Μετάβαση στο περιεχόμενο

Wandering_ant

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα Θέλω να κάνω μια έρευνα αγοράς για πορτοπαράθυρα για καινούργια κατοικία. Είμαι μεταξύ ξύλου και αλουμινίου αλλά μάλλον προς αλουμίνιο το βλέπω. Επειδή είμαι άσχετος, δεν έχω ξαναχτίσει σπίτι, μπορεί κανείς να προτείνει εταιρείες με καλές τιμές; Το budget είναι περιορισμένο. Θέλω ενεργειακά κουφώματα, αφού το απαιτεί και ο κώδικας, αλλά όσο πιο οικονομικά γίνεται. Μεταχειρισμένα ενεργειακά κουφώματα παίζουν;Τα μεγέθη δεν είναι θέμα, μπορούμε να προσαρμόσουμε τα σχέδια του σπιτιού. Δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται να ζητάω συστάσεις εταιρειών, ελπίζω να μην παραβιάζω κάποιο κανόνα του φόρουμ. Ευχαριστώ πολύ
  2. Tο ύφος της ομιλίας σας ήδη από την πρώτη σας απάντηση δείχνει ότι χρησιμοποιείτε το φόρουμ ως θεραπεία διαχείρισης θυμού. Από την αρχή μιλάω σε όλους ευγενέστατα και στον πληθυντικό (κανένας άλλος δε χρησιμοποιεί τον πληθυντικό εδώ, δεν είναι το στυλ σας). Ρώτησα για λεωφορείο και όταν μου είπατε ότι τέλος πάντων δε γίνεται, ρώτησα για τροχόσπιτο μιας που είμαι άνοιχτος και στα δύο ως επιλογές. Ίσως έγινε παρανόηση αλλά δε νομίζω ότι δικαιολογεί να μου μιλάτε έτσι. Προφανώς βγάλατε ελληνικό σχολείο και πανεπιστήμιο. Γεμίσαμε αμόρφωτους πτυχιούχους. Αποχωρώ από το φόρουμ. Εύχομαι να ηρεμήσετε μέσα σας μια μέρα και να είστε πιο ευτυχισμένος. Λαμβάνεις ποινή αποκλεισμού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Pavlos 33
  3. Δε μιλάω για λεωφορείο αλλά για κανονικό τροχόσπιτο. Συγνώμη σας κούρασα. Καλή σας μέρα
  4. Εάν είναι όμως τροχόσπιτο που έχει ακόμα τις ρόδες του και μπορεί να ρυμουλκηθεί άνα πάσα στιγμή; Δε θα χτίσω βάση ή οτιδήποτε άλλο γυρω του
  5. Γιατί το λεωφορείο είναι μεγαλύτερο και πιο άνετο και μπορώ να το διαμορφώσω όπως θέλω. Βέβαια εάν απαιτείται άδεια μετατροπής η οποία βγαίνει δύσκολα τότε μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσω. Να με ελέγξουν όταν κυκλοφορώ βέβαια δε φοβάμαι γιατί δε θα το κυκλοφορώ. Θα το βάλω εκεί και τέλος. Από άποψη πολεοδομίας, ένα τροχόσπιτο σε οικόπεδο εκτός σχεδίου που δεν συνδέεται με κανένα δίκτυο, είναι νόμιμο;
  6. Γιατί πάτε στο άλλο άκρο; Ή περιορισμοί παντού και χωρίς λόγο ή μπάτε σκύλοι αλέστε; Στην Αμερική, την Αυστραλία και την ΕΕ γιατί επιτρέπονται τα tiny houses πάνω σε καρότσες φορτηγών και στην Ελλάδα όχι; Γιατί να απαγορεύεται να μετατραπεί ένα λεωφορείο σε camper van? Γενικότερα μιλώντας υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα όπου το κράτος ανακατεύεται και θέτει περιορισμούς χωρίς λογικό λόγο. Μέχρι πρόσφατα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία απαγορεύονταν (ίσως ακόμη έτσι είναι) επειδή έπρεπε ένα βιβλοπωλείο να έχει βιτρίνα τουλάχιστον 1,20μ! Για να πουλήσεις λάδι έπρεπε να χρησιμοποιείς τενεκέδες συγκεκριμένων διαστάσεων. Κτλ κτλ. Όλες αυτές οι διατάξεις που γίνονταν για να διατηρήσουν μονοπώλια. Ναι, αυτά είναι σοβιετικά. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα για άλλα φόρουμ.
