Μετάβαση στο περιεχόμενο

...dim...

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ...dim...

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Συγγνώμη αν έχει απαντηθεί και μου διέφυγε, Σε οικισμό με απαίτηση ΕΠΑΕ ορίζεται το 1994 πολεοδομική μελέτη σχεδίου πόλεως και εξακολουθεί το νέο ΦΕΚ να απαιτεί ΕΠΑΕ. Έχω εκεί τακτοποίηση αυθαίρετου με Ο.Α του 1993 . Εκτός των άλλων αυθαίρετων χώρων που τακτοποιούνται, έχουν παραβιαστεί οι εγκεκριμένες όψεις της ΕΠΑΕ. Άλλα ανοίγματα, άλλα υλικά κουφωμάτων, άλλοι εξώστες, χωρίς κεραμοσκεπή που προέβλεπαν οι όψεις. Κατά τα λοιπά δεν είναι παραδοσιακός ο οικισμός αλλά ανήκει στην ευρύτερη περιοχή ΣΧΟΟΑΠ. (Πρόκειται για το σχέδιο πόλεως Γεωργιουπολης Χανίων για όποιον γνωρίζει) Προκειμένου για την υπαγωγή στον 4495 οφείλω να πάρω έγκριση Σ.Α; Ή επειδή δεν είναι παραδοσιακός ο οικισμός τακτοποιώ κατά τα γνωστά του 4495; Ευχαριστώ πολύ και με το καλό νέο έτος 😊
  2. Συναδελφοι τα φώτα σας όποιος ξέρει, για ηλεκτρονική ταυτότητα προς κλείσιμο άδειας δόμησης, ανεβάζω εκτός τα σχέδια, και τα τεύχη; Kαι τις εγκρίσεις όπως δασαρχεία αρχαιολογίες κλπ ; Eυχαριστώ πολύ και εύχομαι να βρειτε χρονο για ξεκουραση στο σ.κ 😄
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, τη βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει. Πρόσφατα (3/2021) μπήκα σε καθεστώς παράλληλης ασφάλισης και ο Μάρτιος του 2021 καλύπτεται από τις εισφορές της μισθωτής απασχόλησης. Παρόλα αυτά ήρθε κανονικά το ειδοποιητήριο για Μάρτιο 2021 288ε εως 6/5. Θα ενημερωθεί το σύστημα ώστε να μην τα διπλό πληρώνω ή θα πρέπει να περιμένω (έως πότε) να κάνουν συμψηφισμό για να μου επιστραφούν; Τον Ιανουάριο του 2021 δήλωσα χωρίς παράλληλη μισθωτή εργασία γιατί ακόμα δεν είχε γίνει η πρόσληψη. Είχα ρωτήσει τηλεφωνικά τοπικό παράρτημα εφκα και ο αρμόδιος είπε πως δεν θα πρέπει να πληρώνω κάτι άλλο αν η μισθωτή εργασία καλύπτει τις εισφορές όμως δυστυχώς, τουλάχιστον ως τώρα, το σύστημα δεν έχει ενημερωθεί..😐
  4. Καλημέρα, θέλω να περαιώσω μία δήλωση 4495 όπου έχουν ανέβει όλα τα αρχεία και εξοφληθεί όλο το πρόστιμο. Η διαδικασία είναι ότι ξαναπατάω υποβολή όπως προαναφέρατε; Γιατί μου εμφανίζει ξανά ολόκληρα τα πρόστιμα; Επίσης αν αργότερα χρειαστώ βεβαίωση για συμβολαιογραφική πράξη και εφόσον αυτή ισχύει για 2 μήνες θα μπορώ να ξαναμπώ στην περαιωμένη δήλωση και να την εκδόσω τότε? Ευχαριστώ πολύ.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αφού στο Τδγμ απαιτείται πίνακας με τελικά εμβαδά και των ομορων που συμμετέχουν στη διόρθωση αυτό σημαίνει και απαίτηση αποτύπωσης των ομορων αυτών?
  6. καλή χρονιά σε όλους, έχω αποθήκη που θα μπορούσε να υπαχθεί στις παραβάσεις κατηγορίας 3, μόνο που είναι σε επαφή με το όριο επαρχιακής οδού , επιτρέπεται η υπαγωγή στον 4495 ή πρέπει να κατεδαφιστεί ως εμπίπτουσα στο αρθρ. 89 . ευχαριστώ πολύ
  7. υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξει ο σ.δ (π.χ κύρια χρήση σε υπόγειο) και στην περίπτωση μου αλλάζει. οπότε θεωρώντας δεδομένο αυτό, χρειάζομαι άδεια έτσι δεν είναι?
  8. Συνάδελφοι είδη επικαλέστηκα το 107 αλλά η απάντηση είναι ότι οι υπηρεσίες δόμησης εξετάζουν το σύνολο του κτιρίου ως νομιμότητα που σημαίνει αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και μνεία σε όλες τις παραβάσεις. Ο η.χ είναι κοινόχρηστος, άρα με αφορά. Η αλλαγή χρήσης είναι από κατάστημα σε Κ.Υ.Ε , επηρεάζει το σ.δ και ομοίως ο έξτρα η.χ αλλάζει το δ.κ, άρα θέλει άδεια δόμησης. Αξιολογώντας τα όσα είπατε θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω τη μετακίνηση των ανοιγμάτων στη μία λοιπή παράβαση όσον αφορά τα πρόστιμα κάνοντας απλώς αναλυτική περιγραφή για τα ανοίγματα στην τεχνική έκθεση και αναφέροντας και το αρθρ. 107 εκεί.
