Μετάβαση στο περιεχόμενο

arcadiosr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 1. Οπότε τα τμήματα μετα τη διανομή θα είναι πλέον δύο ξεχωριστά Αγροτεμάχια; 2.Συνιδιοκτήτη, εννοώ ναι. 50% μία οικογένεια και 50% άλλη οικογένεια.
  2. Θα μπορούσατε παρακαλώ να μου απαντήσετε, 1) Η διανομή στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια είναι το αντίστοιχο της κάθετης στα εντός σχεδίου(δηλάδη έχουν και εξάρτηση μεταξύ τους όσον αφορά τη δόμηση); 2) Άν η μία πλευρά έχει βάρος πανω στο εξ'αδιαιρέτου ακίνητο, μετά τη διανομή κινδυνεύει και η άλλη πλευρά? Ή μήπως η πλευρά χωρίς βάρος αποκτά πλέον το δικό της κομμάτι καθαρό?
  3. Θα μπορούσατε παρακαλώ να μου απαντήσετε, 1) Η διανομή στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια είναι το αντίστοιχο της κάθετης στα εντός σχεδίου(δηλάδη έχουν και εξάρτηση μεταξύ τους όσον αφορά τη δόμηση); 2) Άν η μία πλευρά έχει βάρος πανω στο εξ'αδιαιρέτου ακίνητο, μετά τη διανομή κινδυνεύει και η άλλη πλευρά? Ή μήπως η πλευρά χωρίς βάρος αποκτά πλέον το δικό της κομμάτι καθαρό?
  4. Δηλαδή αν στο μέλλον χτίσει παραπάνω απο το επιτρεπτό ο ενας, θα είναι εις βάρος του άλλου; Η διανομή στα εκτός σχεδίου είναι το αντίστοιχο της κάθετης στα εντός σχεδίου;
  5. ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Είναι κάτι που το διάβασα διαδικτυακά αλλά δεν ήμουν βέβαιος και τώρα το διασταυρώνω. Όσον αφορά τις διανομές, προκύπτουν κομμάτια πλήρους κυριότητας? Υπάρχει κανενός είδους εξάρτηση, όπως στις κάθετες ιδιοκτησίες?
  6. Στη διανομή αγροτεμαχίου, αν το ένα μέρος (50% τη έκτασης) ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη (οικογένεια Α) και το άλλο μέρος (50% της έκτασης) ανήκει σε 5 συνιδιοκτήτες (Οικογένεια Β), είναι δυνατόν οι 5 συνιδιοκτήτες να παραμείνουν ομάδα εξ'αδιαιρέτου εφόσον το επιθυμούν(εφόσον δεν είναι δυνατόν και να προκύψουν και άρτια-οικοδομήσιμα τεμάχια και για τους 5), ώστε η έκταση να χωριστεί στα 2?
  7. Όταν έχει μείνει μόνο ο σκελετός, έχουν φύγει τοίχοι - πατώματα, έχουν μεγαλώσει τα ανοίγματα για παράθυρα-μπαλκονόπορτες, έχουν αλλάξει χώροι, αν αυτό ονομάζεται ολική ανακαίνιση, εντάξει, αλλά μάλλον γκρέμισμα είναι..
  8. Καλησπέρα σας, Όταν ένα σπίτι ανακατασκευάζεται (όχι ανακαίνιση - αναφέρομαι σε ολική ανακατασκευή ενεργειακής κλάσης Α++), αν ας πούμε είναι του 80, ισχύει κάποια αλλαγή στην παλαιότητα? Θεωρείται του 2022 ή θεωρείται του 80? Έχει κάποια αλλαγή σε ενφια κλπ??
  9. κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία από όλους. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη διαφορά μεταξύ "διανομής" και "κατάτμησης". Αυτό που ουσιαστικά επιδιώκουμε είναι να έχει η κάθε οικογένεια ξεκάθαρα τα όριά της στα αγροτεμάχια. Και να είναι δίκαιο το χώρισμα και όσο το δυνατόν περισσότερο ισότιμα τα κομμάτια. για το τυχόν επιπλέον 3%.... δεν το κατάλαβα η αλήθεια είναι.
  10. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Γεια σας, Ήθελα να γνωρίζω πως μπορώ να μάθω με ποιούς τύπους/πίνακες βγαίνει ο φόρος που θα πρέπει να πληρωθεί σε περίπτωση κατάτμησης αγροτεμαχίου. Ας θεωρήσουμε ότι καλύπτονται οι προϋποθέσεις, (αρτιότητα, ελάχιστο πρόσωπο σε δημόσιο δρόμο) Αν για παράδειγμα πρόκειται για 100 στρέματα που τα έχουν 2 οικογένειες και η μία οικογένεια έχει 5 συνιδιοκτήτες ενώ η δεύτερη οικογένεια είναι 1 ιδιοκτήτης, τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? γνωρίζω πως το θέμα είναι σαφώς μηχανικού/τοπογράφου και συμβολαιογράφου, αλλά πιστεύω πως θα με διαφωτίσετε με πτυχές που ίσως δεν γνωρίζω. ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.