Μετάβαση στο περιεχόμενο

Edu Guidance

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ πολύ νομίζω πλέον ξεκαθάρισα. Μάλλον θα απορρίψω την Ηλιοθερμια. Ευχαριστώ πολύ!!
  2. Δεν ξέρω ακριβώς σύμφωνα με τα δεδομένα που πληρώνω τώρα για διαμέρισμα μισών τετραγωνικών από αυτό που χτίζεται. Το διαμέρισμα μου είναι κλειστό τριγύρω και καταναλώνω σε πετρέλαιο περίπου 400 ευρώ το μήνα οπότε υποθέτω πως θα είναι πολύ παραπάνω για μονοκατοικία.
  3. Καλημέρα σας, το ακίνητο είναι υπό ανέγερση θα γίνει Α κλάσης όσον αφορά τη μόνωση.
  4. Σας ευχαριστώ Δεν κατάλαβα τι εννοείτε αδύνατο οικονομοτεχνικα; Κλασικές λύσεις για τον καιρό που έχουμε σημαίνει περίπου 1000€ το μήνα σε πετρέλαιο και ρεύμα ένας θεός ξέρει πόσο. Φυσικό αέριο δεν έχουμε αν και πάλι είναι ρευστά τα πράγματα.
  5. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εννοειτε τον μηχανικό που ανέλαβε την κατοικία; Δεν έχει εικόνα για αυτό ρώτησα. Πήρα σε μηχανολόγους μηχανικούς που ασχολείται ο ένας με γεωθερμία ο άλλος με ηλιοθερμια. Ο ένας εκθείασε το ένα ο άλλος το άλλο για την περιοχή μας. Δεν βρήκα κάποιον που να τα κάνει όλα και να μου πει τελικά τι από τα δύο είναι καλύτερο, για αυτό απευθύνθηκα στην ομάδα. Είμαι επαρχία δεν έχουμε πολυτέλεια πολλών ειδικών από τη μια και η ανοικοδόμηση εδώ έχει πεθάνει. Προσπάθησα να βγάλω άκρη διαβάζοντας κάποιες διατριβές συναδέλφων σας, αλλά δύσκολα τα πράγματα. Να είστε καλά.
  6. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας οποίος γνωρίζει. Σε μονοκατοικία θέλω να διαλέξω πηγή θέρμανσης. Είμαι ανάμεσα σε γεωθερμία ή Ηλιοθερμια. Η περιοχή είναι στη Βόρεια Ελλάδα Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Αυτό δεν μου το είπαν το μαθαίνω πρώτη φορά. Και στους 2 που μίλησα είπαν για άδεια πρώτα και μετά κοστολόγηση. Θα το επικοινωνήσω όπως το λέτε.
  8. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, με δυσκολεύει πολύ αυτό, καθώς ας υποθέσουμε πως βγάζω την άδεια την οποία έχω σκοπό βέβαια να τη βγάλω μέχρι το καλοκαίρι και τελικά μετά την άδεια μου κοστολογεί τα μπετά σε ένα ποσό απαγορευτικό. Τι κάνω μετά; Μου μένει η αδεια στο χέρι ή τελικά την παραμετροποιώ μέχρι να φτάσει στα χρήματα που υπολόγιζα. Προφανώς και δεν μπορείτε εσείς να απαντήσετε αφού πρέπει να γνωρίζετε όλα αυτα που λέτε, αλλά οι μηχανικοί που είδαν το οικόπεδο και είναι από την περιοχή, θεωρούσα πως θα μπορούσαν να με διαφωτίσουν στο περίπου. Ίσως γι αυτό πολλά έργα τα βλέπουμε σταματημένα στα μπετά, μάλλον δεν μένει τίποτα για τη συνέχεια και προφανώς δεν ήξεραν τι τους περιμένει. Να είστε καλά, ευχαριστώ και πάλι.
  9. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλημέρα σας, καταρχάς να ενημερώσω πως δεν είμαι μηχανικός και θα ήθελα μια βοήθεια. Έχω σκοπό να ξεκινήσω κατασκευή μονοκατοικίας διώροφης χωρίς υπόγειο. Θέλω να είναι 120 m2 το ισόγειο και 80m2 ο επάνω όροφος. Θα ήθελα να μου πείτε στο περίπου πόσα κυβικά μπετον θα χρειαστώ και αυτό υπολογίζεται μαζί με τα σίδερα ή χωριστά; Για να απολογηθώ, έχω ηδη επισκεφτεί 2 μηχανικούς και δεν μου δίνου τιμές λόγω της συνεχόμενης αύξησης. Το κατανοώ εν μέρει αλλά κι εγώ πρέπει να γνωρίζω τον προϋπολογισμό του σκελετού για να ξέρω αν η τσέπη μου το επιτρέπει και μέχρι ποιο σημείο. Τα υπόλοιπα υλικά δόμησης θαρρώ πως θα μπορέσω να τα βρω πιο εύκολα πως κοστολογούνται αλλά στα μπετα δεν μπορώ να καταλάβω πως υπολογίζονται. Συγγνώμη αν σας κούρασα Με εκτίμηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.