Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHOUTOS

Core Members
  • Περιεχόμενα

    172
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Βοτανικός
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CHOUTOS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

131

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι Βασίλη μήπως θεωρούν διαφορετική θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τον υπολογισμό λόγω του κλίματος στη Γερμανία? Για Κύπρο π.χ. ξέρω ότι υπολογίζουν συνήθως με 40 ώστε να λάβουν υπόψη τη χειρότερη περίπτωση.
  2. Άσε πρόεδρε το έχουμε ξαναδεί το έργο. Περίμενε να βγει ο Κυριάκος να σε βάλουν σε κανένα υπουργείο να ξεπλυθείς και συ για τα αίσχη του 2011 όπως έγινε με τον προηγούμενο. Θυμήθηκαν στο ΤΕΕ να αντιδράσουν μετά από 5 χρόνια όταν οι μισοί μηχανικοί κάτω των 40 την έκαναν για έξω.
  3. Αγαπητέ υγεία πάνω απ' όλα, αλλά με αυτή τη λογική και για μια οποιαδήποτε επέμβαση να σου ζητήσει 400 ο γιατρός πάλι πολλά θα σου φανούν αφού το μέτρο σύγκρισης είναι το μηνιάτικο. Με την ευκαιρία εσύ δεν θες απλώς να καρφώσεις ένα καρφί, παραπάνω άλλα γράφεις. Αφού όμως πιστεύεις ότι είναι πολλά ψάξε και βρες φθηνότερο, εγώ σου λέω θα βρεις και πολύ πιο κάτω, με την αντίστοιχη ποιότητα δουλειάς βεβαίως βεβαίως. Αν δηλαδή σου κάνει κάποιος την ίδια δουλειά με 100 ευρώ, μην του ζητάς και τα ρέστα άμα γίνει καμια στραβή. Έχεις εικόνα της αγοράς απ' ότι καταλαβαίνω και γνωρίζεις για τί πράγμα πληρώνεις. Θυμήσου όμως ότι μετά μέσα σε αυτό το σπίτι θα μείνεις.
  4. Το σωστό νομίζω είναι να κάνεις 2 ΠΕΑ και 2 μισθωτήρια. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης σου ρίχνει άκυρο και προχωράει στον επόμενο. Εκτός και αν καταφέρεις να τον πείσεις ότι μελλοντικά θα προκύψει πρόβλημα με αυτό το θέμα αλλά χλωμό. Αυτός το χαρτί θέλει και έτσι κι αλλιώς, τί θα γράφει στα παπάκια του.
  5. Εσύ αποτυπώνεις αυτό που βλέπεις και είσαι υποχρεωμένος να ενημερώσεις τους ιδιοκτήτες. Αυτό κατά 99% σημαίνει ότι χάνεις τη δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιδιοκτήτες θα βρούνε επιθεωρητή να τους βγάλει το ΠΕΑ όπως ακριβώς το θέλουν. Οπότε τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.
  6. Κάτι είναι κι αυτό, τουλάχιστον αναγνωρίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Εκεί καταντήσαμε...Ως εργάσιμη πιάνεται και η Πέμπτη για την Αθήνα? Γιατί απ' ότι θυμάμαι κάθε Πέμπτη πέφτει πόρτα στους ασφαλισμένους και σκάνε μύτη οι υπάλληλοι κατά βούληση, άλλος 8, άλλος 9 άλλος 10 και πάει λέγοντας.
  7. Βάση ΤΟΤΕΕ πρέπει να ορίσεις συντελεστές σύμφωνα με την θερμική ή ψυκτική ισχύ της κάθε μονάδας, ανεξαρτήτως χώρου που καλύπτει, δες ΤΟΤΕΕ 20701-1 σελ. 94 και 98 τις τελευταίες παραγράφους. Αρκετοί συνάδελφοι πάνε με τα τετραγωνικά του χώρου που καλύπτει η κάθε μονάδα, δε νομίζω ότι έχει καμια φοβερή διαφορά στα αποτελέσματα αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Ίσως σε extreme περιπτώσεις που βλέπεις μικρές μονάδες σε μεγάλους χώρους ή το ανάποδο να παίζει κάποιο ρόλο. Τώρα στη δικιά σου περίπτωση που πρέπει απ' ότι κατάλαβα να βάλεις και θεωρητικό είναι λίγο μανίκι γιατί δεν έχεις ισχύ στην περίπτωση αυτή.
