Μετάβαση στο περιεχόμενο

Paris D

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ρώτησα εναν γείτονα και μου είπε πως είναι ΟΚ αλλά μένει μόλις 1 χρόνο. Να αναφέρω πως στο υπόγειο υπάρχει αντλία για τα νερά (swamp pump) αλλά από ότι μου είπε ο μηχανικός του κατασκευαστή δεν έχει γίνει κάποια επιπλέον προβλεψη αποστράγγισης πχ French drains είτε εκτός είτε εντός του υπογείου.
  2. Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σπίτι κοντά στην θάλασσα (περίπου 100 μέτρα) σε μια περιοχή που υπάρχει υδροβιότοπος και που κατά τα λεγόμενα των ντόπιων παλιότερα ήταν έλος που μπαζώθηκε και στην συνέχεια έγινε σχέδιο πόλης και χτίστηκαν αρκετά σπίτια. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι μεζονέτα (σε συγκρότημα μεζονετών) υπερυψωμένη σε σχέση με τον δρόμο αλλά έχει υπόγειο πάρκινγκ - αποθήκη και ανησυχώ πως είτε με τις βροχές είτε με τον υψηλό υδροφόρο ορίζοντα θα έχω στο μέλλον θέματα με εισροή υδάτων. Ο μηχανικός μου λέει πως το έχει μονώσει πλήρως εξωτερικά και να μην ανησυχώ αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει μόνωση που να κρατάει για "πάντα";
  3. Το ερώτημα μου είναι ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού της εισφοράς σε γη και όχι το πως χτίστηκε η μονοκατοικία (η οποία φαντάζομαι χτίστηκε όπως όλες οι υπόλοιπες σε εκτός σχεδίου περιοχές).
  4. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας. Από όσο διάβασα όταν μια περιοχή μπαίνει σε σχέδιο πόλης οι ιδιοκτήτες γης είναι υποχρεωμένοι να εισφέρουν σε γη & χρήμα. Η εισφορά γης είναι ξεκάθαρη και φαίνεται από το σχέδιο πόλης παρόλα αυτά η εισφορά σε χρήμα με μπερδεύει οπότε θα χρειαστώ την βοήθεια σας. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει μια μονοκατοικία που με ενδιαφέρει να αγοράσω και ενώ έχει δημοσιευτεί το σχέδιο πόλης δεν έχει προχωρήσει η πράξη εφαρμογής του ακόμα. Η μονοκατοικία είναι σε οικόπεδο 800τμ και όπως προκύπτει από το σχέδιο πόλης θα υπάρξει μια ελάχιστη εισφορά σε γη που δεν επηρεάζει την απόφαση μου να το αγοράσω παρόλα αυτά η εισφορά σε χρήμα με προβληματίζει καθώς δεν έχουν αναρτηθεί οι πίνακες και δεν μπορώ να καταλάβω πως υπολογίζεται και τι αναμένεται να πληρώσω. Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσατε να μου δώσετε ένα αριθμητικό παράδειγμα υπολογισμού της εισφοράς σε χρήμα σπάζοντας το αν είναι δυνατόν στις επιμέρους μεταβλητες; Πχ τετραγωνικά μέτρα οικοπέδου x μεταβλητή Α x ποσοστό Β κτλ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.