Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δαίδαλoς

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Δαίδαλoς

  1. @teodimo πρόκειται περί τακτοποίησης και όχι νομιμοποίησης. 1. Όχι, έχεις παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού. 2. Είναι αυθαίρετα δομημένος χώρος (και ας είναι 1,90 το ύψος). Σε υπόγειους αυτοτελείς χώρους εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. @irene2023 ούτε το 1 ούτε το 2 αποτελεί λόγο υπαγωγής στον νόμο.
  2. @andrew33 το ένα από τα δύο. Απαραίτητη προϋπόθεση· να επιτρέπεται η υπαγωγή.
  3. Απ' ότι διάβασα, στην περίπτωση της συναδέλφου patty ολόκληρο το κτίριο υπερυψώθηκε περίπου 1 μ. (με κάποιες διαφοροποιήσεις στα ύψη ισογείου και ορόφου). Δεν κατασκευάστηκε κάποιο τμήμα (όπως η σοφίτα με τη στέγη της δικής σου περίπτωσης) που προκάλεσε την αύξηση του ύψους πάνω από το επιτρεπόμενο. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Όταν ο ιδιοκτήτης είναι ένας, δεν μας ενδιαφέρει ο καταμερισμός (αφού ο ίδιος θα πληρώσει τα επιμέρους πρόστιμα). Βεβαίως, είναι σωστό αυτό που γράφεις. Η υπέρβαση αντιστοιχεί στην επιφάνεια που έχει αυθαίρετα αυξημένο ύψος. Σωστά, πάλι την επιφάνεια του αυθαίρετου τμήματος θα χρησιμοποιήσεις γιατί η νόμιμη οικοδομή παραμένει κάτω από το επιτρεπόμενο ύψος.
  4. Όχι. Όχι, μόνο κατόψεις. "Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών".
  5. @Papathomas GA το δεύτερο (κατηγορία 1). Αφού έχεις την απαιτούμενη παλαιότητα για την κατ. 1, δεν ασχολείσαι με κατ. 3.
  6. @tettris θα βασιστείς στο παράρτημα Α και συγκεκριμένα στη φράση "σε περίπτωση αυθαίρετου ύψους τμήματος κτιρίου, ως βάση αναφοράς για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου λαμβάνεται η αντίστοιχη επιφάνεια του τμήματος του κτιρίου". Θα χρησιμοποιήσεις, λοιπόν, την επιφάνεια κάτοψης του τμήματος πάνω από το επιτρεπόμενο, και όχι όλη την κάλυψη.
  7. Σωστά, τον ίδιο αριθμό και για τα δύο. Απαντάς ως @Νίκος46 !!! Didonis Συνάδελφε @Didonis δεν απαντώ ως Νίκος46 αλλά στον Νίκος46, και συγκεκριμένα στο τμήμα της δημοσίευσής του που παρέθεσα. Δηλαδή: σωστά του είπαν οι δύο λογιστές, πρέπει να χρησιμοποιήσει τον ίδιο αριθμό και για τα δύο διαμερίσματα. Δαίδαλος
  8. Ναι, όπως επιτρέπεται και ο πάγκος. Για τα υπόλοιπα περί ύψους και αν θα βάλεις το ένα πάνω στο άλλο, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο όριο αλλά μην κάνεις υπερβολές.
  9. Γι' αυτό απευθύνεσαι στο κτηματολογικό γραφείο, κάτι που έτσι κι αλλιώς θα γίνει αφού πρέπει να δηλωθεί ότι οι δύο ιδιοκτησίες έγιναν μία.
  10. Τα τ.μ. της κάτοψης της δεξαμενής (για τη δεξαμενή) και του μηχανοστασίου (για το μηχανοστάσιο).
  11. Εγώ λέω όχι, αλλά και δήλωση αυθαιρέτων να κάνεις για οτιδήποτε (ακόμα και όταν δεν χρειάζεται) το υπουργείο δεν πρόκειται να έχει αντίρρηση γιατί λεφτά θα δώσεις. Θα φτιάξεις σχέδιο με τη νέα διαρρύθμιση και θα το αναρτήσεις όταν χρειαστεί (ΗΤ). Δεν γνωρίζω πόσοι κάνουν ενημέρωση φακέλου και δεν αρκούνται μόνο στην ηλεκτρονική ταυτότητα.
  12. Σημαίνει ότι ο συμβολαιογράφος θα τροποποιήσει το συμβόλαιο της σύστασης με τη σύμφωνη γνώμη μόνο των ιδιοκτητών των γειτονικών σου διαμερισμάτων (και όχι όλων).
  13. Όχι, γιατί δεν έγινε αλλαγή χρήσης. Όχι, γιατί σε χώρο που έχει προσμετρηθεί στον ΣΔ δεν μπορεί να υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Το ανάλογο ισχύει και για την κάλυψη.
  14. @vkam είναι στην 1η παράγραφο του 10ου άρθρου. Ο ορισμός της απόσυρσης δίνεται στην 7η παράγραφο του 2ου άρθρου.
  15. @Tim22 οι συμβολαιογράφοι γράφουν ξεχωριστά την επιφάνεια του διαμερίσματος από την επιφάνεια των ημιυπαιθρίων. Έτσι, όταν κλείσουν οι ημιυπαίθριοι δεν αλλάζει το εμβαδόν του διαμερίσματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εξακολουθεί να είναι ένα διαμέρισμα 108 τ.μ. με 12 τ.μ. ημιυπαίθριους. Αφού γίνει η τακτοποίηση, τα 12 τ.μ. θα είναι κλειστός χώρος αλλά δεν θα προστεθούν (συμβολαιογραφικά) στα 108 τ.μ. Γι' αυτό δεν γίνεται τροποποίηση της σύστασης. Η στήλη της κατανομής δαπανών πρέπει να αλλάξει μόνο αν δεν έχουν συνυπολογιστεί τα 12 τ.μ. Όμως, το σύνηθες είναι να υπήρχε εξ αρχής η προοπτική κλεισίματος του ΗΧ και ο μηχανικός που συνέταξε τον πίνακα να είχε λάβει υπόψιν του την αυξημένη επιφάνεια. Επιπλέον, και στους άλλους ορόφους έχει γίνει, πιθανότατα, το ίδιο. Συμπερασματικώς, μπορεί να προχωρήσει η σύνταξη ηλεκτρονικής ταυτότητας.
  16. @patty για το πρώτο· είτε με τα τωρινά είτε με αυτά που ίσχυαν όταν εκδόθηκε η άδεια. Για το δεύτερο· συνυπολογίζονται και τα αυθαίρετα που δηλώθηκαν στους προηγούμενους νόμους από το 2009 και μετά. Εξαιρούνται: μη αυτοτελείς αυθαίρετοι χώροι εντός νομίμου περιγράμματος (σε εντός σχεδίου) και τακτοποιηθέντες ημιυπαίθριοι χώροι. Για το τρίτο· προσθέτεις όλους τους αυθαίρετους κλειστούς χώρους που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.