Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

topo 75

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Άρτα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

topo 75's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πλάτος ή εύρος καταλήψεως είναι η οριζόντια απόσταση που ορίζεται από τι τομές του φυσικού εδάφους με τα πρανή της οδού.Το πλάτος της απαλλοτρίωσης της οδού είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο του εύρους καταλήψεως. Όπως είπε ο SIGIO πρέπει να βρεις αν η τάφρος αποτελεί τμήμα της οδού και στην συνέχεια θα ξέρεις αν είναι εντός του εύρους κατάληψης της οδού.
  2. Προσωπικά κατέθεσα μια αίτηση ένα σύντομο βιογραφικό με επισυναπτόμενα τα απαραίτητα (πτυχία κλπ) και μια επιστολή προς τον-την πρόεδρο!Αν τα καταθέσεις τώρα θα μπεις στους καταλόγους του 2013.
  3. Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να το δείξεις ολο το αγρότεμάχιο καθώς η σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας στην ουσία ρυθμίζει τις μεταξύ των συνιδιοκτητών σχέσεις και δεν επηρεάζει την ενιαία νομική υπόσταση του αγροτεμαχίου ως προς τα ισχύοντα κατα την Πολεοδομική νομοθεσία για την εκμεταλευσή του (κάλυψη, δόμηση κ.τ.λ). Άλλωστε πως θα φαίνεται οτι είναι πχ είναι αρτιο και οικοδομήσιμο το αγροτεμάχιο?
  4. Επίλυση Beta!Οσα χρόνια κανω τοπογραφικά αυτο χρησιμοποιώ και δεν το αλλάζω στην εισαγωγή καννάβου αν και εχω αγοράσει προγράμμα απόδοσης τοπογραφικών σχεδίων!
  5. Ισχύει αλλά αναφέρεται μόνο σε διεθνείς εθνικές η επαρχιακές οδούς (λες και σε περίπτωση δημοτικής οδου δεν προέχεται απομείωση λόγω απαλλοτρίωσης)
  6. Κατα την γνώμη ισχύουν τα παρακάτω που παραθέτω και πιστεύω μπορούν να σε βοηθήσουν 1. Πρώτα απο όλα πρέπει να δεις πως έχει χαρακτηριστεί ο δρόμος που έχει διανοιχθεί (επαρχιακός ή δημοτικός) 2. Γνωρίζοντας τον χαρακτηρισμό του δρόμου και αν αυτός είναι επαρχιακός τότε κοιτας τις παρεκλίσεις με βάση το αρχικό συμβόλαιο.Αν δεν είναι επαρχιακός τοτε φοβαμαι οτι κοιτας τις παρεκλίσεις με βαση την χρονολογία διάνοιξης του δρόμου σαν χρονολογία δημιουργίας των γηπέδων.
  7. συνάδελφε ΘΕΟΧΑΡΗ, η πολύ σωστή πρόταση σου είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και πρότεινα στον πελάτη αλλα αυτός επέμενε στην κατάτμηση σε 3 άρτια και οικοδομήσιμα (για τα παιδιά του) και σε ένα μη άρτιο και οικοδομήσιμο για την αφεντιά του!Εμένα με ενδιαφέρει η νομιμότητα της παραπανω κατάτμησης με λίγα λόγια, δηλαδη η δημιουργία ενος μη άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου!
  8. Ότι η κατάτμηση εντος ορίων οικισμού προυφιστάμενου του 23 δεν θεωρείτε υπαίτια δεν παίζει κανένα ρόλο?
  9. Η πολεοδομία στην αποζημιώση λογω απαλλοτρίωσης (διαπλάτυνση επαρχιακής οδού) το θεώρησε ως εντός οικισμού (προυφιστάμενος του 23 μη οριοθετημένος).Ας εξετάσουμε λοιπόν την γενική περίπτωση κατάτμησης οικοπέδου σε έστω ενα μη άρτιο σε οικισμό προυφιστάμενο του 23 μη οριοθετημένο και χωρις εγκεκριμένο σχέδιο και στην συνέχεια αν το παραπάνω είναι εφικτό την περίπτωση κληροτεμαχίου που θεωρείται πλεον οικόπεδο!
