Μετάβαση στο περιεχόμενο

lowryder

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

lowryder's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν πρόκειται για εργασία στο Η.Βασιλειο καλό θα είναι να ξεφυλλίσεις πρόσφατο τεύχος του nce. Θα έχεις μια καλή εικόνα (ορολογία, projects, appointments) και τι περιμένουν από 'σένα.. good luck
  2. Παιδιά δείτε στα downloads του παρακάτω site, http://www.tachydomi.gr. Είναι καθαρά πρακατασκευασμένα στοιχεία που "μοντάροντε" στο εργοταξιο....πιστευω θα σας βοηθήσει.
  3. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα του ήχου αλλά έχω μια μικρή εμπειρία από οικοδομική άδεια για night club. 'Οταν θέλεις να αποτρέψεις την αντανάκλαση του ήχου χρησιμοποιείς ηχοαπορροφητικά υλικά όπως οι ίνες πολυεστέρα. Όταν θες να αποτρέψεις την μετάδοση του μέσα από διάφορα σώματα (όπως π.χ. στις πλάκες) χρησιμοποιείς ηχομονωτικά σώματα σχετικά μεγάλης μάζας όπως το καουτσουκ. Δηλαδή όταν ο ήχος είναι αερόφερτος υλικά σχετικα μικρης μάζας (υαλοβάμβακας, πετροβάμβακας, και ελάχιστα το φελιζόλ) μπορούν να τον απορροφήσουν και σταδιακά να τον σβήσουν. Όταν είναι κτυπογενής το κύριο ζητούμενο είναι η μάζα η οποία αποτρεπει την μετάδοση. Το Ytong είναι αποτελεσματικό για τον αερόφερτο ήχο, δεν νομίζω όμως να έχει καλές ηχομονωτικές ιδιότητες στον κτυπογενή.
  4. Έμαθα ότι η Version 22 ήδη κυκλοφορησε σε μερικές χώρες......ξέρει κανείς κάτι? Οκ, λάθος μου.....μάλλον η Version 22 είναι η παρακάτω Robot 2009 Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Ευχαριστώ, iovo.
  5. Συμφωνώ μαζί σου maximos75! ….δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αρκετά bugs και όταν τρέχεις ανάλυση με πεπερασμένα στοιχεία χρειάζεται πολύ χρόνος για να πάρεις και να αναλύσεις τα αποτελέσματα. Βέβαια οι δυνατότητες του είναι μοναδικές και στην ανάλυση αλλά και στη μοντελοποίηση της κατασκευής. Σε γενικές γραμμές για τα συνηθισμένα έργα προσφέρει παραπάνω από όσα χρειάζεται κανείς…..είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα φορτηγό για να μεταφέρεις ένα κιβώτιο. Το πρόγραμμα μάλλον - όπως ήδη ειπώθηκε στο φόρουμ - θα ενσωματωθεί στο Revit πράγμα που το κάνει όχι και τόσο δελεαστική πρόταση για αγορά. Εγώ πάντως θα το χρησιμοποιώ μέχρι να αλλάξει κάτι στους κανονισμούς του ΕΑΚ….δηλαδή τουλάχιστον 4 με 5 χρόνια ακόμα.
  6. Αν δεν έχεις συμπληρώσει 2 χρόνια εργασίας στην εταιρεία μπορείς να πάρεις το ποσό της ασφάλειας και να το κάνεις ότι εσύ νομίζεις καλύτερο. Αν έχεις πάνω από 2 χρόνια μπορείς να τα μεταφέρεις για την καινούρια σου σύμβαση εργασίας....αυτό πρέπει να ισχύει και για την Ελλάδα. 'Η να τα αφήσεις και να πάρεις τη σύνταξη που θα σου αναλογεί όταν θα έχεις τα απαιτούμενα χρόνια…..δηλαδή θα έχεις 2 διαφορετικές συντάξεις. Μετά που θα φύγεις από την Αγγλία μπορείς να ζητήσεις επιστροφή φόρων για το τρέχον οικονομικό έτος βάση του P45…..απλά κάνεις μια αίτηση που θα σου πουν από το HR της εταιρείας! Ο λογιστής σου δεν θα γνωρίζει……ρώτησε κατευθείαν στο ΤΣΜΕΔΕ για πιο έγκυρες πληροφορίες …μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν αλλάξει τα πράγματα.
