Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

zena13

Members
  • Περιεχόμενα

    148
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Contact Methods

  • Skype
    zena17568

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    PATRA
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zena13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. 294 downloads

    Απάντηση για Φ/Β 19334/18-5-2009
  2. Αγαπητέ/ή magift, αν θέλετε απαντήστε στα παρακάτω: 1. το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, εντός οικισμού, που? 2. η παραχώρηση του δρόμου έγινε με συμβολαιογραφική πράξη? την έχετε? 3. υπάρχουν άλλα κτίσματα ή οικόπεδα που εξυπηρετούνται από αυτό το δρόμο? 4. πληρούνται οι σημερινοί όροι δόμησης (εμβαδόν, πρόσωπο κ.λ.π.)? 5. πως αναφέρεται το οικόπεδο στα συμβόλαια, άρτιο, οικοδομήσιμο ή μη? επειδή γνωρίζω πολύ καλά το νησί, αν θέλετε, προσδιορίστε που περίπου είναι.
  3. Γιατί δεν κλειδώνει κάποιος το θέμα? Για ανέκδοτα και σχετικά υπάρχει αλλού συζήτηση!
  4. Η σωστή χωροθέτηση δεν είναι μόνο σχεδιαστικό θέμα. Θα πρέπει να γίνει κατάλληλη μελέτη για τη σκίαση των πάνελ. Προφανώς ο μελετητής θα πρέπει να διαθέτει τα μέσα και την ανάλογη εμπειρία, ανεξαρτήτου ειδικότητας.
  5. Για 20 Kw δεν απαιτείται αρτιότητα, πουθενά. Σίγουρα. Έχει ήδη καθοριστεί από το ΦΕΚ 344 του 2009.
  6. Skeptikos, η άποψή μου είναι ότι πρέπει΄ο βήχας και ο τσαμπουκάς να κόβεται σε όλους όσους μας τοποθετούν χαμηλότερα από τις άλλες επιστημονικές κοινότητες. Ποιός τόλμησε ποτέ να πει ότι ο γιατρός πληρώνεται άδικα ή ότι του ζήτησε πολλά λεφτά και δεν τα δίνει? Για τους δικηγόρους και συμβολαιογράφους, επίσης? Ποιός έκανε παράπονα για τα σούπερ μάρκετ? Για το ψωμί που αγοράζουμε? Για τον καφέ που πληρώνουμε (όχι όλοι!) από 4 έως και 7 ευρώ? Εμείς είμαστε η τάξη των επαγγελματιών που θα πρέπει να φορτωνόμαστε τα λάθη των πολιτών, να τους τα λύνουμε και να δικαιολογούμαστε γιατί ζητάμε και λεφτά? Ε! ΌΧΙ! Συνάδελφοι, συσπειρωθείτε και κρατήστε ενιαίο τιμολόγιο για τις προσφερόμενες παροχές. Και να ξέρετε, όποιος σκύβει το σβέρκο θα φάει σφαλιάρα.
  7. Είμαστε σοβαροί? Και γιατί θα πρέπει ο μηχανικός να απαντάει στον κάθε ένα που ζητάει δικαιολογίες για να καλύψει τις αυθαιρεσίες του? Τα περιθώρια επιλογής των αυθαιρετούντων πολιτών δεν είναι δικό μας θέμα. Κι εγώ δεν είχα περιθώρια επιλογής όταν σπούδαζα κι έπρεπε να δουλεύω κι ένα οχτάωρο επίσης γιατί δεν είχα άλλους πόρους. Δεν παραπονέθηκα σε κανέναν. Ότι δεν σας αρέσει, αλλάξτε το! Ο καθένας αξιολογεί τη δουλειά του όπως νομίζει. Άλλωστε, όπως γράφω και παρακάτω: Η ζωή είναι άδικη......συνήθισέ το!
  8. Το πρώτο προσωπικό cd της συναδέλφου μας (Χημικός μηχανικός) Νάγιας (Γιώτας) Δρακιά με τίτλο "Viva". Δυστυχώς, δεν έχει ανέβει ακόμα κάτι στο youtube. Είναι παραγωγή του Γιώργου Νταλάρα και σίγουρα θα βρεί κανείς ένα κομμάτι να τον εκφράζει. Ευτυχώς που και οι μηχανικοί (ή έστω κάποιοι) έχουν και καλλιτεχνική φλέβα!
