Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Del Piero

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Νόμίζω το ζήτημα της λειτουργικότητας είναι πολύπλευρο. Ο αερισμός, ο δροσισμός, η άνετη κίνηση και συνολικότερα η οργάνωση του χώρου παίζουν σπουδαίο ρόλο ανεξαρτήτου της επιδερμίδας του κτιρίου σου. ΟΚ, ο σκελετός που θα χρησιμοποιήσεις καθορίζει και τις επόμενες κινήσεις σου, απλά το εμφανές σκυρόδεμα από μόνο του δεν είναι κακό. Μην ξεχνάμε πως σε τόση μεγάλη κλίμακα ανεπίχριστο σκυρόδεμα συναντάμε σε κτίρια τύπου μουσεία, πολυχώρους κτλ.που δεν χρησιμοποιούνται όλη την ημέρα και οι δυσμενείς επιδράσεις τις κατασκευές (πχ θερμικές απώλεις ή το αντίστροφο ) δεν γίνονται πλήρως αντιληπτές. Οικονομικά είναι ασύμφορο αν καταλάβα και από τα προηγούμενα σχόλια,λόγω της ειδικής κατασκευής του αλλά και των πολλών κυβικών σκυρδοδέματος που θα χρειαστούμε..
  2. Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος στο forum και φοιτητής της Αρχιτεκτονικής και βρίσκω πολύ διδακτικά πολλά από τα θέματα που συζητιούνται. Το είχα πάντα απορία αν μπορείτε να με βοηθήσετε.. Τα κτίρια που κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα πλυν ανοιγμάτων, διαχωριστικών κτλ (όπως αυτά που βλέπουμε πολλές φορές στον προβεβλημένο αρχιτεκτονικό χώρο) χωρίς τοιχοποιίες πλήρωσης από άλλα υλικά και έχουν επιμήκεις τοίχους από ανεπίχριστο σκυρόδεμα χωρίς να εμφανίζονται διατομές που θα παρέπεμπαν σε υποστήλωμα ή σαφείς διαχωρισμοί ξυλότυπων, λαμβάνονται ως τοιχεία ή ως υποστηλώματα με επιμήκεις διατομές? Επίσης αυτή η κατασκευαστική μέθοδος είναι φθηνότερη ή ακριβότερη από μία συμβατική με υποστηλώματα ,δοκους ,τουβλα, σοβα κτλ. Ελπίζω να διατύπωσα σωστά το ερώτημα. Παραθέτω και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες.
  3. Καλημέρα. Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής της αρχιτεκτονικής και κάνω μία μελέτη για κτίριο με μικρές κατοικίες για ενοικίαση (συνολικά 120τμ, χωρίς να συνυπολογίζονται υπαίθριοι, ημιυπαίθριοι κτλ, σε οικόπεδο 410τμ) . Αν και το θέμα έχει κάπως αναλυθεί στο φόρουμ θα ήθελα βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί και πελαγώσει με τις αποστάσεις Δ και δ. Το οικόπεδο μελέτης συνορεύει στο ένα του πλαινό όριο με όμορο κτίσμα, στο πίσω όριο με κήπο άλλου οικόπεδο (στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει εξαντληθεί ο συντελεστής κάλυψης) , ενώ στις άλλες δύο πλευρές (μπροστά και 2η πλαινή) του έχει πρασιά 4μ και μετά κοινόχρηστο δρόμο. Το όμορο κτίσμα στο πλάι έχει κολλήσει πάνω στο κοινό μας όριο άρα μπορώ να κολλήσω χωρίς να κρατήσω κάποια απόσταση δ, έχω όμως κάποια ερωτήματα και απορίες για την σχέση Δ/δ καθώς και τις αποστάσεις γενικά. 1. Η απόσταση Δ από το πίσω όριο είναι υποχρεωτική? Υπενθυμίζω ότι το πίσω οικόπεδο έχει κήπο στο σημείο που συνορεύει και εξαντλημένο συντελεστή κάλυψης (αν παίζει κάποιο ρόλο). 2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω με βάση τις σχεδιαστικές επιλογές μία από τις αποστάσεις Δ ή δ? Με λίγα λόγια ,αν αφήσω απόσταση από το πλαινό οικόπεδο και το όμορο κτίσμα απόσταση δ, μπορώ να υπερβώ το πίσω όριο Δ και να κολλήσω πίσω στον κήπο? 3. Αν αποφασίσω να κολλήσω στο δίπλα κτίσμα, αναγκάζομαι να το κάνω αυτό από την πρόσοψή του, ή μπορώ να έχω μία απόσταση στις όψεις και να κολλήσω σε άλλα σημεία πιο μέσα? Και αν ναι, με δεσμεύει αυτή η απόσταση να είναι δ ή κάποια συγκεκριμένη minimum απόσταση? 