Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλχας

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Κάλχας last won the day on Μάρτιος 25 2022

Κάλχας had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

422 profile views

Κάλχας's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

39

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Giannis12345 Εάν έβγαλες νέα οικοδομική άδεια, τότε ακολουθούνται παρόμοιες διαδικασίες με την προηγούμενη.
  2. Υποθέτω ότι το υπόγειο αλλάζει χρήση από βοηθητική σε κύρια. Άρα έχεις υπέρβαση συντελεστή δόμησης. Για το ύψος δεν υπάρχει κάτι τόσο ξεκάθαρο στον νόμο, αλλά αφού από την ανύψωση της οικοδομής ωφελήθηκε μόνο το υπόγειο (που έγινε ισόγειο) χρεώνεται όλη την υπέρβαση (με τον ανάλογο συντελεστή). Εάν, όμως, θεωρείς ότι και οι τρεις όροφοι ωφελούνται, γιατί κατασκευάστηκαν σε μεγαλύτερο ύψος (σε σχέση με την άδεια) από το διαμορφωμένο έδαφος, μπορείς να μοιράσεις την υπέρβαση δια τρία.
  3. Εάν πληρούνται οι περιορισμοί του ΝΟΚ για εξώστες εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ, δεν χρειάζεται να αναφέρεις τίποτα. Αρκεί η παράβαση κατηγορίας 3 για τη μετακίνηση του κτιρίου. Για το υστερόγραφό σου: ουσιαστικά δεν υπάρχει προϋπολογισμός, απλώς συνυπολογίζεις ως παράβαση και το γεγονός ότι ο εξώστης βρίσκεται σε θέση που παραβιάζει τον κανονισμό. Εντελώς διαδικαστικό (ίσως και ανούσιο) είναι αυτό γιατί αφού άλλαξε θέση το κτίριο, εννοείται ότι ακολούθησε και ο εξώστης.
  4. @Doctorbike Η παράβαση χρεώνεται στο πρώην υπόγειο και νυν ισόγειο. Το ύψος των δύο ορόφων πάνω από το υπόγειο παρέμεινε το ίδιο, άρα δεν υπάρχει παράβαση σε αυτούς.
  5. @tettris Προφανώς ρωτάς για την περίπτωση που δεν πληρούνται οι περιορισμοί της παραγράφου 3 του άρθρου 16 του ΝΟΚ. Αφού ήδη έχεις παράβαση της κατηγορίας 3, βάλε και μία παράβαση αναλυτικού (οπότε πάλι έχεις το ελάχιστο πρόστιμο) ώστε να περιγράψεις τη νέα θέση του εξώστη.
  6. Με το κλειστό πατάρι δεν ασχολείσαι για τον πίνακα. Στις δαπάνες κοινοχρήστων συνήθως δεν συμμετέχουν οι αποθήκες και οι θέσεις στάθμευσης, ακόμα και αν έχουν χιλιοστά. Όμως εάν θέλεις να έχουν μία μικρή συμμετοχή στα κοινόχρηστα, μπορείς να το κάνεις. Συνεννοήσου με τον συμβολαιογράφο. Το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες του ανελκυστήρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχει στάση στο υπόγειο.
  7. @lmarale Στα 1,2,3· ναι. Στο 4· όχι, εκτός εάν υπάρχει ιδιοκτήτης αποθήκης ή θέσης στάθμευσης που δεν είναι ένοικος της πολυκατοικίας. Στο 5· όχι, αλλά η περιγραφή είναι ασαφής.
  8. @ManousosE Με έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας γιατί είναι κατασκευή της παραγράφου 2δ του άρθρου 19 του ΝΟΚ. Νομίμως υφιστάμενα είναι και τα τακτοποιημένα αν έχουν εξαιρεθεί οριστικά.
  9. @sirter Για την ηλεκτρονική ταυτότητα αδόμητο χαρακτηρίζεται οικόπεδο ή γήπεδο, εφόσον δεν υφίσταται σε αυτό κατασκευή που προϋποθέτει την έκδοση πράξης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.
  10. @Roukat Η νομοθετική διάταξη για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρατέθηκε από την συνάδελφο 8maria8, της οποίας το συμπέρασμα είναι σωστό. Όπως είναι σωστή και η προτροπή της συμβολαιογράφου. Η αποτύπωση δεν θα είναι θεωρημένη από πουθενά. Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105/2021 "ήτοι κατόψεις των ορόφων που καταλαμβάνει, χαρακτηριστικές τομές και όψεις, καθώς και τη μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, εφόσον απαιτείται. Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών," Στο σχέδιο θα αναγράψεις ότι αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση όπως προβλέπεται από τον νόμο. Στα σχέδια της ηλεκτρονικής ταυτότητας δεν περιλαμβάνονται υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, στατικά, μηχανολογικά, θερμομόνωση, πυροπροστασία, παρά μόνο ότι προβλέπεται στην υπουργική απόφαση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.