  9. Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια που λαμβάνω διαβάζοντας τις απόψεις σας εδώ. Διάβασα όσο μπορούσα αλλά ίσως φανώ αδιάβαστη διότι πρώτη φορά στα χρονικά (!) θα επιχειρήσω υποβολή δήλωσης προς τακτοποίηση. Σε ο.α που είχα εκδώσει η ίδια το 2006 και σε τμήμα του κτιρίου εκδίδω τώρα α.δ αλλαγής χρήσης. Όλο το πρόστιμο θα αναλάβει ο μισθωτής της συγκεκριμένης οριζόντιας που αλλάζει χρήση διότι οι υπόλοιποι -πλην της συναίνεσης- δεν συνεργάζονται. Υφίσταται λοιπόν - μεταξύ 2004 και 2011- η.χ προς τακτοποίηση κατηγορία 4 με αναλυτικό <15.000 άρα παράβολο 250 αλλά δυστυχώς και 2 μετακινήσεις ανοιγμάτων που από ότι κατάλαβα είναι κατηγορία 3 άρα άλλα 250? Υπάρχει σύσταση οριζοντίου, ο η.χ είναι σε κοινόχρηστο αλλά η μετακίνηση ανοιγμάτων σε διακεκριμένη (όχι στη δική μου) οριζόντια. Θα μπορούσα να στηριχτώ σε αυτό ή στη συμπερίληψη της μετακίνησης ανοιγμάτων στον αναλυτικό (?? ) ή κάπου αλλού ώστε να αποφύγω τα έξτρα 250?
  10. για τον κενακ - ενεργειακή αποδοση κτιρίων? ξέρει κανείς τι ποσοστο επι του προυπολογισμού δίνουμε? ευχαριστώ πολύ!
  11. Στο ότι η κατάσταση είναι προβληματική, συμφωνούμε όλοι, το θέμα είναι τι κάνουμε για αυτό....
  12. τα μούτρα τους αγαπητέ alej τα φάγανε χιλιάδες στη λιβύη και αλλού τον αγώνα εκεί καπέλωσαν οι καθεστωτικοί συμμάχοι του κατάρ, της γαλλίας κλπ απορώ γιατί οι διεκδικήσεις πρέπει να χάνονται μέσα σε απρόσωπες καθοδηγούμενες μάζες και απορώ γιατί οι πλέον φανατικοί αυτών των αγέλων επιμένουν να σαμποτάρουν οτιδήποτε δημιουργικό. έστειλα π.μ σε κάποιους γνωστοποιώντας το προσωπικό μου μέιλ. τη μέρα που άφησα εδώ το μύνημα έπεσε το φόρουμ για πολλές μέρες πράγμα που οπωσδήποτε δεν θα βοηθούσε αν ξανασυνέβαινε... οπότε ας συνεχιστεί η κουβέντα με όσους ενδιαφέρονται εκτός φόρουμ.
  13. στείλε π.μ αν είναι ΑΕΚΤΖΙΣ... και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.... έχω είδη ξεκινήσει ερωτήσεις σε δικηγόρους....
  14. τελικά? συζητήθηκε περαιτέρω? υπάρχουν νομικά κενά στη διαδικάσια, στη συσχέτιση τσμέδε - τεέ, και κάποιος πρέπει να τα υποδείξει... μια ομαδική προσφυγή θα ήταν προτιμότερη, ενδιαφέρεται κανείς?
  15. Βασικά, από ότι κατάλαβα, ο περιορισμός των 6,00μ, δεν ισχύει για εκτός αττικής όπου εξακολουθεί να ισχύει το ΦΕΚ 230/Α/17-9-1996... Θα το κοιτάξω, και αν είναι αλλιώς θα ενημερώσω... επανέρχομαι, μου είπαν στην πολεοδομία ότι και εκτός αττικής ισχύει ότι έγραψε ο chowchow...
  16. για να βοηθήσω και γω επιτελους λιγάκι και όχι μόνο να μαθαίνω από δω (χα χα) να πω με βεβαιότητα, μια που μώλις το αντιμετώπισα, ότι για παράταση ισχύος (επ αόριστο) σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί ο φ.ο απαιτείται αίτηση λίγο πριν λήξει η άδεια, αυτοψία, και δηλώσεις ανάθεσης - ανάληψης που αφορούν στις εναπομείνασες εργασίες...
  17. Ευχαριστώ sterzam, το έψαξα και λίγο μόνη μου καθώς έχουν προκύψει σχετικά ζητήματα, πράγματι δεν αρκεί αλλά η επίλυση είναι περίπλοκη (δικαστήρια) ενώ θα έπρεπε ήδη να προλαμβάνεται το πρόβλημα με εξ αρχής διερεύνηση του ιδιοκτησιακού. Όταν το δασαρχείο δημοσιοποιεί έκταση δασική, αποφαίνεται επί του ιδιοκτησιακού εμμέσως πλην σαφως.
  18. Συγγνώμη για το πισωγύρισμα αλλά ήθελα να ρωτήσω το εξής. Η πιθανή εξέλιξη δημοσιοποίησης δασικής έκτασης μετά τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό εκ του δασαρχείου δεν θα έπρεπε να υποχρεώνει την υπηρεσία να είναι πολύ τυπική ως προς τους προσκομισθέντες τίτλους ιδιοκτησίας; Μία απλή υπεύθυνη δήλωση ως τίτλος ιδιοκτησίας που οδηγεί σε απώλεια έκτασης ίσως άλλου πραγματικού ιδιοκτήτη δεν δημιουργεί νομικό κενό; με απλά λόγια, τι κυρώσεις θα έχω εγώ αν καλέσω το δασαρχείο να χαρακτηρίσει χωράφι αλλουνού τελικά; γνώμη μου είναι ότι τα συμβόλαια ή έστω τα δικαιολογητικά της εγκυκλίου 7 είναι απαραίτητα επισυναπτόμενα αίτησης σε δασαρχείο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.