. Και πάλι σε αντιστοιχία με τον γιατρό: Αν κάποιος κάνει έρευνα αγοράς σε 10 γιατρούς θα πάρει μια απόκλιση τιμών 10% το πολύ. Αν ρωτήσει 10 μηχανικούς...? Αιτίες του Β Εδώ η ιστορία είναι πολύ πονεμένη. Αλληλοσπαραγμός κυριολεκτικά! Δεν μπορώ να φανταστώ καμία ειδικότητα που να υποστηρίζει άλλη. Όλοι κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε τον άλλο και αυτό καταστρέφει την διαπραγματευτική μας ισχύ. Θα μπορούσε να είναι τεράστια η δύναμη των μηχανικών και του ΤΕΕ αν όλοι οι μηχανικοί είχαν κοινό σκοπό. Αλλά ποιος να υποστηρίξει ποιον; Πολιτικός τον αρχιτέκτονα ή τον τοπογράφο; Και οι τρεις θεωρούν ότι ο άλλος τους παίρνει την δουλειά. Πολιτικός/Αρχιτέκτονας τον μηχανολόγο/ηλεκτρολόγο; Αστειο. Από προσωπική εμπειρία, 8 στους 10 Πολιτικούς/Αρχιτέκτονες απαιτούν μαύρα χρήματα από τα ηλεκτρομηχανολογικά για τα οποία δουλεύει, παίρνει την ευθύνη, και φορολογείται ο μηχανολόγος/ηλεκτρολόγος. Γιατί κάποιος Η/Μ λοιπόν να συμμετάσχει σε κοινή προσπάθεια με τους άλλους; (Εδώ η αναντιστοιχία με τους γιατρούς είναι κραυγαλέα: γιατρός από γιατρό δεν παίρνει χρήματα!) Η μήπως περιμένει κανείς στήριξη από τις τόσες ειδικότητες που είτε δεν έχουν καθόλου είτε έχουν ελάχιστα επαγγελματικά δικαιώματα. Στις περασμένες εκλογές του ΤΕΕ κάποιος υποψήφιος ζήτησε την ψήφο μηχανικού περιβάλλοντος ο οποίος (δικαιολογημένα) απάντησε ότι δεν συμμετέχει στις εκλογές γιατί τόσα χρόνια το ΤΕΕ δεν τους έχει αναγνωρίσει ούτε ένα επαγγελματικό δικαίωμα. Αντίστοιχα παράπονα υπάρχουν από πολλές ειδικότητες. Να σταματήσουμε την εσωστρέφεια και να επικεντρωθούμε όλοι μαζί σε κοινούς στόχους: 1) Αξιοπρεπείς αμοιβές (είτε θεσμοθετημένες είτε όχι) για όλους τους μηχανικούς. 2) Πίεση για τεχνική/οικοδομική/βιομηχανική/τεχνολογική ανάπτυξη ώστε να αυξηθεί η ανάγκη για υπηρεσίες/έργα μηχανικών αλλά και το εύρος των δραστηριοτήτων των μηχανικών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.