Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kostas555

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kostas555

  1. λοιπόν εχθές ήρθε εκ νέου ηλεκτρολόγος και έκοψε την γείωση του θερμοσίφωνα και περάσαμε καινούργια απο την μπάρα γειώσεων. έκοψε επίσης την γείωση ύδρευσης κάτω απο τον νεροχύτη αλλα το πρόβλημα συνεχίζει και το κάνει σε όλες τις τηλεοράσεις και οθόνες που έχω. το κάνει και στο πάνελ εκτός απο το πίσω μεταλλικό περίβλημα αλλα στο πάνελ είναι πολύ μικρότερα τα τσιμπήματα. Αφού το πρόβλημα συνεχίζει μάλλον θα έρχεται διαρροή απο άλλα διαμερίσματα μέσω των σωλήνων. Υπάρχουν όμως 2 πολύ περίεργα πράγματα που έγιναν. Πρώτων εχθές με κλειστό τον γενικό δοκίμασα να αφαιρέσω για λίγα λεπτά όλες τις γειώσεις απο τον πίνακα και να δοκιμάσω στο πάνελ της οθόνης αν θα κάνει πάλι διαρροή , και το πρόβλημα συνέχισε , άρα αφού απομόνωσα εκείνη την στιγμή όλες τις γειώσεις και το πρόβλημα συνέχισε τότε σίγουρα έρχεται διαρροή απο τους σωλήνες ύδρευσης απο άλλο διαμέρισμα. αν έφταιγε η καινούργια γείωση θα έπρεπε να σταματήσει το πρόβλημα όταν την αποσύνδεσα για 2 λεπτά , οπότε δεν φταίει η καινούργια γείωση. Το δεύτερο περίεργο είναι ότι επειδή το κάθε διαμέρισμα παίρνει ξεχωριστά ύδρευση απορώ πως γίνεται να μεταφέρεται η διαρροή απο άλλο διαμέρισμα. Μήπως να κάνω αίτημα στην ευδάπ να αλλάξει όλους τους σωλήνες της πολυκατοικίας στον δρόμο ώστε να κοπεί η μεταλλική συνέχεια και να κοπεί η γείωση ύδρευσης. Το θέμα είναι οτι ακόμα και αν κοπεί η γείωση ύδρευσης και πάρουν γείωση οι υπόλοιποι απο τον ακάλυπτο απο εκεί που παίρνω και εγώ τότε δεν θα μεταφέρεται η διαρροή απο όποιο διαμέρισμα την έχει μέσω της γείωσης του ακάλυπτου και θα επιστρέφει πάλι σε εμένα ?? Τι προτείνεται να γίνει ??
  2. μπορώ να κάνω αυτή την δοκιμή που λες αν και αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι ίσως να έρχεται διαρροή απο άλλα διαμερίσματα επειδή εκτός απο την κανονική γείωση , υπάρχει και ύδρευσης οπότε υπάρχει μια πιθανότητα να φέρνει διαρροή κάποιο διαμέρισμα. δοκίμασα να αφαιρέσω το διομυσάρι της ύδρευσης απο τον πίνακα και τίποτα , πάλι τα ίδια θέματα. ενώ με το όργανο φάνηκε οτι δεν έδινε πια αντίσταση γείωσης η ύδρευση η διαρροή συνεχίζονταν , το επόμενο βήμα είναι να μπει ανιχνευτής καλωδίου στην κουζίνα να δω απο που έρχεται το καλώδιο ύδρευσης το αρχικό και να κοπεί εντελώς απο εκει για να δω αν θα λυθεί αυτο. Αν έφτεγε η τηλεόραση θα το έκανε σε όλες τις πρίζες και όχι μόνο στις γειωμένες. θα τσεκάρω και μια αυτό με τα αντικεραυνικά και θα επανέλθω. πάντως νίκο συγγνώμη αν στο προηγούμενο μύνημα μου σε πρόσβαλα αλλα και εσύ δεν είναι ανάγκη να με βγάζεις άσχετο.
