Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

costas tsaprounis

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ATHENS

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

costas tsaprounis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιατι δνε φτιάχνεται σε κάθε μεριά της όχθης δύο γερές βάσεις και να περάσετε συρματοσχοινο να κρατάει τον αγωγό. Αλλιώς πας σε διπλό Piperack.
  2. υπολογισμοι με το χέρι η οποιοδήποτε προγραμμα πεπερασμενων που μπορει να υπολογισει κελήφη ή beams.
  3. ενα κριητριο για το μεγιστο βελος καμψης δίνεται στον EC1 wind loads. Ομως επειδή εσύ έχεις και το βάρος της ανεμογεννήτριας επάνω, θα το λύσεις με δευτέρας τάξης μέθοδο και βλέπεις κάθε φορά τα κρίσιμα φορτία που δημιουργούνται σε Buckling. Επίσης να έχεις υπόψιν σου οτι μπορείς να βάλεις dumper να κόψεις το δυναμικό κομάτι της μετατόπισης. Τι διάμετρο έχεις στο κέλυφος ? αν θες στείλε ενα σκαρίφημα
  4. τωρα το δα. 130 μετρα υψος εχεις πολυ χαμηλή πρωτη καμπτική. θες μεγάλη θεμελιωση ειναι δύσκολο. το κανεις σαν μελέτη η σαν άσκηση? εγω εχω ανεβει μεχρι 60 και ήταν μεγαλα τα φορτια θεμελίωσης κα χαμηλη η πρωτη καμπτικη πρόσεχε και τις θλιπτικες περιφερειακες. βαλε καλές φλατζες ...παχιες παχιες και ανα 12 M (εξαρταται απο το πάχος του κελυφους σου βεβαια).
  5. 100 ειναι υπερβολικο θα λαβεις υποψιν σου αυτές που σου δίνουν γύρω στο 95% mass για τον σεισμό αλλα καί σίγουρα τις πρώτες καμπτικές και περιφερειακα θλιπτικές για την προσδιορισμό aeroelatsicity κατά EC1. Δες και το ec3 part 3-1 3-2 4 exei poli doyleia einai panemorfo alla thelei prosoxi.
  6. Το επιτρεπτό βέλος κάμψης δεν είναι το H/300 όπως τσα δοκάρια αλλα δίνεται στον ευρωκώδικα ec1 και το αντίστοιχο κεφάλαιο για chimneys. Εξαρτάται πολύ απο το προφίλ της πίεσης μια που μέρος του οφείλεται στις αυτεδιεγειρόμενες ταλαντώσεις από τον άνεμο. Πρόσεξέτο το θέμα γιατί είναι πολύ κρίσιμο. Γενικά σε τέτοια κατασκευή είναι κρίσιμο, κράτα χαμηλά το βέλος κάμψης γιατί αν λάβεις υπόψιν σου το βάρος της ανεμογεννήτριας θα δείς ότι έχεις μεγάλη δευτερεύουσα ροπή. Θέλει προσοχή. Οπως και το όλο δυναμικόν της κατασκευής.
  7. Ειδα τα σχολια σου κ. Pappos για τον στρεπτοκαμπιτκο λυγισμο. Πολυ καλα και πολυ ψαγμενα. Σπανιο να βρεις συνάδελφο να χρησιμοποιει Rayleigh για να βρει το Mode λυγισμού. Μου αρεσε Κ.Ι.Τ.
  8. Aν μπορεις κάντο Τοτε θα εισαι σιγουρος οτι σε πληρωνουν για την ποιότητα της μελετη σου και οχι γιατι η οποια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ σου ειπε οτι πρεπει να πληρωθεις για την υπογραφη σου. Αλλωστε μια υπογραφη μπορεις να την βρεις ευκολα. Μια καλη μελέτη ειναι δυσκολοτερο να την βρεις. Λοιπον αγαπητε Pappos σε αφηνω να βγαλουμε και καμια μελετη. Να σαι καλα Κ.Ι.Τ.
  9. Καταρχήν Κωστή ευχαριστώ για την διαφήμιση να σαι καλα για τα καλά σου λόγια. Από εκεί και πέρα έχω να πώ τους συναδέλφους ότι σημασία έχει τι μπορείς να μελετήσεις πραγματικά . Στις σχολές μας υπάρχουν κοινά υποσύνολα μαθημάτων. Αυτό συμβαίνει με τους Μηχανολόγους και τους Πολιτικούς στους τομείς τοων μεταλλικών γενικά κατασκευών και της υδραυλικής. Δοξα το Θεό μέχρι σήμερα έχω κάνει έργα που τα έχω χαρή, στις μεταλλικές κατασκευές, είτε είναι EC3 , ASME , API , ASTM. Προσωπικά την γνώση μου την υπερασπίζω κάθε μέρα και την επαυξάνω. Οσοι θέλουν να σταθούν στο τι δικαιώματα και μη δίνουν οι συντεχνίες ας το κάνουν. Εμένα δεν με αφορά. Συνεχίστε έτσι εσείς , εγώ χαίρομαι που στα 42 μου υπολογίζω stiffness matrix με το χέρι ή ξέρω να βρίσκω ζώνες πλατικοποίησης σε ενα σχήμα γενικότερο του T-stub με το χέρι. Οσο για όσα λέτε για μαθήματα και διαφορές τα θεωρώ παιδικά. Δεν υπάρχει sturctural engineer που δεν ξέρει τι παέι να πει λυγισμός είτε σε beam είτε σε shell, πλαστιμότητα, σχηματισμός ορόφου η να υπολογίζει μια κομβοσύνδεση είτε σε ένα κτήριο είτε σε ενα γερανό είτε σε ένα όχημα. Οι σχολές μας και οι κανονισμοί μας δείχνουν τον δρόμο το πόσο θα τον περπατήσουμε και πόσο θα μπούμε στην φιλοσοφία μίας κατασκευής εξαρτάται απο εμάς. Δεν πρόκειται να μπώ σε καμία διένεξη με κανένα συνάδελφο. Για μένα πρόκληση είναι η κατασκευή που έχω και η φύση που δεν σηκώνει παραδοχές. Καλή δουλεια Κώστας Ι. Τσαπρούνης
  10. Αν βάλεις την δοκό στο sap μετα χαρακτηριστικά της και μόνο το χασες το παιχνιδι. Εχεις αγνοήσει τις τεμνουσες - διατμητικές , εχεις χάσει την τοπική κάμψη και γενικά δεν προσομοιόνεις σωστά την δοκό.
  11. Καποια φορτία θα τα βρείτε στο Beton Calendar
  12. Δηλαδή θέλετε προγραμμα να λύσετε μια μονοπακτη δοκό σε κάμψη με συγκεντρωμένη μάζα στην κορυφή? και να βγάλετε μια αγκύρωση? Φίλε μου καντο με το χεράκι. Πάρε την μηχανική δίπλα και ξεκινά Έτσι θα μάθεις, γιατί κάποια μέρα όταν κοπεί το ρεύμα τι θα κάνετε? Καλές σπουδές
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.