  8. Στο ANSYS πληρώνεις ουσιαστικά το γεγονός ότι η εταιρεία αναπτύσσει το λογισμικό 25 χρόνια. Μην περιμένεις ούτε κατά διάνοια επίλυση με την ίδια ακρίβεια από τα πακέτα Autodesk, Solidworks κλπ. τουλάχιστον για πιο δύσκολα μοντέλα. Δεν ξέρω ποιο πακέτο σας πρότειναν, το ANSYS APDL όντως δεν είναι user friendly αλλά το Workbench μια χαρά πακέτο είναι από αυτή την άποψη. Η τιμή μεγάλο μείον. Το Comsol μια χαρά είναι και από κόστος και από δυνατότητες αλλά πρέπει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και να διαθέσει χρόνο. Εννοείται παίζει και Matlab αλλά χωρίς γραφικό περιβάλλον να κάνεις τις γεωμετρίες ο χρόνος που θα χρειαστείς πολλαπλασιάζεται.
  9. Αν δεν κάνω λάθος, το ίδιο επιτρέπεται και για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, παίρνεις μια άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και καθάρισες. Τουλάχιστον για καθηγητές που ξέρω δεν είναι δύσκολο να πάρεις τέτοιο χαρτί. Εν έτει 2016, έτσι? Αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου περί αδικίας, για αυτούς που είναι μόνιμοι μιλάμε για σκάνδαλο.
  10. Τώρα πλάκα κάνεις? Μιλάμε για συγκεκριμένες μελέτες και εργασίες, κανένας δεν κατέχει το σύνολο μιας επιστήμης.
  11. Δηλαδή θεωρείς ότι δεν έχετε δικαιώματα έξω από το αντικείμενό σας? Επιπλέον,το ότι μειώνονται σου φαίνεται περίεργο? Αφού υπογράφετε τα πάντα όλα, είναι δυνατό να αυξηθούν? Αυτή η καραμέλα με την έλλειψη μηχανικών εν έτει 2016 καταντάει κουραστική.
  12. Ενώ οι πολιτικοί μηχανικοί που είναι αυθεντίες σε λέβητες και κλιματισμό ορθώς θα μπορούν να βγάλουν το πιστοποιητικό...Επίσης είναι ΟΚ να υπογράφουν και τα η/μ για διώροφο. Απορώ πώς δεν έχετε ακόμα διεκδικήσει να υπογράφετε και ιατρικές συνταγές...
  13. Εύνοστος, δεν έχω καμια διάθεση να αντιδικήσω για μια δήλωση η/μ, ούτε ο αρχιτέκτονας θα πλουτίσει υπογράφοντάς τη ούτε ο μηχανολόγος θα πεινάσει επειδή έχασε τη δουλειά. Αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία που έχει επικρατήσει και κυρίως σε ότι αφορά τα η/μ, ίσως και λόγω ειδικότητας. Η έκθεση που λες δεν είναι της Μαρίκας, ούτε όμως και το σύστημα που ανεβάζεις τις δηλώσεις. Και αυτό του ΤΕΕ είναι και υπάρχει λόγος που δεν σε αφήνει να ανεβάσεις δήλωση. Ακόμα και η απάντηση που σου έδωσαν δε νομίζω ότι σε καλύπτει σε μελλοντικό έλεγχο. Το θέμα ΘΑ ρυθμιστεί. Μέχρι τότε το σύστημα δεν σε αφήνει να ανεβάσεις δήλωση, άσχετα αν εσύ το παρακάμπτεις με πατέντες. Εξάλλου αν η απάντηση που σου έδωσαν ήταν ξεκάθαρη δε νομίζω ότι θα ρωτούσες εδώ. Λες να το χειριστεί το ΤΕΕ. Mα το ΤΕΕ χειρίζεται το σύστημα. Anyway,καλή συνέχεια και καλές δουλειές.
  14. Συνάδελφε γιατί ρωτάς εμάς? Αφού το πρόβλημα είπες ότι το έχεις λύσει, βάζεις η/μ μηχανικό γιαλαντζί στο σύστημα και όλα κομπλέ. Πού κολλάς? Εγώ στη θέση σου για να μη βρω το μπελά μου θα ζητούσα και μια επίσημη απάντηση από το ΤΕΕ, αλλά αν το έχεις κάνει ήδη αυτό που λες άστο μη βγάλεις τα μάτια σου μόνος σου. Keep going... Edit: Απλή απορία, για το τοπογραφικό που πάλι δε σε αφήνει το σύστημα να ανεβάσεις, βάζεις και γιαλαντζί τοπογράφο?
  15. Επικαιροποιημένος νόμος για ε.δ δεν υπάρχει, άρα να πάω να καταθέσω και εγώ στατικά για μια μονακατοικία, να μην πληρώνω κερατιάτικα σε πολιτικό μηχανικό, καλά δεν τα λέω? Λείπει η κοινή λογική μου φαίνεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.