Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nick8

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nick8's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

-9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε αυτό το φόρουμ το γεγονός ό,τι ρωτάς ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα και ο καθένας γράφει από κάτω απλά για να γράψει αυτό που έχει στο μυαλό του είναι απίστευτο. Να ενημερώσω ότι στην περίπτωση μου έχω συμβολαιογραφικά την ιδιοκτησία και νόμιμη χρήση της συγκεκριμένες έκτασης στην ταράτσα, οπότε θεωρώ ότι αυτά που αναφέρονται μέχρι στιγμής είναι άτοπα. Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό ερώτημα και ξαναλέω, σε τι βάθος μπορεί να βρίσκεται ο οπλισμός του δώματος και μέχρι πόσο βαθιά θα μπορούσα να τρυπήσω το δώμα? Ένας προμηθευτής βάσεων μου πρότεινε για το συγκεκριμένο υψόμετρο και δώμα ντίζα Μ10x150mm και βάθος αγκύρωσης τα 120mm.
  2. Το ζήτημα της θεμελίωσης της βάσης είναι θέμα στατικής μελέτης του προμηθευτή. Η ηλεκτρολογική μελέτη που κατατείθεται στα πλαίσια του φακέλου του έργου είναι αυτή που υποβάλλεται με σφραγίδα και υπογραφή, όλα τα άλλα που αναφέρεις παραπάνω είναι περιττά. Προσωπικά μου δημιουργήθηκε η παραπάνω απορία καθώς ο κατασκευαστής της βάσης μου ανέφερε για τρύπα βάθους 4cm και πλήρωση με χημικό αγκύριο ή τρύπα βάθους 9cm και πλήρωση με μηχανικό αγκύριο και θα ήθελα να ξέρω πόσο εύκολα θα γινόταν μια τρύπα σε δώμα και επίσης σε τι βάθος βρίσκεται ο οπλισμός του δώματος?
  3. Καλησπέρα σας, Είμαι στην διαδικασία για να εγκαταστήσω ένα φωτοβολταϊκό στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την αγκύρωση των βάσεων. Ιδανικά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αντίβαρα, αλλα το φωτοβολταϊκό θα βρίσκεται στον 8ο όροφο, γεγονός όπου καθιστά τη λύση με τα αντίβαρα μη εφικτή. Στην φωτογραφία φαίνεται ο χώρος που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση και μου πρότειναν να κάνω 9cm τρύπες πάνω στις πλάκες και να τις πληρώσω με κάποιο μηχανικό ή χημικό αγκύριο. Ποιά είναι η άποψη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με το κομμάτι της μελέτης αλλά όχι της λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων. Οικιακή εγκατάσταση πρώτη φορά σκοπεύω να κάνω, όσον αφορά το ερώτημα σχετικά με την αντίσταση μόνωσης, οι inverter της Ηuawei έχουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης των alarm της αντίστασης μόνωσης από 0,02 ΜΩ-1,5 ΜΩ, και προφανώς σου δίνεται αυτή η δυνατότητα για να ελαχιστοποιήσεις τα λανθασμένα σφάλματα λόγω των καιρικών συνθήκων, εξασφαλίζοντας όμως την ασφάλεια του συστήματος. Τί εννοείς με το 20 kΩ Riso o inverter πόσο θα αντέξει? Τίθεται κάποιο θέμα με την διάρκεια ζωής του inverter και το Riso?
  5. Σχεδιάζω να τα χρησιμοποιήσω σε συστοιχίες των 6 πάνελ, οπότε η τάση Voc δεν πρόκειται να είναι πάνω από 270 V. Επιπλέον, αναφέρομαι σε πάνελ διπλής όψεως, όπου τα σπασίματα είναι τοπικά, μη διαμπερή, κατά κύριο λόγο είναι στην πίσω πλευρά και δεν έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο. Απ΄ότι έχω δει τα συγκεκριμένα πάνελ εσωτερικά του γυαλιού έχουν επιπλέον επίστρωση με κάποιο υλικό σαν μεμβράνη για την περαιτέρω προστασία των κυψελών. Τα φωτοβολταϊκά είναι αχρησιμοποίητα και μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί οπότε δεν θα έχουν προλάβει να επηρεαστούν από καιρικές συνθήκες ακόμα. Όσον αφορά το alert για το Riso του inverter είναι ρυθμιζόμενο από 0,02 ΜΩ-1,5 ΜΩ, σε περίπτωση που βάλω την χαμηλότερη δυνατή τιμή (20 KΩ) για ανίχνευση σφάλματος, πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα?
  6. Καλημέρα σας, Έχω κάποια φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία κάποια έχουν ρωγμές και κάποια άλλα έχουν σπασίματα τοπικά. Θέλω να τα εγκαταστήσω σε ένα υπόστεγο λαμαρίνας που έχω στην οικία μου και σκεφτόμουν για να τα θωρακίσω, να τους κάνω σημειακές επικαλύψεις με ένα υγρό γυαλί, το οποίο δεν κιτρινίζει με την έκθεση στον ήλιο. Τι άποψη έχετε για την ιδέα μου? Πιστεύετε ότι μπορεί να προκληθούν περαιτέρω φθορές στο μέλλον ή να έχω προβλήματα με τον inverter και να μου αναγνωρίζει σφάλματα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.