  10. Κατάτμηση εντός οικισμού προυφιστάμενου του 1923,μετα την ισχύ του απο 13-3-1981 (ΦΕΚ 138/Δ)Π.Δ/τος είναι δυνατόν να γίνει μόνον εφόσον το απομένουν και το νεοδημιουργούμενο έχουν α)εμβαδόν τουλαχιστον 2000 τ.μ και β) πρόσωπο επι υφιστάμενου κοινόχρηστου χώρου. Δεν υπάρχει υπαίτια κατατμηση μέσα σε οικισμό προ 1923,αφού στους οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο δεν ισχύει το ΝΔ 690/48. Κατά την γνώμη μου οι παραπάνω διατυπώσεις ισχύουν αλλα ταυτόχρονα με προβληματίζουν οσο αναφορά την δυνατότητα κατάτμησης οικόπεδου (πρωην κληροτεμάχιο που θεωρείται εντός οικισμού προυφιστάμενου του 23 χώρις εγκεκριμένο σχέδιο) σε τρία άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα (Ε>2000τ.μ και πρόσωπο σε επαρχιακή οδό) και σε ένα τέταρτο μη άρτιο και οικοδομήσιμο (Ε<2000τ.μ) Πιστεύετε οτι η παραπάνω κατάτμηση είναι εφικτή?
  11. Στην συνέχεια όμως σύμφωνα με το εγγρ. 49045/05 (ΔΟΚΚ 20-12-05) του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. διευκρινίζεται: «Σας διευκρινίζουμε ότι το εγγρ. 1256/1-3-05 είναι έγγραφο της Δοκκ προς συγκεκριμένους αποδέκτες με το οποίο έγινε μια προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος που προέκυψε σχετικά με τις εκτός σχεδίου κοινόχρηστες οδούς, διαπιστώνοντας τις απόψεις της υπηρεσίας μας. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό ούτε αποτελεί διάταξη γενικής εφαρμογής, επίσης η άποψη για έκδοση απόφασης Γενικού Γραμματέα περιφέρειας για την διαπίστωση της κοινοχρησίας ενός δρόμου, δεν έτυχε της αντίστοιχης νομικής θεσμοθέτησης και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται από την οικία Νομοθεσία. Επειδή εν τω μεταξύ έχουν διατυπωθεί και άλλα ερωτήματα σχετικά, το θέμα είναι υπό έρευνα και συνολική επεξεργασία για την διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και αποφυγή παρερμηνειών.» Όπως φαίνεται λοιπόν από τα παραπάνω δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία καθορισμού ενός δρόμου ως κοινόχρηστου στις εκτός σχεδίου περιοχές. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες διότι ουσιαστικά έχει σταματήσει κάθε πράξη μεταβίβασης ή έκδοση οικοδομικής άδειας στις εκτός σχεδίου περιοχές.Αν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη .......
  12. 1) Εγγρ 1256/1-3-05 Εφαρμογή του Αρθ-10 παρ.1 του Ν-3212/03 και διευκρινήσεις σχετικά με τους κοινόχρηστους δρόμους σε εκτός σχεδίου περιοχή (εφαρμογή της διάταξης του Αρθ-1 παρ.1α ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85) ελάχιστο πρόσωπο εξασφάλιση της αρτιότητας των εκτός σχεδίου γηπέδων, που δημιουργούνται από κατάτμηση ή από συνένωση μη αρτίων, απαίτηση προσώπου και σε περιοχές ΖΟΕ Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) 2) Η απαίτηση προσώπου 25μ σε κοινόχρηστο δρόμο ισχύει για γήπεδα που δημιουργούνται μετα την ισχύ του Ν.3212/2003.
  13. Για οικισμό προυφιστάμενο του 23 έχω την εντύπωση πως στις παρεκλίσεις δεν απαιτείται πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο!
  14. Είμαι στο στάδιο εκμάθησης των δυνατοτήτων του Hipper Pro και προσπαθώ να εξάγω αρχεία grd απο αποτύπωση.Στο Job της αποτύπωσης υπάρχει ο άξονας της οδοποιιας μου και εχω αποτυπώσει σημεία και με την μέθοδο X- Sections που είναι πιο πρακτική ωστε να ξέρεις πριν αποθηκεύσεις το σημείο τη Χ.Θ του.Τα σημεία λοιπον αυτά θέλω να τα εξάγω με μορφή grd και οχι ΧΥΖ απευθείας απο το controller.Αν καποιος το εχει αντιμετωπίσει ....
  15. Σωστός!Γνωστός μου είπε οτι τον ειδοποίησαν απο Alpha γαι την ερχόμενη Δευτέρα και οτι τα λεφτά έχουν εκταμιευτεί.Εμένα απο Εθνική φίλος μου που δουλεύει στο υποκατάστημα που εχω δηλώσει σαν ΕΦΔ μου είπε οτι μεχρι τέλος του χρόνου θα δωθούν ολα τα χρήματα.Για να δούμε!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.