  9. Αρχικά να διευκρινήσουμε ένα πράγμα: πέργκολα - σκίαστρο δεν υφίσταται πουθενά ως έννοια. Η πέργκολα είναι ξύλινη κατασκευή για τη στήριξη των φυτών και κατασκευάζεται κατόπιν αδείας εργασιών μικρής κλίμακας κατά τα γνωστά. Το σκίαστρο, ή η κατασκευή που περιγράφετε, είναι κατασκευή που απαιτεί οικοδομική άδεια και μάλιστα λαμβάνεται υπόψη στην κάλυψη. Κατασκευές που δεν απαιτούν άδεια είναι μόνο.................οι τέντες από ύφασμα.
  10. Αγαπητέ Eliaspan, όταν καλείτε έναν μηχανικό να ελέγξει το προς αγορά ακίνητο οφείλετε να ζητήσετε γραπτώς την έκθεσή ελέγχου που θα κάνει. Και ο μηχανικός επίσης (κατά την άποψή μου μόνο) οφείλει να σας δώσει γραπτώς μια έκθεση στην οποία θα γράφει αναλυτικά τι διαπίστωσε κατά τον έλεγχό του. Έτσι, θα είμαστε όλοι καλυμένοι. Προφορικά, δυστυχώς, δεν ισχύει τίποτα!
  11. Σχετικά με το θέμα της υψηλής παραγωγικότητας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για τις περιοχές που θεωρούνται ως γη υψηλής παραγωγικότητας υπάρχει και το αντίστοιχο ΦΕΚ χαρακτηρισμού. Για όπου δεν υπάρχει ανάλογο ΦΕΚ δεν θα έπρεπε καν να τίθεται τέτοιο ερώτημα. Για παράδειγμα, στο Νομό Αχαίας δεν έχουν χαρακτηριστεί (με ΦΕΚ πάντα) περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνει ο μηχανικός αρνητική δήλωση. Στη Λάρισα όμως, που υπάρχουν χαρακτηρισμένες περιοχές ως υψηλής παραγωγικότητας, θα πρέπει ο μηχανικός να ελέγχει κάθε φορά αν βρίσκεται μέσα ή όχι.
  12. Η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα δεν είναι απαραίτητα για την άδεια μικρής κλίμακας. Όμως, η ξύλινη πέργκολα είναι μια κατασκευή η οποία συνοδεύει κάποιο υπάρχον κτίριο. Αφορά εσωτερικούς χώρους, ακάλυπτους χώρους και βεράντες σύμφωνα με τις διατάξεις του κτιριοδομικού. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο? Προσωπικά, νομίζω πως όχι.
  13. Συμπληρωματικά με τα παραπάνω θα ήθελα να σας τονίσω ότι οι καταγγελίες δεν τρέχουν μόνες τους, ιδιαίτερα στις πολεοδομίες. Ρωτήστε σε ποιόν έχει χρεωθεί η δική σας και ενοχλείστε τον υπάλληλο συνέχεια, ώστε να είναι συνεπής εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών που οφείλει να εξετάσει το θέμα. Τίποτα προφορικό από τις υπηρεσίες, μόνο γραπτά ισχύουν.
  14. Ο αγοραστής και ιδιοκτήτης ενός αυθαιρέτου παίρνει πάνω του το βάρος και την ευθύνη, αφού στο συμβόλαιο αγοράς δεν φαίνονται τα πραγματικά τετραγωνικά του σπιτιού αλλά μόνο τα νόμιμα. Έτσι, μελλοντικά, αυτό το σπίτι θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
  15. Σαν την δική σας περίπτωση έχω ήδη μια καταγγελία σε πελάτη μου ο οποίος κατασκεύασε΄στον κήπο του ένα μεταλλικό κιόσκι έτσι όπως το περιγράφετε. Ο σκοπός του είναι να δημιουργήσει λίγη σκιά στον κήπο του για να κάθεται το καλοκαίρι (το χειμώνα το μαζεύει). Μετά από καταγγελία γείτονα και αυτοψία της πολεοδομίας το θέμα απλά σταμάτησε μόνο του. Και ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να βγάλουν κάποια άκρη για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα βέβαια ο δικός μου πελάτης (και πολύ κακώς θεωρώ), για σπάσιμο στο γείτονα του κάνει και αυτός καταγγελία για παράνομες κατασκευές!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.