Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

CHALMERS

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

CHALMERS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλησπέρα. Επειδή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με αυθαίρετα θέλω την βοήθεια σας. Από γονική παροχή, ο ανεψιός μου είναι ιδιοκτήτης της μεγάλης αποθήκης, με αριθ. 1, που φαίνεται στην κάτοψη και η αδελφή του ιδιοκτήτρια της μικρής, με αριθ. 2. Ήδη ο ανεψιός μου χρησιμοποιεί τον χώρο σαν θέση στάθμευσης, αλλά επειδή του κλείνουν την είσοδο οι γείτονες, θέλει να κάνει νόμιμη την αλλαγή χρήσης, από αποθήκη σε ΧΣ. Πρέπει να κάνουμε δήλωση για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΒΧ ή απλά πάει στον Δήμο και δηλώνει την αλλαγή για να πάρει το σχετικό σήμα?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ενημερωτικά η ΟΑ είναι από το 1972.
  2. CHALMERS

    Νόμος 4495/2017

    Σ' ευχαριστούμε πολύ!!! Φοβερή και δύσκολη δουλειά!!! Μπράβο!!
  3. Ευχαριστώ για την βοήθεια apier. Σκέφτομαι μάλλον να κάνω 2 ανεξάρτητες δηλώσεις γιατί έτσι κι' αλλιώς δεν προκύπτουν μεγάλα πρόστιμα (Τιμή Ζώνης 800 ευρώ) και από την άλλη επειδή θέμα αμοιβής δεν υφίσταται λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, έχω λιγότερη δουλειά.
  4. Καλημέρα apier. Πράγματι, βάση επιτρεπόμενης δόμησης η υπέρβαση και για το κλείσιμο pilotis και για την μετατροπή του χώρου κάτω από την στέγη, σε κατοικία, παρουσιάζει υπέρβαση 8,4%. Όταν λες "νομιμοποίηση για ότι χωράει στον ΣΔ" τι εννοείς? Βλέπεις δεν ασχολούμαι με τον τομέα αυτό αλλά επειδή ήμαστε με τους ιδιοκτήτες πολύ φίλοι, είπα να βοηθήσω (ελπίζω να μη τους κάψω)
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε δυόροφη οικοδομή με στέγη υπάρχουν οι εξής αυθαιρεσίες: 1. Το ισόγειο που βάση αρχικής αδείας ήταν ανοιχτό (επί υποστυλωμάτων), έκλεισε και έγινε κατοικία. Ιδιοκτήτης αυτού είναι η μητέρα, σε ποσοστό 100% 2. Ο χώρος κάτω από την υπερυψωμένη στέγη, η οποία κατασκευάσθηκε με άδεια και καλύπτει την πλάκα οροφής 1ου ορόφου, αναφέρεται ως αποθήκες, και παραχωρήθηκε μαζί με τον 1ο όροφο στην κόρη με γονική παροχή. Αυτός ο χώρος (οι αποθήκες κάτω από την στέγη) έχουν μετατραπεί σε κατοικία. Η συνολική Υπέρβαση Δόμησης και για τους 2 χώρους (αν το πάρουμε συνολικά σε μία δήλωση) είναι μικρότερη από 40%. Μπορώ να εντάξω τις αυθαιρεσίες σε μία δήλωση? Στην περίπτωση που μπορώ, θα αναφέρω μόνο την ύπαρξη 2 ιδιοκτητών (γιατί πρόβλημα με το ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα δεν υπάρχει). Μήπως πρέπει να το δω διαφορετικά? 1000 ευχαριστώ για την βοήθεια!!!
  6. Brasco καλησπέρα. Καμιά διευκρίνηση..???!!! Ψηφιοποίηση σχεδίου σε pdf (?) jpeg (?) ή τι άλλο?? Πως το εισαγάγεις στο cad? (Ανίδεος βλέπεις...)
