Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

THEFHMMY

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από THEFHMMY

  1. Οκ, ευχαριστώ.

    Σε αυτή την περίπτωση με το net metering συνήθως η ενέργεια από τα ΦΒ στο δίκτυο δεν πηγαίνει; και όχι σε κάποια μπαταρία... ή κάνω λάθος; Που θέλω να καταλήξω.. Υποθέτοντας ότι πηγαίνει σε μπαταρία, τότε τι διαφορά έχει να καταναλώνουμε ενέργεια από την μπαταρία αντί για ενέργεια από το δίκτυο;;

  2. Καλησπέρα,

    Γνωρίζει κανείς τι είναι ο μεταγωγικός διακόπτης (ξέρω περίπου) και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί; π.χ. σε σπίτι με net metering γίνεται να επιλέγουμε με τον μεταγωγικό διακόπτη αν θα παίρνουμε τάση από την ΔΕΗ ή από τα ΦΒ;;

  3. 20 λεπτά πριν, Konstantinos IB said:

    Στο ανανεωμένο ΕΝ 12845:2015 δε νομίζω να έχω κάπου διαβάσει για όρια ταχύτητας στις σωληνώσεις. Θα το κοιτάξω και θα σου πω. Αλλά όλα στον υπολογισμό πάνε με την παροχή και τον τύπο Q = K √(P). Δήλωσε 5 και αν σου δώσει επάρκεια έχει καλώς.

    Καλησπέρα,

    Τι εννοείται, αν μου δώσει επάρκεια? 

  4. Καλησπέρα,

    Για σχέδια εκκένωσης σε ένα κτίριο, π.χ. σχολείο, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί; Ή κάποια νομοθεσία που πρέπει να διαβάσω; Θα μπορούσε κάποιος που φέρει γνώση να με κατευθύνει; 

  5. On 7/10/2016 at 1:25 ΜΜ, bigsofos10 said:

    Καλησπέρα,

    ήθελα να συμπληρώσω μια αίτηση ηλεκτριδότησης τύπου Β. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα συμπληρωμένο; Οι τιμές για το ρεύμα ζεύξης και το συνφ εκκίνησης πως υπολογίζονταί;

     

    Ευχαριστώ.

    Καλησπέρα,

    Μήπως υπάρχει πλέον κάποιο υπόδειγμα; Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  6. On 10/8/2017 at 11:34 ΠΜ, Panagiotis_H said:

    6.3.5.3

    Η μέγιστη απόσταση που καλύπτει ένας ανιχνευτής είναι 1μ. (περίπου)

    Άρα 2μ. εκατέρωθεν (περίπου).

    Οπότε πρέπει να βάλεις 2 ανιχνευτές στο χώρο της κουζίνας πίσω από τις συσκευές.

    Πριν έγραψα ότι καλύπτεσαι και με έναν ανιχνευτή, γιατί μπορεί οι παροχές των συσκευών να είναι λιγότερο από 3μ.

    Δηλ μπορεί 2 συσκευές να έχουν πλάτος 3μ, αλλά οι παροχές τους να είναι δίπλα!

    Και αν βάλεις πάνω από 2 ανιχνευτές, πας με πίνακα, γι αυτό κοίτα αν μπορείς να τον αποφύγεις ή όχι. (αφού θα βάλεις σίγουρα και έναν στο χώρο των φιαλών)

    Αν έχεις ανιχνευτές 220V (αυτόνομους) και όχι 24V (για πίνακα), μπορεί η Π.Υ. να στο εγκρίνει, μπορεί και όχι, αφού πάνω από 2 θέλει πίνακα. (είναι στην κρίση του αξιωματικού αυτό)

    Εμένα μου έχουν τύχει και τα δύο, και να το περάσουν σε υπάρχουσα εγκατάσταση, και να μπει πίνακας σε νέα επιχείρηση.

    6.3.5.1.3 μέχρι 2 συνδεδεμένες και 2 εφεδρικές φιάλες μέγιστο.

    Από την ΠΥ μου ζήτησαν προδιαγραφές για τον ανιχνευτή εκρηκτικών μιγμάτων που έβαλα στην μελέτη. Όσες τεχνικές προδιαγραφές ανιχνευτών έψαξα διαδικτυακά, πουθενά δεν αναφέρει ακτινική περιοχή κάλυψης. Έχετε κατά νου κάτι που ίσως θα μπορούσε να με βοηθήσει;

     

  7. Καλημέρα,

    Σύμφωνα με την 71/88, πυροδιαμέρισμα είναι π.χ. τμήμα κτιρίου που περικλείεται ερμητικά από δομικά στοιχεία με προκαθοριζόμενο κατά περίπτωση δείκτη πυραντίστασης. 

    Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιος άλλος δομικός περιορισμός; Δηλαδή π.χ. θα μπορούσα να κάνω πυροδιαμέρισμα με πυράντοχα πάνελ ή με πυράντοχες γυψοσανίδες (αν υπάρχουν);

    Επίσης, μήπως γνωρίζει κάποιος μέχρι τι Δ.Π. μπορεί να έχει ένα πάνελ πολυουρεθάνης; 

  8. 53 λεπτά πριν, antloukidis said:

    Παραθέτω σχετική σελίδα εμπορικής εταιρίας, που δείχνει συνιστώμενες ταχύτητες - παροχές νερού σε σιδηροσωλήνες

    Πιστεύω να βοηθάει

    Catalogue_full.pdf 123.38 kB · 2 downloads

    Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, αλλά ο πίνακας αυτός δείχνει απλά την παροχή νερού συναρτήσει της διαμέτρου του σωλήνα και της ταχύτητας του νερού. Δείχνει για ταχύτητες μέχρι 3m/s αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό το όριο, ούτε είναι κάτι επίσημο θεωρώ.

