Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

manolito

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

manolito's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. πρέπει να πληρώσεις και το ΦΕΜ......επίσης στήν οριστική υπαγωγή δήλωσης αυθαιρέτου .....το σύστημα σε ρωτάει τι αμοιβή συμφώνησες με τον πελάτη και είσαι υποχρεωμένος να το γράψεις , ως εκ΄τούτου κάποια στιγμή το ΤΕΕ θα σου ζητήσει τις κρατήσεις του που είναι το 2,048% στις αμοιβές που στέλνεις στο σύστημα.
  2. Συνάδελφοι...πρέπει να καταλάβουμαι ότι, ο Ν. 3919/11 έχει καταργήσει οριστικά και αμετάκλλητα το ΤΕΕ , σε ότι έχει σχέση με τις αμοιβές των μηχανικών. Η νόμιμη αμοιβή πιά , είναι η συμφωνία που κάνεις με τον πελάτη σου και καμία άλλη. (π.χ. αυτά που ονομάζει το ΤΕΕ ημερομίσθια κλπ). Είναι αλήθεια ότι το ΤΕΕ έχει χάσει τεράστια έσοδα από κρατήσεις αμοιβών λόγω της ύφεσης στην οικοδομ. δραστηριότητα και προσπαθεί με διαφορα μέσα να καθιερώσει πάλι <έλάχιστες αμοιβές> με δήθεν ημερομίσθια κ.λ.π. για να βγούν τεράστιες αμοιβές που προκύπτουν και τεράστιες κρατήσεις. Το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για τον 4014 βγάζει εξωπραγματικές αμοιβές για κάποιους που θέλουν να τακτοποιήσουν κάποιες μικρές αυθαιρεσίες. (δεν λέω βέβαια για τους μεγαλοαυθαιρετούχους). Εγώ προσωπικά εκμεταλεύομαι το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ (αποτύπωση αρχιτεκτονικών) προκειμένου να έχω ίδια τιμολογιακή πολιτική με όλους τούς πελάτες μου και σε καμία περίπτωση δεν με υποχρεώνει κανείς να εφαρμόσω το σύστημα του ΤΕΕ αμοιβών 4014 με τις υψηλές αμοιβές. Άλλωστε πως ο Νόμος καταργεί τις ελάχιστες αμοιβές και το ΤΕΕ με το σύστημά του τις επαναφέρει με διαφορετικό υπολογισμό ??????????????? και μην ξεχνάμαι ότι σε όποιες αναφορές του για τις αμοιβές , πάντα στό τέλος υπογραμμίζει ότι , <η αμοιβή είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης.>
  3. Συνάδελφοι.....έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών για τα αυθαίρετα ή για τις βεβαιώσεις μεταβιβάσεων κ.λ.π. γιατί μέχρι τώρα ούτε το ΤΕΕ έχει αναφερθεί (πάντα μένει πίσω από τις εξελίξεις),όύτε στο ΥΠΕΚΑ (αυτό πιά δεν τις προλαβαίνει τις εξελίξεις) δημοσιεύουν σχετικά θέματα. Έχει κάποιος πληροφόρηση σχετικά με τις αμοιβές. Ήδη από Δευτέρα (υποτίθετε) ξεκινάει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων .....τι λέμε στους πελάτες μας που μας ρωτάνε , τι θα τους κοστίσει το πακέτο ???? Αν τελικά ισχύει η απελευθέρωση (ελάχιστη αμοιβή ) αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούντε πολλοί συνάδελφοι (μεταξύ τους γνωστοί.) Δηλαδή όπως με τους ημιυπαίθριους με 100 ευρώ ανα φάκελο.
  4. Πέρνεις την άδεια του ισογείου.....την τοποθετείς πάνω σε ένα τραπέζι ...πέρνεις την μιζούρα και αποτυπώνεις το ισόγειο όπως είναι κατασκευασμένο.......ότι δεν συμφωνεί με την άδεια είναι στοιχείο πρός τακτοποίηση. Το ίδιο και με την άδεια του ορόφου. Ότι είναι μικροπαράβαση είναι 500 γιά κάθε μία. (μεγαλύτερο μπαλκόνι ή νέο μπαλκόνι ) Η υπέρβαση του συντελεστή για τον Η/Χ με τον 3843. Τα υπόλοιπα (υπερβαση συντελεστή η κάλυψης ) με τον τύπο μ2χΤΖΧ 15% χ συντελεστές........