  3. άλλο πράγμα το να μετρήσεις μια διαρροή σε συσκευή και άλλο πράγμα να μετρήσεις μια διαρροή σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αν και ψυκτικός όπως είπες , συνεχίζω σπουδές σε ηλεκτρολογία , και σαφώς εχω γνώσεις αλλά δεν μπορώ ακόμα να δηλώσω ηλεκτρολόγος στην ιστοσελίδα επειδή δεν εχω ακόμα τελειώσει την σχολή. το θέμα το ανέβασα καθώς στην περίπτωση μου είναι εξειδικευμένο το πρόβλημα επειδή εχθές έγιναν μετρήσεις με αμπεροτσιμπίδα σε όλη την εγκατάσταση αλλα και στα καλώδια παροχής αλλά δεν βρήκαμε διαρροή στην εγκατάσταση καθώς η ειδική αμπεροτσιμπίδα δεν έδειξε πάνω απο 4 μιλιαμπέρε σε full φορτίο με τα πάντα ανοιχτά. Προφανώς θα υπάρχει μια αμελιτέα διαρροή. Το ρελέ πέφτει απο 15 μιλιαμπέρε το λιγότερο. Ωστόσο το περίεργο είναι ότι αν απο την μια δεν βρήσκει διαρροή ο τεχνικός της τηλεόρασης στην τηλεόραση δηλαδή στο τροφοδοτικό και την πλακέτα της και απο την άλλη δεν βρίσκει το όργανο του ηλεκτρολόγου διαρροή στην εγκατάσταση εκει αφου προσπαθείς να με βγάλεις άσχετο με βάσει τα υπονοούμενα στο προηγούμενο μύνημα σου τότε βρες εσύ την λύση. προφανώς και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τσιμπάει το ρεύμα
  4. στις βρίσες δεν με τσιμπάει το ρεύμα , το κάνει μονο στην τηλεόραση. ο θερμοσίφωνας δεν εχει συνδεθεί με κίτρινο καλώδιο , μπορεί αυτό να δημιουργεί την διαρροή ?? το μόνο που έχει γίνει με την καινούργια γείωση είναι να περαστεί απο τον ακάλυπτο μέχρι το σπίτι καλώδιο μέχρι την μπάρα γειώσεων και μετράει 7 ωμ
  5. πρόσφατα παρατήρησα οτι όταν ακουμπάω το πίσω μέρος της τηλεόρασης με τσιμπάει το ρεύμα. αυτό συμβαίνει σε όλες τις πρίζες που ειναι γειωμένες. υπάρχουν μόνο 2 πρίζες στο σπίτι που δεν έχει περαστεί γείωση και σε εκείνες τις πρίζες δεν το κάνει. έφερα ηλεκτρολόγο μηχανικό και μέτρησε την γείωση και ειναι καλή ( έρχεται απο ακάλυπτο ). επίσης έγιναν μετρήσεις σε ουδέτερο - γείωση , έβγαλε 1 βολτ , φάση γείωση 234 βόλτ και φάση ουδέτερο 234 βόλτ. Το ρελέ δεν πέφτει στην συγκεκριμένη διαρροή και έχουν ελεγχθεί όλες οι μονώσεις από την παροχή μέχρι και σε όλες τις γραμμές του σπιτιού και είναι πολύ καλές. χρειάζομαι την βοήθεια σας ως προς το που να ψάξω για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. δοκίμασα να συνδέσω την τηλεόραση σε online ups και εμφανίζει το εξης. όταν το ups είναι στην πρίζα τότε η διαρροή υπάρχει. όταν βγάλω το ups απο την πρίζα και μπει σε λειτουργία μπαταρίας τότε σταματάει η διαρροή , οπότε κάτι φταίει στην εγκατάσταση. επίσης δοκίμασα να κατεβάσω τις ασφάλειες μια προς μια για να δω αν θα σταματήσει να με τσιμπάει το ρεύμα και δεν είχε αποτέλεσμα. έχω φέρει 2 ηλεκτρολόγους μέχρι τώρα και δεν βρήκαμε ακρη. οποιαδήποτε γνώμη θα εκτιμηθεί
  6. όσο για τον χρόνο απόκρισης έχει 25 ns για φάση - ουδέτερο και 100 ns για ουδέτερο - γείωση. θεωρούνται ικανοποιητικοί αυτοί οι χρόνοι απόκρισης ??
  7. όταν εγκαταστάθηκαν τα αντικεραυνικά πρώτα απο ολα τηρίθικαν οι αποστάσεις των 50 πόντων που λένε όλοι οι κατασκευαστές , δηλαδή να μην υπερβένουν η φάση , ουδέτερος και γείωση τους 50 πόντους που είναι συνδεδεμένα τα 3 καλώδια στα αντικεραυνικά. Δεύτερων γείωση παίρνω απο τον ακάλυπτο και εγώ βρίσκομαι στον πρώτο όροφο , οπότε πιστέυω ότι η απόσταση απο την γείωση δεν είναι και τόσο μεγάλη. Οι αποστάσεις των συσκευών απο τα αντικεραυνικά είναι λιγότερο απο 10 μέτρα στις ευαίσθητες συσκευές. Οι αγωγόι που έχουν συνδεθεί στα αντικεραυνικά είναι 10αρια. Επίσης έχω συνδέσει και ενα online ups διπλής μετατροπής και θα ήθελα την γνώμη σου για κάτι. Ισχύει οτι το online ups μπορεί απο μόνο του να διαχειριστεί μικρά κρουστικά του δυκτίου. Δεν μιλάω για κρουστικά απο κεραυνούς. άκουσα οτι αν το κρουστικό έρχεται απο φάση τότε μπορεί αλλά αν έρχεται απο ουδέτερο/γείωση τότε όσο μικρό και αν είναι το κρουστικό , το ups δεν μπορεί να κάνει τίποτα. ισχύει αυτό ??
  8. καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα μπήκαν στον πίνακα μου αντικεραυνικά legrand T2+T3. Με το ζόρι εχω πετύχει 7 ωμ αντίσταση γείωσης με πολλά ηλεκτρόδια και πλάκα γείωσης σε αποστάσεις μεταξύ τους στον ακάλυπτο. Με προβληματίζει αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα αντικεραυνικά με 7 ωμ γείωση. Έιμαι σίγουρος οτι ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει πολλά κρουστικά κατ επανάληψη και για αυτό έβαλα αντικεραυνικά. Με το που μπήκαν σταμάτησαν οι συσκευές να υπερθερμένονται αλλά δεν είμαι σίγουρος αν 7 ωμ αντίσταση γείωσης ειναι οκ. Οποιαδήποτε γνώμη θα βοηθούσε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.