Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dijon

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dijon

  1. Η οδηγία του ΥΠΕΝ πάντως είναι ότι κατηγ.2 πάει όταν έχει ήδη έκθεση αυδοψίας αυθαιρέτου. Οπότε θεωρώ κατηγ.3
  2. καλημέρα, η προσθήκη σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια είναι κατηγορία 3, σε περιπτωση κατοικίας, εντός/εκτός σχεδίου εκτός αν προβλέπεται αυτοψία από ΥΔΟΜ σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές διατάξεις, οπότε πάει κατηγ.2. Επίσης έχεις αυθαιρετες εργασίες το 1995, μετά από την έκδοση άδειας του 1988 η οποία και αυτή δεν πραγματοποιηθηκε ως είχε. Η τακτοποίηση θα θέλει στατικό έλεγχο γιατί μου φαίνεται λίγο επιπολαιο το πριν του '55 - πριν του '75 και οι κολώνες που χάσκουν 25 χρόνια, που δεν ξέρω αν σε συμφέρει. Και τέλος υπάρχει και η αρτιότητα κατά παρέκκλιση, που μάλλον παραπέμπει στις γενικές/ειδικές διατάξεις... αυτό θα στο βεβαιώσουν οι όροι δόμησης. Επειδή όμως θα έχεις και Νομιμοποίηση και Προσθήκη στην νέα άδεια, πας κατηγορία 2. Υπενθυμίζω ότι αυτοψία από την ΥΔΟΜ για τις Νομιμοποιήσεις - που είναι κατηγορία 2 - αφορά τις περιπτώσεις που υπάρχει ήδη έκθεση αυτοψίας για το αυθαίρετο.
  3. καλημέρα, αν δεν έχεις προστατευόμενη περιοχή, και το έργο σου είναι για κατηγορία 3 μπορείς με το έγγραφο/έγκριση (μη αντιρρηση τελος παντων) της αρχαιολογίας να προχωρήσεις σε έκδοση ως κατηγ.3.
  4. Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις απαντησεις, είναι πολύ χρήσιμο όταν παρουσιαζονται έτσι οι οπτικές. Υπάρχει όντως η λογική ότι η νομιμοποίηση θα μπορούσε να εξετάζεται σαν ανέγερση, αλλά λόγω της ύπαρξης αυθαιρέτου και από το υπουργείο υπάρχει η οδηγία ότι πρέπει να ελέγχεται με κάποιον τρόπο γι'αυτό και μπαίνει κατηγορία 2, ενώ στην 1 μπαίνει όταν βρίσκεται σε προστατευόμενες περιοχές. Αυτοψία πάντως φαίνεται να απαιτείται όταν υπάρχει ήδη σήμα και έκθεση αυτοψίας από ΥΔΟΜ.
  5. Σχετικά με τις Νομιμοποιησεις ήθελα να ρωτήσω από που προκύπτει ότι μπαίνουν και στην κατηγορία 3; Νομιμοποιησεις κτιρίων και κατασκευών βλέπω ότι πηγαίνουν κατηγορία 2 και απαιτείται αυτοψία από ΥΔΟΜ πριν την έκδοση της άδειας, όταν έχει προηγηθεί έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου, για να κλείσει ουσιαστικά ο φάκελος του αυθαιρέτου και η διακοπή των προστίμων. Και βέβαια εντάσσεται στην κατηγορία 1 εφόσον βρίσκεται σε προστατευόμενες περιοχές. Αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στην κατηγορία 3 για νομιμοποιησεις.
  6. Σχετικά με την κατηγορία άδειας και τις εγκρίσεις ΥΠΠΟ: Στο άρθρο 36 του Ν.4495/17, στην παράγραφο 1 περιγράφονται οι περιπτώσεις της κατηγορίας 1, και στο σημείο (ζ) αναφέρεται ότι για την «ανέγερση ή προσθήκη σε οικόπεδο ή γήπεδο εντός προστατευόμενων περιοχών και ζώνης προστασίας όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα εθνικά πάρκα και οι περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές» απαιτούνται όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις με την ηλεκτρονική κατάθεση του φακέλου της οικοδομικής άδειας που θα ελεγχθεί από την αρμόδια ΥΔΟΜ ώστε να εκδοθεί, όπως περιγράφει και το άρθρο 38 παράγραφος 2α. Όσον αφορά τις άδειες της κατηγορίας 3, στην αντίστοιχη παράγραφο 2γ, του άρθρου 38, είναι απαραίτητη η βεβαίωση όρων δόμησης από την αρμόδιας ΥΔΟΜ, όπου σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 88894/12666 (ΦΕΚ 5716Β’ 19-12-2018) αναγράφονται οι ισχύοντες όροι της περιοχής, καθώς και οι κατά περίπτωση απαραίτητες εγκρίσεις άλλων φορέων και υπηρεσιών. Σε περίπτωση που η περιοχή εμπίπτει στις διατάξεις Ν.3028/02, τότε η άδεια υπάγεται στην κατηγορία 1 τελικά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αρμόδια ΥΔΟΜ οφείλει να ζητήσει την έγκριση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων και εφόσον η τελευταία δεν φέρει αντίθετη άποψη για το έργο στη συγκεκριμένη θέση, μπορεί να ολοκληρωθεί η έκδοση της άδειας στην κατηγορία 3
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.