Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Δυστυχώς δεν έχω μεγάλη γνώση και προσπαθώ και εγώ να καταλάβω πως μπορώ να βοηθήσω. Παρακάτω τα σχόλια του μηχανικού: Όσον αφορά τις αλλαγές που είχαμε ζητήσει να γίνουν στην κάτοψη του Γ' ορόφου, έχουν γίνει όλες, είμαστε εντάξει και μπορεί να ανέβει στο σύστημα το τελικό σχέδιο της κάτοψης. Η υπόγεια αποθήκη είναι μπλεγμένη ιστορία και γι' αυτό εμείς ζητάμε η μονομερής τροποποίηση οριζοντίων ιδιοκτησιών να γίνει σε ξεχωριστό συμβόλαιο από την αγοραπωλησία. Και πρίν γίνει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας θα πρέπει να έχει ήδη μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο η μονομερής τροποποίησης της σύστασης. Εάν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την μονομερή τροποποίηση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών χωρίς συνεναίσεις εμείς δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Ωστόσο, η προσωπική μας γνώμη είναι ότι θα ζητηθούν συνεναίσεις για λόγους που αναλύω παρακάτω. Επειδή, μεταβάλλονται κοινόχρηστες επιφάνειες του υπογείου σύμφωνα με την ΔΑΟΚΑ/2/31.05.2019 απαιτείται συναίνεση κατά το άρθρο 98. Επειδή, πρόκειται για αυθαίρετη απομείωση και όχι επέκταση προς κοινόχρηστους χώρους δεν μπορεί να ενταχθεί στην περίπτωση του ν.4495/17 άρθρ.98 παρ.5 Επειδή, η αυθαιρεσία βρίσκεται εκτός περιγράμματος δεν εντάσσεται στην περίπτωση του ν.4495/17 άρθρ.98 παρ.7 η οποία επιτρέπει μονομέρης τροποποίηση Σ.Ο.Ι. μόνο όταν η αυθαιρεσία συντελείται εντός νόμιμου όγκου του κτιρίου. Επειδή, συντρέχει αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη. Επίσης θα θέλαμε να μας απαντήσουν οι κ.κ. δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, στο θέμα των συναινέσεων που θέσαμε και στο προηγούμενο mail, αν οι συναινέσεις απαιτούνται για λόγους αστικής ευθύνης και όχι στο πολεοδομικής.
  2. Το θέμα είναι να βρεθεί λύση όσον αφορά τη συναίνεση.... Γιατί δεν μπορώ να υποχρεώσω την ιδιοκτήτρια να προβεί σε μεταγραφή στο υποθηκοφυλακειο αν δεν έχει τα χρήματα.....
  3. Φαντάζομαι κάποια λύση θα υπάρχει Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
  4. Σε αυτή την περίπτωση είναι ιδιοκτήτες οι 2 οικοπεδούχοι που το πούλησαν ? Μπορούν να συναινέσουν αυτοί ? Μπορεί να χαθεί μια αγοραπωλησία για αυτό το λόγο ?
  5. Καλημέρα σας, Θέλω να πουλήσω το ακίνητό μου και έχει βρεθεί αγοραστής. Υπάρχει ένα θέμα στην αποθήκη και πρέπει να κάνουμε τροποποίηση σύστασης οριζοντιων ιδιοκτησιών. Θα χρειαστεί συναίνεση όλων των ιδιοκτητών όμως. Ο συμβολαιογράφος μου είπε πως το μόνο που απαιτείται είναι το συμβόλαιό τους. Ο 4ος όμως όροφος δεν έχει πάει το συμβόλαιο στο υποθηκοφυλακειο. Σε αυτή την περίπτωση ποιός θα συναινέσει ? Ευχαριστώ
  6. Καλημέρα σας, Ήθελα να ρωτήσω το εξής αν γνωρίζετε. Για την τροποποίηση σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας χρειάζεται συναίνεση συνιδιοκτητών. Οι ιδιοκτήτες το αποδεικνύουν με τον τίτλο ιδιοκτησίας. ο 4ος οροφος έχει το συμβόλαιο στο όνομα του αλλά δεν έχει κάνει μεταγραφή στο υποθηκοφυλακειο(δεν έχει τα χρήματα προς το παρόν) Επηρειάζει αυτό τη συναίνεση ? Σας ευχαριστώ πολύ Μάγδα
  7. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Όταν λάβουμε τις συνεναίσεις μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα συμβόλαιο ή απαιτείται διαφορετικό για την αποθήκη ?