  7. Pavlo καλησπέρα. Έχω πάρει σχέδιο ορόφου από φιλμ της πολεοδομίας και έτσι (στο περίπου ) έκανα την σύγκριση. Αν και από το παλιο το σχέδιο δεν βγαίνει με ακρίβεια η επιφάνεια γιατί λείπουν διαστάσεις. Δεν ξέρω πως υπολόγισε το εμβαδον του διαμερίσματος αυτός που το έκανε τότε.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι. Επειδή έχω μπερδευτεί με όσα διαβάζω και ακούω, θέλω την άποψη σας. Διαμέρισμα σε πολυκατοικία του 1959 που κατά την σύσταση αναφερόταν ως 76 τ.μ., κατά την επιμέτρηση βρέθηκε 79 τ.μ. και έχει μία υπέρβαση 0,67 τ.μ. εις βάρος του κλιμακοστασίου. Ερωτήσεις (πριν ανακατευθεί στη μέση συμβολαιογράφος και …. γνωρίζεται τα επακόλουθα): 1. Το συμβόλαιο θα αναφέρει τα αρχικά τ.μ. ή πρέπει να δώσω στον πελάτη νέα αποτύπωση με αυτά που μέτρησα εγώ? 2. Εκδίδω βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών με βάση την εγκύκλιο 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1, παρ. Δ? Σας ευχαριστώ και καλό κουράγιο. Που θα πάει … θα ξημερώσει και για μας …
  9. Pavlos33 σ' ευχαριστώ πολύ. Πάρα πολύ διαφωτιστικά και διευκρινιστικά αυτά που μου περιγράφεις!!! Θα μπορούσε η διαδικασία επιστροφής σε υπαγωγή και στη συνέχεια η διαφοροποίηση της υποβολής να γίνει από τον αρχικό μηχανικό για να αποφύγουμε την διαδικασία παραίτησης ή συνδιαχείρισης?? Σκέφτομαι να το πείσω να προχωρήσει σε διαμερισμάτωση, όπως γράφει ο dsworks.
  10. 1000άδες ευχαριστώ συνάδελφοι!!! dsworks, ο όροφος είναι περίπου 243 m2 και η επιφάνεια του κλιμακοστασίου 16,50 m2. Κάθε όροφος (6όροφη πολυκατοικία) έχει 3 διαμερίσματα ίδια όλα, και ο "συνάδελφος" ανακάλυψε όρι μεταξύ ριζόχαρτου και δικής του αποτύπωσης υπάρχει διαφορά 0,65 m2 ανά όροφο.
  11. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίεργη ιστορία που προσπαθώ να ξεμπερδέψω αλλά δεν βρίσκω άκρη. Την παραθέτω περιληπτικά μήπως και υπάρχει καμιά λύση στο θέμα. Συνάδελφος, σε πολυκατοικία μ του 1958, που του ζητήθηκε βεβαίωση για να γίνει μια δικαιοπραξία «ανακάλυψε» ότι υπάρχουν διαφορές στις επιφάνειες του προς πώληση διαμερίσματος (ολόκληρα 60 τετρ. εκατοστά)και του κλιμακοστασίου από όπου λείπουν τα εκατοστά αυτά. Τους υπολογισμούς τους έκανε συγκρίνοντας τα αναφερόμενα στο «ριζόχαρτο» των σχεδίων (που το βρήκε???) και στην αποτύπωση που έκανε και για την οποία πληρώθηκε αδρά. Αντί λοιπόν να εντάξει την ιστορία στην κατηγορία 1 και να ξεμπερδεύει το θέμα, έχει πάει στην συμβολαιογράφο τις νέες κατόψεις του ορόφου, όπως αυτός τις αποτύπωσε και φυσικά ισχύουν για όλους τους ορόφους, δημιουργώντας μια ιστορία σε όλους τους ιδιοκτήτες γιατί θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των χιλιοστών ιδιοκτησίας, συμβολαιογραφικές πράξεις, ενημέρωση ΕΝΦΙΑ κλπ κλπ. Επειδή έχει οριστικοποιήσει την υπαγωγή, υπάρχει τρόπος να γίνει αλλαγή στην δήλωση και να την εντάξω στην κατηγορία 1 ώστε να αποφευχθεί όλο αυτό το πανηγύρι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.