Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κέλσος

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

361 profile views

Κέλσος's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

27

Φήμη στην κοινότητα

  1. @ΙΑΣΟΝΑΣ μπορεί να γίνει με τον εξής τρόπο: Είδος παραστατικού: 13. Λήψη Παραστατικών Λιανικής Τύπος παραστατικού: 13.1 Έξοδα-Αγορές Λιανικών Συναλλαγών ημεδαπής/αλλοδαπής Χαρακτηρισμός Κατηγορία: 2.5 Γενικά Έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ Είδος: Λοιπά έξοδα (Ε3_585_016) Ποσό: καθαρή αξία συν ΦΠΑ Επιπλέον, επιλέγεις αφαίρεση εκδότη.
  2. Βάλε άλλες τιμές @marian7 στον αριθμό παραστατικού και στη σειρά. Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις το μηδέν στη σειρά. Αριθμός παραστατικού μηδέν δεν υπάρχει.
  3. @ΔΗΜΗΤΡΑ Μ μπορείς να εγγραφείς, αλλά επειδή δεν έχω κάποια εμπειρία επί του θέματος διάβασε τα παρακάτω: Εγγραφή στο ΤΕΕ - Αίτηση Ακύρωσης απόφασης του ΑΤΕΕΝ από το ΤΕΕ Το ΦΕΚ της απόφασης για την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων κολεγίων Για το δεύτερο ερώτημά σου: είσαι εγγεγραμμένη στο μητρώο πτυχιούχων μηχανικών του ΤΕΕ, και όχι μέλος ΤΕΕ. Πληροφοριακά αναφέρω ότι μπορεί ένα μέλος να έχει δύο ειδικότητες.
  4. Έχω καταλάβει τι λες. Ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά τα χιλιοστά ανελκυστήρα. Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο είναι η δαπάνη για την αντικατάστασή του. Η κατανομή αυτής της δαπάνης δεν γίνεται βάσει των χιλιοστών ανελκυστήρα.
  5. Τα χιλιοστά του ανελκυστήρα @Β Αργέστης χρησιμοποιούνται για έξοδα όπως η περιοδική συντήρησή του. Η κατανομή της δαπάνης για την αλλαγή ολόκληρου του ανελκυστήρα γίνεται με βάση το εμβαδόν του κάθε διαμερίσματος.
  6. @ROPI η διατύπωση του εδαφίου είναι: "κατασκευή που έχει ανεγερθεί προ του έτους 1955". Αυτό σημαίνει πριν την 1η Ιανουαρίου 1955.
  7. @Κακαλος τα σχέδια που χρειάζονται είναι κατόψεις, τομές και όψεις. Σαφής αναφορά για την περίπτωση απώλειας των όψεων και τομών δεν υπάρχει. Αυτό που θα έκανα εγώ είναι μία καινούργια κάτοψη, βασιζόμενος στη διάταξη: Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών.
  8. Ο ΦΠΑ της βενζίνης @judoaona εκπίπτει μόνο στα επαγγελματικά οχήματα. Επομένως, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι αρνητική.
  9. @Ltam από την περιγραφή σου προκύπτει ότι έχει κατασκευασθεί ένας αυθαίρετος όροφος. Δηλαδή η πραγματοποιημένη οικοδομή είναι εξαώροφη επί pilotis αντί για εξαώροφη χωρίς pilotis. Η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας για τον τέταρτο όροφο δεν επηρεάζεται.
  10. Για την πράξη που θα ακολουθήσει (π.χ. μεταβίβαση) @orestis_evg94 θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία εμβαδομέτρηση. Την ίδια τιμή θα συμπληρώσεις και στο ανάλογο πεδίο για την ηλεκτρονική ταυτότητα.
  11. Η λογική. Είναι δυνατόν να εξαναγκαστούν όσοι έχουν πάρει βεβαίωση όρων δόμησης να αιτηθούν νέα βεβαίωση σε διάστημα μίας εβδομάδας; Δεν υπάρχει κανένας λόγος.
  12. @janna δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλεις. Θα προχωρήσεις τη μία δήλωση με ενιαίο οικόπεδο. Η άλλη δήλωση θα παραμείνει στην κατάσταση που βρίσκεται.
  13. @ΚΑΝΑ ούτε διαφορετική διαμερισμάτωση ούτε υπέρβαση δόμησης έχεις στο υπόγειο, συνάδελφε. Η περίπτωση αυτή αντιμετωπίζεται βάσει της έβδομης παραγράφου του άρθρου 100. Πρόκειται για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε βοηθητική, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου. Επομένως, για οτιδήποτε έχει γίνει στο υπόγειο υπολογίζεται ο προϋπολογισμός των εργασιών και χρεώνονται οι ανάλογες λοιπές παραβάσεις. Για τις ανάγκες της τακτοποίησης παραμερίζουμε τη σύσταση και ασχολούμαστε με την κάτοψη της άδειας και αυτήν της αποτύπωσης. Στο σεξπιρικό δίλημμα να μπακλατ-ζή κανείς ή να μην μπακλατ-ζή, επιλέγω αναφανδόν το δεύτερο.
  14. Δεν χρειάζεται @Stonewar να υποβληθεί νέα αίτηση. Αρκεί η βεβαίωση που ήδη έχεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.