  8. Τα παρακάτω έστειλε αρχικά ο συμβολαιογράφος: Όσον αφορά το διαμέρισμα τα πράγματα είναι απλά από συμβολαιογραφικής άποψης δεδομένου ότι οι αυθαιρεσίες που περιγράφονται δεν θέτουν θέμα τροποποίησης της ΣΟΙ Όσον αφορά την αποθήκη τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι δύο βασικές μου ανησυχίες είναι η αύξηση της επιφάνειας της από 9,92 σε 10,80 και η αποτύπωση της εκτός περιγράμματος κτηρίου. Το θέμα της επιφάνειας εξηγείται από την διαμερισμάτωση πλην όμως θα ήθελα να γίνει ρητή αναφορά ότι δεν έχει καταλάβει κοινόχρηστους χώρους. Το δεύτερο θέμα της αποτύπωσης εκτός του περιγράμματος με δυσκολεύει περισσότερο. Σίγουρα μία αναφορά στο γεγονός ότι είναι εντός των νομίμων αποκλίσεων βοηθάει αλλά είναι δύσκολο να καταλάβω ακριβώς τι έχει γίνει από την αποτύπωση που έχω. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο η κάτοψη της τακτοποίησης να αφορά την πραγματική κατάσταση του υπογείου (όχι βέβαια τις ιδιοκτησίες στις οποίες δεν έχετε πρόσβαση) και όχι την αποτύπωση πάνω στην κάτοψη της πολεοδομίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν την αγοραπωλησία πρέπει να προηγηθεί μονομερής τροποποίηση της σύστασης για την αποθήκη (ακόμα και με το ίδιο συμβόλαιο) οπότε πρέπει να προκύπτει από την τεχνική έκθεση ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις του άρθρου 98 παρ 7 Ν4495/2017, δηλαδή ότι είναι εκ κατασκευής, συντελείται σε νόμιμη ή μη υπόγεια στάθμη και έχει παρέλθει δεκαετία από την τέλεση της αυθαιρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν4495/2017. Αφού λοιπόν ο μηχανικός μου του έστειλε όσα χρειάζονταν, στη συνέχεια ο συμβολαιογράφος συμφώνησε ότι είναι καλυμμένος. Πως προχωράμε σε αυτή την περίπτωση ?
  9. ολα είναι τακτοποιημένα όμως σύμφωνα με τα σχόλια του μηχανικού πρέπει να γίνει ξεχωριστό συμβόλαιο Αυτό είναι το κομμάτι που με έχει μπερδέψει και γι΄αυτό ζήτησα τη βοήθεια του site σας Ποια η γνώμη σας ?