  7. Βεβαίως, γιατί όχι; Αν και σε άλλα φόρουμ που είναι για οχήματα κτλ μου λένε οτι αυτό που θέλω να κάνω απαγορεύεται ίσως. Αν το όχημα έχει θέσεις επιβατών δεν επιτρέπεται να τις αφαιρέσεις και να το χρησιμοποιείς για άλλο λόγο. Βέβαια αυτό δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνει το να το εχεις σταθερά κάπου.. γενικά νιώθω ότι ζούμε σε σοβιετική χώρα όπου το κράτος θέλει να περιορίζει και να ελέγχει τα παντα άνευ λόγου. Καμία ελαστικότητα και κανονισμοί παντού.
  8. Αυτό ήθελα να μάθω. Αν η τοποθέτηση και χρήση του οχήματος ως κατοικίας σε οικόπεδο εκτός σχεδίου αφορά την Πολεοδομία, και αν απαγορεύεται. Αφού μου απαντήσατε ήδη αρνητικά, και σας ευχαριστώ, θα ρωτήσω τα περαιτέρω αλλού. Ευχαριστώ και πάλι.
  9. Α ναι, αυτό είναι ένα θέμα. Σκέφτομαι να δηλώσω ως φορολογική κατοικία το σπίτι του αδερφού μου. Αναρωτιέμαι αν το Υπουργείο Μεταφορών απαγορεύει τη χρήση οχημάτων ως μονίμων κατοικιών.. Απ' έξω εντωμεταξύ έχω σκοπό να μην αλλοιώσω καθόλου το όχημα, ώστε κανείς να μην ξέρει ότι χρησιμοποιείται σαν κατοικία (τα παράθυρα θα είναι φυμέ!).
  10. Γεια σας Έχω μία ιδέα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι νόμιμη ή όχι και ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας. Είμαι κι εγώ θύμα των βίντεο του YouTube και εδώ και πολυ καιρό σκέφτομαι να μετατρέψω ένα μικρό λεωφορείο σε campervan. Θέλω να το βάλω σε οικόπεδο εκτός σχεδίου το οποίο έχει νερό. Το βαν δε θα συνδέεται με κανένα δίκτυο: θα έχει ρεύμα από φωτοβολταϊκά στην οροφή του, ίντερνετ μέσω του κινητού τηλεφώνου, και για νερό θα γεμίζω το ντεπόζιτό του από τη βρύση του οικοπέδου όποτε αδειάζει, αλλά χωρίς να συνδέεται με αυτή μόνιμα. Η τουαλέτα θα είναι κομποστοποίησης. Το όχημα θα έχει άδεια κυκλοφορίας και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί. Δε θα χτίσω οποιαδήποτε κατασκευή μέσα στο αγροτεμάχιο. Εάν έχει σημασία το θέλω για μόνιμη κατοικία. Είναι νόμιμο όλο αυτό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Έχω μια νομιμοποιημένη αποθήκη 20τμ σε οικόπεδο εκτός σχεδίου. Δεν τη νομιμοποίησα εγώ, ήταν ήδη όταν αγόρασα το οικόπεδο. Έχει ήδη ρεύμα και νερό. Υπάρχει τρόπος να αλλάξει χρήση σε κατοικία και να επεκταθεί; Φαντάζομαι όχι αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Κατάλαβα. Δεν ήθελα να αμφισβητήσω την προηγούμενη απάντησή σου, να καταλάβω ήθελα. Συγνώμη αν έδωσα λάθος εντύπωση. Δεν προτίθεμαι να αμισβητήσω τους νόμους, θα ήταν άσκοπο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.