  5. δεν κατάλαβα ......από πότε πρέπει να πάρουμε άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε ένα νόμιμα υφιστάμενο διαμέρισμα, ....δηλαδή αν η κουζίνα πήγε στην θέση της κρεβατοκάμαρας και τούμπαλι, πρέπει να βγάλεις άδεια????. Εδω και ο ίδιος ο νόμοθέτης προέβλεψε την άδεια μικρής κλίμακας . Ποιός διεστραμένος εγκέφαλος θα ελέγξει την βεβαίωσή σου στην συγκεκριμένη αλλαγή και θα σου πεί ότι χωρήγησες πιστοποιητικό με παρανομίες Ο νόμος μιλάει για παρανομίες αλλαγές χρήσεις , παραβιάσεις συντ. - κάλυψης κ.λ.π. Με την αλλαγή της διαρρύθμισης τι ακριβώς παραβιάζεις???
  6. δεν πληρώνω τίποτα......θα τα συμψηφίσω του χρόνου με την επιστροφή του ΦΕΜ, θα πληρώνω ένα πρόστιμο 1% για κάθε μήνα ....και όπως έχω υπολογίσει το πρόστιμο θα είναι περίπου 80 ευρώ
  7. η εσωτερική αλλαγή διαρρύθμισης -κούφωμα κ.λ.π. δεν είναι παρανομίες διότι μπορούν να τακτοποιθούν με αναθεώρηση, αρκεί να μην έχουν γίνει αλλαγές στον φ.ο. . Πιστεύω ότι αν έχει εφαρμοσθεί η αρχιτεκτονική μελέτη όσο αφορά το περιτύπωμα της οικοδομής ...το ύψος (δεν έχει παραβιασθεί η κάλυψη και ο συντελεστής).....νομίζω ότι μπορούμε να χωρηγούμε πιστοποιητικό στους ιδιοκτήτες που θέλουν να μεταβιβάσουν. Μην γίνουμε σαν τους Δημόσιους Υπάλληλους (γραφειοκράτες και ευθυνόφοβοι)
  8. κατ΄αρχή ρυθμίζεις τα 50μ2 της υπέρβασης......η αλλαγή χρήσης απο γραφείο σε κατοικία δεν είναι παράβαση , γιατί και τα δύο είναι κύριες χρήσεις και μπορείς με αναθεώρηση της αρχικής αδείας να τα αλλάξεις.
  9. Θα περάσει από ειδική Αρχιτεκτονική Επιτροπή για να αποφανθεί αν πρέπει να τακτοποιηθεί. αν δεν κάνω λάθος ....η υπόθεση των ημιυπαιθρίων ήταν απλή για τους μηχανικούς.....απλά προέκυψε χάος λόγω κακής οργάνωσης από τις πολεοδομίες και της πληθώρας των φακέλλων.
  10. καλά αυτοί του Υπουργείου, είναι άσχετοι ως συνήθως.....αυτοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου που τηρούν σιγήν ιχθύος. Ουτε μιά θέση για τις αμοιβές ....τίποτα.....κλειστό το ΤΕΕ. Τι να πεί ο πρόεδρος....ως συνήθως τίποτα ....γιατί είναι και βαθύ ΠΑΣΟΚ.
  11. εννοείτε ότι τα ξεμπαζωμένα υπόγεια θα δηλωθούν με τον νέον Νόμο.......ασχέτως αν δηλώθηκαν με τον 3843 για αλλαγή χρήσης. Είναι υπέρβαση ύψους (παράβαση πολεοδομικού κανονισμού) και εφ΄άπαξ καταβολή 500 ευρώ.
  12. οχι δεν μπορεί να αλλάξει χρήση απο γραφείο σε κατοικία διότι με τον νόμο 3843/10 δεν τακτοποιείς κύρια χρήση (γραφείο) με κύρια χρήση (κατοικία)
  13. είπαμε....υπάρχουν οι αεροφωτογραφίες πρό 1983...(1981 σε 1/10000). Επίσης η ΔΕΗ δίνει βεβαίωση πότε τοποθέτησε μετρητή. τα τετραγωνικά του αυθαιρέτου δηλώνεις που έχει το κτίσμα.......όχι όλο το κτίσμα, επομένως ο ημιυπαίθριος αν έχει δηλωθεί δεν μπαίνει στον υπολογισμό...αν δεν έχει δηλωθεί ...υποβάλλεις φάκελο για τακτοποίηση 3843/10 και μετά για τακτοποίηση αυθαιρέτου....εφ΄όσον είναι σε ισχύ ακόμη ο 3843/10.. είτε το θέλουμε είτε όχι ...πρέπει να περιμένουμε το ( ΤΕΕ) που πάντα τελευταίο έρχετε (απορώ γιατί το πληρώνουμε), κανονικά δεν ισχύουν κατώτερες αμοιβές....αλλά ίσως καθορίσουν κάποια ποσά όπως στούς ενεργειακούς επιθεωρητές. κόστος αεροφωτόγραφίας 0,60Χ0,50 περίπου 40,00 ευρώ με τον ΦΠΑ Εμμ. Βάσσου 11-13 Αθήνα ΟΡΓ.ΧΑΡΤΟΓ/ΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ για να χρεώνετε τους πελάτες σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.