  10. Καλησπέρα σας, έχει γίνει η δήλωση του ν. 4495/2017 για τακτοποίηση του διαμερίσματος καθώς και της αποθήκης. Ο συμβολαιογράφος έχει συμφωνήσει ωστόσο ο μηχανικός του αγοραστή θέτει ζήτημα όσον αφορά την αποθήκη: Παρακάτω τα σχόλιά του: Όσον αφορά τις αλλαγές που είχαμε ζητήσει να γίνουν στην κάτοψη του Γ' ορόφου, έχουν γίνει όλες, είμαστε εντάξει και μπορεί να ανέβει στο σύστημα το τελικό σχέδιο της κάτοψης. Η υπόγεια αποθήκη είναι μπλεγμένη ιστορία και γι' αυτό εμείς ζητάμε η μονομερής τροποποίηση οριζοντίων ιδιοκτησιών να γίνει σε ξεχωριστό συμβόλαιο από την αγοραπωλησία. Και πρίν γίνει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας θα πρέπει να έχει ήδη μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο η μονομερής τροποποίησης της σύστασης. Εάν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την μονομερή τροποποίηση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών χωρίς συνεναίσεις εμείς δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Ωστόσο, η προσωπική μας γνώμη είναι ότι θα ζητηθούν συνεναίσεις για λόγους που αναλύω παρακάτω. Επειδή, μεταβάλλονται κοινόχρηστες επιφάνειες του υπογείου σύμφωνα με την ΔΑΟΚΑ/2/31.05.2019 απαιτείται συναίνεση κατά το άρθρο 98. Επειδή, πρόκειται για αυθαίρετη απομείωση και όχι επέκταση προς κοινόχρηστους χώρους δεν μπορεί να ενταχθεί στην περίπτωση του ν.4495/17 άρθρ.98 παρ.5 Επειδή, η αυθαιρεσία βρίσκεται εκτός περιγράμματος δεν εντάσσεται στην περίπτωση του ν.4495/17 άρθρ.98 παρ.7 η οποία επιτρέπει μονομέρης τροποποίηση Σ.Ο.Ι. μόνο όταν η αυθαιρεσία συντελείται εντός νόμιμου όγκου του κτιρίου. Επειδή, συντρέχει αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη. Επίσης θα θέλαμε να μας απαντήσουν οι κ.κ. δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, στο θέμα των συναινέσεων που θέσαμε και στο προηγούμενο mail, αν οι συναινέσεις απαιτούνται για λόγους αστικής ευθύνης και όχι στο πολεοδομικής. Μπορεί να γίνει συμβόλαιο πρώτα για το διαμέρισμα και στη συνέχεια για την αποθήκη προκειμένου να μην καθυστερούμε ? Από τη στιγμή που ο συμβολαιογράφος συμφωνεί σε όλα, μπορεί να υπάρξει περαιτέρω κόλλημα ? Ευχαριστώ πολύ
  11. Καλησπέρα σας,βρίσκομαι στη διαδικασία πώλησης του διαμερίσματος μου και ενώ εκανα ολες τις απαραίτητες τακτοποιησεις σε διαμέρισμα και αποθήκη και ο συμβολαιογράφος συμφωνησε ο μηχανικός του αγοραστή επανέρχεται και αναφέρει για την ΑΠΟΘΉΚΗ:και γι' αυτό εμείς ζητάμε η μονομερής τροποποίηση οριζοντίων ιδιοκτησιών να γίνει σε ξεχωριστό συμβόλαιο από την αγοραπωλησία. Και πρίν γίνει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας θα πρέπει να έχει ήδη μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο η μονομερής τροποποίησης της σύστασης. Εάν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την μονομερή τροποποίηση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών χωρίς συνεναίσεις εμείς δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Μπορείτε να με βοηθήσετε τι σημαίνει το παραπάνω? Αφού έχω το οκ του συμβολαιογράφου γιατί πρέπει να ακυρώσουμε την επιβεβαίωση του? Σας ευχαριστώ
  12. Ο 4ος όροφος συναινεί από τη στιγμή που αναφέρεται και στη σύσταση. Ο υδραυλικός θα βγάλει εξωτερικές σωληνώσεις από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας. Υπάρχει κίνδυνος να μη μπορέσει να γίνει η εγκατάσταση?
  13. Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις Έχω αρκετό άγχος για τη συνέναιση των εμπλεκόμενων, αλλά όλοι μου είπαν ότι θα επιβεβαιώσουν Όσον αφορά τον ηλιακό έχω την προφορική επιβεβαίωση του 4ου ορόφου Δεν έχει αναμονές αλλά ο υδραυλικός μου είπε πως μπορούν να μπουν εξωτερικοί σωλήνες Είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ?
  14. Επιπλέον σν στον τίτλο ιδιοκτησίας αναφέρεται ο άντρας της που έχει πεθάνει και δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς τι γίνεται?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.