  9. 4 ώρες πριν, mecheng_ said:

    τι ακριβώς σε προβληματίζει στην ταχύτητα;

    Δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά η χρήση κάποιου ΕΝ δεν είναι υποχρεωτική στην μελέτη  ΜΥΠΔ; Δες το πρότυπο και αν υπάρχουν κάοποιοι περιορισμοί θα αναφέρονται εκεί.

    Με προβληματίζει η ταχύτητα γιατί πιστεύω πως μετά από ένα σημείο θα υπάρχουν ταλαντώσεις, έντονος θόρυβος κλπ. Οπότε λογικά θα υπάρχει κάποιο όριο.. 

    Έχω μικρή εμπειρία σε αυτό το αντικείμενο κι εγώ. Έψαξα στην ΤΟΤΕΕ.. δεν έχω πρόσβαση σε κάποιο πρότυπο δυστυχώς. Γι αυτό απευθύνθηκα εδώ μήπως κάποιος πιο έμπειρος γνωρίζει. 

  10. 1 ώρα πριν, mecheng_ said:

     

    Η εσωτερική διάμετρος και τα χαρακτηριστικά του υλικού του αγωγού είναι που καθορίζουν την μέγιστη ροή που μπορεί να υπάρξει σε έναν αγωγό.

    από εκεί και πέρα, αναλόγα την εφαρμογή υπάρχουν σχετικά πρότυπα που σε καθοδηγούν στην επιλογή της ορθής διατομής

    Συγκεκριμενα για ΜΥΠΔ ρωτάω, απλα δε βρίσκω κατι στην ΤΟΤΕΕ σχετικά με το όριο της ταχύτητας στο δίκτυο.

  11. 3 λεπτά πριν, THEFHMMY said:

    Πολύ ενδιαφέροντα τα προαναφερθέντα, από τα οποία μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Μέχρι ποια ταχύτητα νερού επιτρέπεται να διαρρέεται ένας σωλήνας; Εξαρτάται και από την διάμετρο ή είναι στάνταρ για όλες τις διαμέτρους; 

    Υπάρχει κάποιος κανονισμός που να το αναφέρει επίσημα?

  12. Πολύ ενδιαφέροντα τα προαναφερθέντα, από τα οποία μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Μέχρι ποια ταχύτητα νερού επιτρέπεται να διαρρέεται ένας σωλήνας; Εξαρτάται και από την διάμετρο ή είναι στάνταρ για όλες τις διαμέτρους; 

  13. Διάβασα την ΤΟΤΕΕ, ωστόσο μου δημιουργούνται αρκετές απορίες. Υπάρχει κάποιος που να έχει μια ολοκληρωμένη μελέτη για ΜΥΠΔ και για Sprinkler με αναλυτικούς υπολογισμούς ώστε να έχουμε έναν καλό μπούσουλα? Ή εναλλακτικά να μπορεί να παραδώσει κάποιο μάθημα? Καταλαβαίνω βέβαια ότι κάποιος δύσκολα θα μοιραζόταν τέτοια δουλειά, οπότε αν νομίζει κάποιος ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει θα πρότεινα να μου στείλει ένα μήνυμα inbox για να συνεννοηθούμε και για τα περαιτέρω.. 

  14. 2 ώρες πριν, dib said:

    Σε λάθος νομοθεσία ψάχνεις....

    Κατ' αρχάς, δεν λες τι εγκατάσταση είναι... βιομηχανία, βιοτεχνία ή επαγγελματικό εργαστήριο?

    Οι 2 πρώτες ανήκουν στην Υπ.Απόφαση Δ3/1993.. η  3η στη ΚΥΑ 31856/2003

    Αν είσαι στις 2 πρώτες, στην υπαίθρια δεξαμενή προβλέπεται η τοποθέτηση τοπικού συστήματος ψύξης (με νερό).

    Σημαντική παράλειψή μου! Μιλάμε για βιομηχανία.. Ναι το γνωρίζω για το σύστημα ψύξης. Ειδικά για ανιχνευτές εκρηκτικών έψαχνα τι ισχύει..

  15. 11 λεπτά πριν, Konstantinos IB said:

    Τίποτε το κακό. Απλώς σκέφτηκα ότι για να ψάχνεις τον κανονισμό δεν είναι μια απλή απορία. Στο είπε η Π.Υ; Σου έκοψε μελέτη;

    Όχι, απλά ψάχνω τι μέτρα πρέπει να πάρω. Κατέληξα στο ότι χρειάζονται ανιχνευτές εκρηκτικών σε κλειστούς χώρους βάσει 136860, αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό για τους υπαίθριους χώρους που υπάρχει η δεξαμενή.. Γι' αυτό ρώτησα, μήπως κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να με κατατοπίσει..

  16. Καλησπέρα,

    Σε νέα εγκατάσταση έχω ένα μηχάνημα που λειτουργεί με υγραέριο και βρίσκεται σε έναν κλειστό χώρο. Το υγραέριο το παίρνει από υπαίθρια δεξαμενή.

    Ερωτήσεις: 1) Απαιτείται ανιχνευτής εκρηκτικών μιγμάτων μέσα σε αυτόν τον κλειστό χώρο;

                        2) Απαιτείται ανιχνευτής εκρηκτικών μιγμάτων στην υπαίθρια δεξαμενή;

    Στον κανονισμό του υγραερίου δε βρήκα κάτι σχετικό... εκτός και αν δε το πρόσεξα καλά...

    Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθειά σας!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.