Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kaf

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kaf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ευχαριστώ! αν και η αλήθεια είναι πως δεν απαγορεύεται ρητά και προκύπτει δια της ατόπου απαγωγής ότι επιτρέπεται φαίνεται να δημιουργείται πρόβλημα. Θα το κοιτάξω! όσο για κάποιο ΦΕΚ? ευχαριστω!
  2. χαίρεται επιτρέπεται εμπορική χρήση σε υπόγειο? στο ΓΟΚ λέει πότε δεν προσμετράται το υπόγειο (Ββ) και δεν ξέρω εάν μπορεί να ερμηνευτεί αντίστροφα δηλαδή αν προσμετρηθεί μπορεί τότε να είναι κύρια χρήση... υπάρχει κάποιο ΦΕΚ για καταστήματα (όχι υγειονομικού)? ευχαριστώ
  3. ευχαριστώ! πάντως για το πλήθος των εμπορικών κέντρων που εμφανίζονται στη δεκαετία του '80 στην Αττική είναι περίεργο που δεν εντοπίζεται κάτι σχετικό.
  4. εννοώ αν υπήρχε σχετικό διάταγμα ειδικά που να παρείχε αντίσοτιχες οδηγίες για πλάτη οδεύσεων, αριθμό κλιμακοστασίων κλπ. αφού παθητική δεν υπήρχε... με τις οδεύσεις τι νομίζεις? μοιράζονται?
  5. ευχαριστώ! επίσης το πλάτος της οριζόντιας όδευσης που θα προκύπτει με βάση αυτό τον πίνακα μοιράζεται ανάλογα με τις διαφορετικές παρεχόμενες κατευθύνσεις όδευσης προς έξοδο κινδύνου? δηλαδή αν ο τύπος βγάζει 10μ όδευσης και εγώ έχω 2 κλιμακοστάσια σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση τότε ο διάδρομος αρκεί να είναι 5μ? τι γίνετε με τα εμπορικά κέντρα πριν του 88? τι ίσχυε?
  6. χαίρετε γνωρίζετε σε ποια κατηγορία του πίνακα Ε.1 άρθρο 9 / πυροπροστασία, θα πρέπει να αντιστοιχούν τα εμπορικά κέντρα? χώροι έκθεσης και πωλήσεων ή πολυκαταστήματα και υπεραγορές? ευχαριστώ.
  7. "...επιφάνεια τουλάχιστον ίση με το 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο..." νομίζω σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κάλυψη και όχι για δόμηση οπότε δεν έχει σημασία αν μετρα το κλιμακοστασιο ή όχι σωστα?
  8. (σορυ με την παράθεση σε νεο μήνυμα μπερδευτηκα)
  9. κοιτα μπορείς να κάνεις και το εξής αλλά εμένα δε μου το μέτρησαν. Σε περίπτωση που έχεις σημαντικό τμήμα του κτιρίου ενοποιημένο σε pilotis μπορείς να δημιουργήσεις επιπλεόν ημιυπαίθριους χώρους στον όροφο. Δηλαδή για να το περιγράψω απλούστερα. Φτιάχνεις εξώστη σε όροφο και κατεβάζεις υποστηλώματα στο ισόγειο. Ουσιαστικά προσπαθείς να επεκτείνεις το ποσοστό σου σα pilotis ουτωσωστε να δημιουργήσεις 50% που ισούται με τα 70 που θες. Τουτέστιν 140 τ.μ. κάλυψη. ...βέβαια έτσι δε γίνεται δουλειά, θέλει σκηνοθεσία και το αποτέλεσμα αμφισβητούμενης αισθητικής (άλλο θέμα αυτό που μάλλον δεν αποσχολεί αυτή την ερώτηση εδω...) τυπικά μοιαζει σωστό αλλά ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου πε πως θα το έκοβε σε συζήτηση μας. Ποτέ δεν έφτασε έτσι οποτε δε ξέρω να σου πω τι θα γινόταν. Προσπάθησε να επεκτείνει το κτίριο στη διεύθυνση του υπόλοιπου ελεύθερου χώρου σου σε pilotis.
  10. λοιπόν ερώτηση, το κτίριο είναι σε pilotis? αν ναι τότε για να μη μετρήσει ο ελεύθερος χώρος στο ισόγειο (σε pilotis!!!) πρέπει να είναι 60 τ.μ. αν είναι λιγότερο τότε μετρα κατά ένα μέρος. Δηλαδή θα υπολογίσεις τα τμήματα του βάσει της λογικής των ημιυπαιθρίων και άρα θα έχεις δύο ζώνες, αν είναι διαμπερής, που δε θα μετράνε. Το "ψαχνό" μέσα πάντως θα μετρήσει.
  11. νομίζω πως όχι, δεν προσμετράται στο ΣΔ Ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος που δημιουργείται όταν το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (PILOTIS), εφόσον έχει: 1 ) επιφάνεια τουλάχιστον ίση με το 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο, δηλαδή ο χώρος σε pilotis πρεπει να είναι 60τ.μ. το λιγότερο. Τα υπόλοιπα 60 τα ορίζεις κατα το πως θες...σκάλα, δωμάτια κλπ. το κτίριο πρεπει να είναι εμφανώς στη λογική των pilotis αλλιώς θα μιλούσαμε για ημιυπαίθριους με τους λοιπούς χιλιοκουρασμένους όρους. ελπίζω να βοήθησα αν κατάλαβα ότι περι αυτού πρόκειται
  12. Χαίρετε, έχω δει πως υπάρχουν αντίστοιχα θέματα σχετικά αλλά θα θέσω το ερώτημα λίγο διαφορετικά, επιτρέπεται χώρος κύριας χρήσης, εν προκειμένω κατάστημα (ύγειονομικού ή μη ενδιαφέροντος), σε υπόγειο σύμφωνα με το ΓΟΚ του 85 ? Στο γοκ του 73 σημειώνεται με μορφή παρέκκλισης, Άρθρο 102 7. Ειδικώς προκειμένου περί κτιρίων αμιγώς χρησιμοποιουμένων ως εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται κατά παρέκκλισιν των οικείων διατάξεων του παρόντος η χρησιμοποίησις του πρώτου υπό το ισόγειον υπογείου ως χώρου καταστήματος. ευχαριστώ και ελπίζω να ήμουν σαφής. αν παρόλαυτα υπάρχει αντίστοιχο post και δε το εντόπισα να με συγχωρείτε. το εν λόγω Ββ του άρθρου 7 μας λέει πότε δε μετρά στο ΣΔ ο χώρος του υπογείου αλλά δε μας λέει αν επιτρέπεται χώρος κύριας χρήσης...
  13. χαίρετε, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει φεκ που ορίζει απαιτήσεις κτιριολογικού τύπου για χρήση αμφιθεάτρου (πολιτιστική χρήση/θέατρο/ κιν/φος ...κλπ.); ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  14. ναι, η διαφορά από το συνεχές είναι ότι μπορούν να εφάπτονται τα κτίρια και στα πίσω όρια; επίσης ισχύει κάτι διαφορετικό με το Δ; ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.