  7. Σίγουρα ο χαρακτηρισμός "πέταμα" δεν ταιριάζει για ένα κώδικα αλλά όποιος έχει δουλέψει και με άλλους κώδικες π.χ. british standards είναι εύκολο να δει διαφορά με τον ελληνικό. Είναι πιο δύσκολος στην εφαρμογή του και πολύ γενικός. Σε αντίθεση με τον αγγλικό που εφαρμόζεται και είναι λεπτομερέστατος.
  8. Φίλε μου έχει να κάνει από το είδος κατασκευής. Για παράδειγμα η βαρέου τύπου προκατασκευή δηλαδή από οπλισμένο σκυρόδεμα έχει κατασκευαστικό κόστος με το κλειδί στο χέρι 1000euro/μ2. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η οικοδομική άδεια, το φπα της κατασκευής και το ΙΚΑ το οποίο είναι 52% λιγότερο από της συμβατικής. Τώρα έχω ακούσει ότι οι πιο ελαφριές προκατασκευές π.χ. πάντρεμα διαφόρων υλικών μέταλλο ξύλο είναι περίπου 700-750euro/μ2. Οπως μπορείς να δεις ο όρος προκατασκευή δεν σημαίνει απαραίτητα και πιο οικονομικό.
  9. Άρη, φυσικά και είναι πρόχειρος ο πίνακας...δεν διαφωνω. Όταν όμως ξεκινάς την αναλυση του κτιρίου πρέπει να δηλώσουμε τις διατομές των μελών. Αυτό γίνεται εμπειρικά και ρωτάω αν ο πίνακας ανταποκρίνεται για αυτό το σκοπό.
  10. Γεια σας. Θα ήθελα την αποψή σας σχετικά με τον παρακατω πίνακα αρχικής διαστασιολόγησης μελών για βιομηχανικά κτίρια από μεταλλικά πλαίσια. Είναι για μονοόροφα κτίρια με μεγιστο ύψος κολώνας 5μ. Εγώ πιστεύω ότι είναι συντηρητική διαστασιολόγηση......προφανώς με ελαστική ανάλυση. ss_269.doc
  11. Συγνώμη που θα το πω αλλά και εγώ παίρνω πίσω από το Τσμέδε τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά που δίνω κάθε χρόνο..και δεν έχω ακόμα παιδιά. Τώρα που η κοπέλα μου είναι έγκυος....θα με φοβηθεί το μάτι τους! Κάθε 4-5 μήνες κάνω γενικό ρεκτιφιέ...οπότε σε γενικές γραμμές για μένα το ΤΣΜΕΔΕ είναι μια χαρα! Το θέμα είναι τώρα με τα ενιαία ταμεία τι θα γίνει.....
  12. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο το θέμα είναι ξεκάθαρο. Αν ο φίλος που ζητάει πληροφορίες για τα gps χειρός το θέλει για να κάνει πρόχειρα τοπογραφικά διαγράμματα τότε είναι απαράδεκτος! Αν όμως το χρειάζεται π.χ. όταν πάει να δει ένα οικόπεδο και θέλει να δει αν βρίσκεται εντός ή εκτός οικισμού για να δει τους όρους δόμησης τότε δεν βλέπω κανένα λόγο να μην το κάνει...2-3 μέτρα απόκλισης δεν παίζουν ρόλο για τέτοια εργασία. Για την τελευταία περίπτωση όλα τα gps χειρός με χάρτες της αγοράς είναι κατάλληλα.
  13. Γεια σας φίλοι Και εγώ κολλημένος με το robot! Με τα μεταλλικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, άψογο.....Το ωπλισμένο σκυρόδεμα όμως με παιδεύει λίγο. Καλό θα ήταν να ανοίξουμε ένα θέμα συζητήσεων σχετικά με το αντικείμενο του λογισμικού και των εφαρμογών του.
  14. Ο υπολογισμός της αμοιβης μελέτης και επίβλεψης προκατασκευής είναι όπως της συμβατικής κατασκευής. Το μόνο που αλλάζει είναι το ΙΚΑ που είναι περίπου 52% λιγότερα ημερομίσθια.
  15. Έχει να κάνει με το είδος της προκατασκευής. Δηλαδή πόσο τυποποιημένη είναι και από το υλικό. Αν είναι σύστημα βαρέου τύπου (μπετά) που μπορεί να γίνει μέχρι και 5 ορόφους πρέπει να κάνεις και την ανάλογη στατική μελέτη. Αν είναι ελαφριά προκατασκευή η κατασκευαστική εταιρία θα έχει έτοιμα τα στατικά. Όσο για την επίβλεψη γίνεται κανονικά από τον επιβλέποντα μηχανικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.