4. Σε περίπτωση που σχεδιαστικά αποφασίσω να μην κολλήσω και να αφήσω απόσταση δ από το πλάι, σε αυτά τα 3 μέτρα απόστασης περίπου τι γίνεται? Παραμένει ο τυφλός τοίχος του όμορου κτίσματος ? μπορώ στο αδόμητο μέρος να έχω υπαίθριους σχηματισμούς όπως πχ υπαίθριες σκάλες ή ημιυπαίθριο? Συγγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτηση και πιθανόν το ένα ερώτημα να επικαλύπτει το άλλο, όμως πρώτη φορά μελετώ οικόπεδο σε πραγματικές συνθήκες - στη σχολή σε ότι μελετάμε όλα είναι κάπως πιο αφηρημένα τα όρια - και θέλω να κάνω μία μελέτη γνωρίζοντας τους περιορισμούς εξ αρχής. Επισυνάπτω και μία φωτογραφία αν βοηθάει. Σημείωση: όπως φαίνεται στη φωτογραφία το κτίριο αριστερά βρίσκεται σε +3 μέτρα υψόμετρο από το κτίσμα δεξιά καθώς το οικόπεδο έχει κλίση. Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα. Ελπίζω το ερώτημα να είναι στα πλαίσια της συζήτησης. Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής της αρχιτεκτονικής και κάνω μία μελέτη για ένα φίλο που θέλει σε αόριστο χρόνο, να κατασκευάσει κτίριο με μικρές κατοικίες για ενοικίαση. Αν και το θέμα έχει κάπως αναλυθεί στο φόρουμ θα ήθελα βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί και πελαγώσει με τις αποστάσεις Δ και δ. Το οικόπεδο μελέτης συνορεύει στο ένα του πλαινό όριο με όμορο κτίσμα, στο πίσω όριο με κήπο άλλου οικόπεδο (στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει εξαντληθεί ο συντελεστής κάλυψης) , ενώ στις άλλες δύο πλευρές (μπροστά και 2η πλαινή) του έχει πρασιά 4μ και μετά κοινόχρηστο δρόμο. Το όμορο κτίσμα στο πλάι έχει κολλήσει πάνω στο κοινό μας όριο άρα μπορώ να κολλήσω χωρίς να κρατήσω κάποια απόσταση δ, έχω όμως κάποια ερωτήματα και απορίες για την σχέση Δ/δ καθώς και τις αποστάσεις γενικά. 1. Η απόσταση Δ από το πίσω όριο είναι υποχρεωτική? Υπενθυμίζω ότι το πίσω οικόπεδο έχει κήπο στο σημείο που συνορεύει και εξαντλημένο συντελεστή κάλυψης (αν παίζει κάποιο ρόλο). 2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω με βάση τις σχεδιαστικές επιλογές μία από τις αποστάσεις Δ ή δ? Με λίγα λόγια ,αν αφήσω απόσταση από το πλαινό οικόπεδο και το όμορο κτίσμα απόσταση δ, μπορώ να υπερβώ το πίσω όριο Δ και να κολλήσω πίσω? 3. Αν αποφασίσω να κολλήσω στο δίπλα κτίσμα, αναγκάζομαι να το κάνω αυτό από την πρόσοψή του, ή μπορώ να έχω μία απόσταση στις όψεις και να κολλήσω σε άλλα σημεία πιο μέσα? Και αν ναι, με δεσμεύει αυτή η απόσταση να είναι δ ή κάποια συγκεκριμένη minimum απόσταση? 4. Σε περίπτωση που σχεδιαστικά αποφασίσω να μην κολλήσω και να αφήσω απόσταση δ από το πλάι, σε αυτά τα 3 μέτρα απόστασης περίπου τι γίνεται? Παραμένει ο τυφλός τοίχος του όμορου κτίσματος ? μπορώ στο αδόμητο μέρος να έχω υπαίθριους σχηματισμούς όπως πχ υπαίθριες σκάλες ή ημιπαίθριο? Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και πιθανόν το ένα ερώτημα να επικαλύπτει το άλλο, όμως πρώτη φορά μελετώ οικόπεδο σε πραγματικές συνθήκες - στη σχολή σε ότι μελετάμε όλα είναι κάπως πιο αφηρημένα τα όρια - και θέλω να κάνω μία μελέτη γνωρίζοντας τους περιορισμούς εξ αρχής. Επισυνάπτω και μία φωτογραφία αν βοηθάει. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.