Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόκτορας

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Δόκτορας

  1. Δεν γίνεται και ο λόγος βρίσκεται στο εδάφιο που παρέθεσες αρχικά. Θα το ξαναγράψω με μία μικρή παρέμβαση ώστε να γίνει πιο κατανοητό. «Του 1/2 του χώρου (του υποκείμενου ορόφου) με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά». Η φράση «με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά» αναφέρεται στον χώρο του υποκείμενου ορόφου, δηλαδή στο τμήμα του ορόφου που στην περίπτωσή σου είναι το ένα διαμέρισμα. Για να ίσχυε η σκέψη σου, η διατύπωση θα έπρεπε να ήταν: του 1/2 του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά ή του 1/2 του χώρου του υποκείμενου ορόφου.
  2. Αρχικά, επισημαίνω ότι η κάλυψη και η δόμηση του υφιστάμενου κτίσματος υπολογίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό και τις πολεοδομικές διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του. Ως προς την κάλυψη, βάσει ΝΟΚ «προσμετράται η επιφάνεια που ορίζεται από τις προβολές των περιγραμμάτων όλων των κτιρίων, όπως αυτά ορίζονται από τους κλειστούς και τους στεγασμένους χώρους των κτιρίων όπως αναφέρεται στην παράγραφο 5β του άρθρου 11 και από τους ανοικτούς ημιυπαίθριους χώρους, πάνω σε οριζόντιο επίπεδο». Η ανοικτή εξωτερική κλίμακα δεν είναι ούτε κλειστός και στεγασμένος χώρος ούτε ημιυπαίθριος. Επομένως, δεν μετράει στην κάλυψη. Εντός Δ, όμως, δεν επιτρέπεται.
  3. Μπορείς να το κάνεις. Η οικοδομή, ουσιαστικά, έχει κατασκευασθεί. Στην προκειμένη περίπτωση αντί για τμήματα οικοπέδου έχεις οριζόντιες ιδιοκτησίες.
  4. Το πρώτο. Ο ιδιοκτήτης δεν έπρεπε να είχε δεχθεί τη χρησικτησία, αλλά να είχε επιμείνει ώστε να βρεθεί το παραχωρητήριο. Επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και έχει σχετικό τμήμα. Εάν δεν υπάρχει εκεί θα γνωρίζουν (μάλλον) να σε κατευθύνουν. Να εξαντλήσεις κάθε πιθανότητα εξεύρεσης του παραχωρητηρίου ή, τουλάχιστον, να βρεις κάποιο έγγραφο (ενδεχομένως από τον φάκελο της άδειας) που να αποδεικνύει την ύπαρξή του.
  5. Άφησε στην άκρη τη ρύθμιση. Από τη στιγμή που εκδίδεις άδεια σε απασχολεί ο ΝΟΚ, ο Κτιριοδομικός Κανονισμός και οι όροι δόμησης.
  6. Δεν γνωρίζω εάν ρωτάς ως μηχανικός ή όχι. Έδωσε ορισμένες κατευθύνσεις ο συνάδελφος Didonis. Θα χρειαστεί αναθεώρηση.
  7. Όχι, γιατί η ισχύς της εκδοθείσας άδειας έχει παραταθεί μέχρι τις 31.12.2024. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο υπεύθυνος μηχανικός.
  8. Η ανάγκη ενισχύσεων προκύπτει από τη μελέτη στατικής επάρκειας. Εφ' όσον δεν έχει γίνει, δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν χρειάζονται και —εξυπακούεται— ότι δεν γίνεται αναφορά στο συμβόλαιο. Σε αυτό θα αναφέρεται ότι ο αγοραστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναθέσει σε μηχανικό της επιλογής του την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας, γιατί απαιτείται βάσει της τεχνικής έκθεσης του μηχανικού τάδε.
  9. Μπορείς, αρκεί να πληρούνται οι απαιτήσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
  10. Ναι (υποθέτω ότι υπάρχει σύσταση γιατί χρησιμοποιείς τον όρο «οριζόντιες ιδιοκτησίες»). Για το είδος των αυθαιρεσιών συμφωνώ με τον συνάδελφο Pavlos33.
  11. Κάτι άλλο συμβαίνει, δεν φταίει ο αριθμός. Χρησιμοποίησα το 012022 και δεν υπήρξε πρόβλημα. Σημειώνω ότι ο αριθμός δεν μπορεί να περιλαμβάνει παύλες, καθέτους ή άλλα σύμβολα. Πραγματικά φαίνεται να είναι αύξων αριθμός. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έχει μπει σε αυτή τη θέση. Πάντως εγώ χρησιμοποιώ αριθμό αναλόγως του μήνα και του έτους (π.χ. 022022) για καλύτερη εποπτεία. Όχι.
  12. Σωστά. Η ουσία είναι ο σωστός υπολογισμός του φορολογητέου εισοδήματος.
  13. Αναρτώνται τα απαιτούμενα από τον νόμο δικαιολογητικά, ανεξαρτήτως των απαιτήσεων του συστήματος. Για λοιπή παράβαση δεν υποβάλλονται διάγραμμα κάλυψης, κάτοψη και τομή.
  14. Σε ποια καρτέλα υπάρχει αυτή η ερώτηση; Στην καρτέλα "ειδικές πληροφορίες της ασκούμενης δραστηριότητας", η ερώτηση είναι: Θα πωλείται αλκοόλ στο κατάστημα; Για τον κοινόχρηστο χώρο πρέπει να απαντηθεί εάν θα γίνει χρήση κοινόχρηστου χώρου (με τη σχετική άδεια). Πού είδες τη λέξη "καταπάτηση"; Το παράρτημα Β της ΚΥΑ (νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η διαδικασία) που παραθέτω είναι η γνωστοποίηση για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. ΦΕΚ 1723Β/18-5-2017
  15. Δεν υπάρχει δεσμευτικό χρονικό όριο. Ψάξε και βρες έναν αξιόπιστο μηχανικό για να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες του ακινήτου σου και να αναλάβει υπεύθυνα τη μελέτη και την επίβλεψη της προσθήκης στέγης. Αυτό που υπονόησε ο κάποιος· δεν χρειάζεται.
  16. Η επέκταση υπογείου είναι υπέρβαση δόμησης και δεν αλλάζει αυτό εξ αιτίας της βοηθητικής χρήσης.
  17. Εάν βρίσκεται μέσα στην ανοχή του 2% δεν είναι αυθαιρεσία. Όχι, υποβάλλονται τα έντυπα και σχέδια που υπάρχουν για το ακίνητο.
  18. 1. Επικοινωνείς με τον ΔΕΔΔΗΕ. 2. Ο μετρητής δεν είναι δικός σου, ανήκει στην ΔΕΗ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.