Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φινέας

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Φινέας last won the day on Απρίλιος 9 2023

Φινέας had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

398 profile views

Φινέας's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

30

Φήμη στην κοινότητα

  1. @LeftLane η όψη δεν είναι κοινόχρηστη, αλλά είναι κοινόκτητη και για την οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτήν απαιτείται συναίνεση.
  2. @athchris δεν προβλέπεται από τον νόμο ρύθμιση της αντικατάστασης της πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος με ξύλινη στέγη. Θα αρκεστείς στην τεχνική περιγραφή, όπως σου είπαν.
  3. @e_lena ανάγκη ενίσχυσης του υποστυλώματος, λόγω ανάρτησης βάρους 120 χγρ., δεν υπάρχει.
  4. @stelios.k ο έλεγχος γίνεται στην επιφάνεια των εξωστών της ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση που εξετάζεις η αλλαγή δεν χρήζει τακτοποίησης. Μπορείς να προχωρήσεις στη σύνταξη ηλεκτρονικής ταυτότητας.
  5. @janna γίνεται υπαγωγή του κτιρίου με μία δήλωση. Οι λοιπές παραβάσεις υπολογίζονται συνολικά, δηλαδή έχεις έναν αναλυτικό προϋπολογισμό για όλα.
  6. @orestis_evg94 θα κάνεις διαχωρισμό παροχών. Από το site του ΔΕΔΔΗΕ: Ενοποίηση ή διαχωρισμός παροχών
  7. @gtho για το σύνολο των αυθαιρεσιών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατηγορίας 1, καταβάλλεται το ελάχιστο ποσό. Δεν χρησιμοποιείς κατηγορία 3, μόνο την 1.
  8. Δηλώνεις ως παράβαση μόνο τα ανοίγματα και τους εξώστες. Οι διαρρυθμίσεις θα αποτυπωθούν στις κατόψεις που θα σχεδιάσεις.
  9. @Thermosiphonas Boiler από τη στιγμή που υπάρχει η απαιτούμενη παλαιότητα για την κατηγορία 1, τα δηλώνεις όλα με ένα φύλλο καταγραφής και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το παράρτημα B. Αρκεί η κάτοψη της υπάρχουσας κατάστασης και η περιγραφή των αυθαιρεσιών. Όσες αυθαιρεσίες και αν υπάρχουν, το πρόστιμο είναι το ίδιο.
  10. @littlejulie εάν η επικρατούσα χρήση είναι κατοικία, είναι κατηγορία 1. Αλλιώς, είναι κατηγορία 2. Οι αυθαιρεσίες που εντάσσονται στη ρύθμιση είναι οι αλλαγές στα ανοίγματα και στους εξώστες. Τα υπόλοιπα είναι εσωτερικές διαρρυθμίσεις, εάν δεν υπάρχει σύσταση.
  11. @dadabook ναι, και για την ηλεκτρονική ταυτότητα ισχύουν επακριβώς όσα προανέφερε ο συνάδελφος Didonis.
  12. Πριν από ενάμιση μήνα η ΑΑΔΕ κοινοποίησε απάντηση σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές.
  13. Επιτρέπεται να υπάρχει αυτό το τοιχάκι ή πεζούλι στον ακάλυπτο χώρο. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι περιορισμοί. Στο άρθρο 17 του ΝΟΚ – παράγραφος 3 – εδάφιο γ προβλέπεται κατασκευή πεζουλιού σε ακάλυπτο χώρο γενικά. Στην παράγραφο 4 – εδάφιο α του ίδιου άρθρου περιγράφονται τέτοιες κατασκευές (τοίχος, πεζούλι) σε υποχρεωτικό ακάλυπτο. Αρκεί να ενημερώσεις συμβολαιογράφο και αγοραστή ότι το πεζούλι δεν είναι όριο της ιδιοκτησίας.
  14. Παρέλειψα να γράψω τον τρόπο που θα δηλωθεί το δικαίωμα υψούν στην πρώτη ταυτότητα. Αφού είναι μία ιδιοκτησία με το ισόγειο θα δηλωθεί ως δεύτερος όροφος και χώρος κύριας χρήσης. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, αφού για να επιλεγεί "μη υλοποιημένη" πρέπει ο μελλοντικός όροφος να είναι ξεχωριστή ιδιοκτησία. Επομένως θα αρκεστείς σε περιγραφή ότι πρόκειται για δικαίωμα και όχι κτίσμα. Ο τρόπος που θα γίνει η τροποποίηση είναι θέμα του συμβολαιογράφου. Όμως για να γίνει μονομερής, πρέπει να δίνεται η σχετική δυνατότητα στην υπάρχουσα σύσταση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.