Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

apthan

Members
  • Περιεχόμενα

    91
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by apthan

  1. Θα πληρωθούν σε αυτή τη φάση όσα έχουνε οριστικοποιήσει και θα ξανανοίξει το σύστημα αργότερα μέσα στο έτος για να συνεχίσουν/τελειώσουν τη δουλειά. Εξάλλου θα γίνει και 3η ανάθεση με κάποιες (λίγες) ορφανές ζώνες... Έπρεπε να μην πατήσουν οριστικοποίηση, αν και δεν φταίνε αυτοί, αλλά μία ασάφεια στην πλατφόρμα. Πιστεύω όμως ότι θα το "επιδιορθώσουν" κατάλληλα και θα ολοκληρώσουν την εργασία τους, αλλά όχι τώρα. Έστειλε και ο ΣΕΚΕ ενημερωτικό e-mail...
  2. Κάτι αντίστοιχο έχω φτιάξει κι εγώ (ως κείμενο στη βεβαίωση κυκλοφορίας), αλλά δεν με έχουν σταματήσει (ακόμη) για έλεγχο. Βέβαια έχω περιορίσει και στο ελάχιστο δυνατό τις μετακινήσεις. Κάποιες όμως αυτοψίες (εξωτερικές) πρέπει να γίνουν...
  3. Κι εγώ θεωρώ απαράδεκτο να δώσεις πχ στο παράδειγμά σου προσφορά 36,00 €/τμ να απορροφήσεις όλα όσα σωστά αναφέρει ο συνάδελφος από πάνω και να έρθει μετά ο ιδιώτης να σου ζητήσει να κόψεις απόδειξη 48,00 €/τμ για να του βγει τζαμπέ!!! Φταίμε εμείς τελικά που παλεύουμε να εξυπηρετήσουμε κόσμο & τα ακούμε κιόλας...
  4. Εγώ σε ένα που ασχολήθηκα πρόσφατα (Δεκέμβριο 2017) για μικτή επιφάνεια 24,20 τμ και καθαρή 19,00 τμ υπολόγισα θεωρητικό πληθυσμό 19,00 τμ / 1,40 τμ/άτομα = 13,57 = 14 άτομα.
  5. Το σωστό όπως καταλαβαίνω στην περίπτωση αυτή είναι να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Από εκεί και πέρα, εάν τα προς ρύθμιση τμήματα είναι μικρό μέρος του ακινήτου, το αναλογούν πρόστιμο είναι πολύ πιθανό να συμψηφίζεται με το τέλος υπαγωγής του όλου κτίσματος που πάει προς νομιμοποίηση! edit: Η αιτιολόγηση μπορεί να συνίσταται πολύ απλά ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην επιφάνεια του γεωτεμαχίου...
  6. Ναι σε αυτή την ερώτηση απαντώ και λέω μου φαίνεται σωστότερο να γίνουν δύο δηλώσεις γιατί πρόκειται για δύο ακίνητα (από το 1989). Επίσης, εγώ θα πρότεινα να βγούνε δύο άδειες νομιμοποίησης για τα κτίσματα κάθε γεωτεμαχίου νομιμοποιώντας το σύνολο των κτισμάτων κάθε ακινήτου, άσχετα εάν κατασκευάστηκαν βάσει οικοδομικής άδειας (του 1990 ή του 2000). Έτσι λύνεται και το θέμα που προκύπτει με την ισχύ των οικοδομικών αδειών. Εννοείται ότι εάν κάποιο τμήμα κτίσματος δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί απλά ρυθμίζεται με πληρωμή του αναλογούντος προστίμου. Γενικά η φιλοσοφία μου είναι με την ενασχόληση με κάποιο ακίνητο για ρύθμιση πχ ή νομιμοποίηση να μην μένουν εκκρεμότητες για το μέλλον. Γι' αυτό και λέω ουσιαστικά να αντιμετωπίσεις το θέμα σαν να μην υπάρχουν οικοδομικές άδειες παρότι δεν έχουν ανακληθεί γιατί εσύ γνωρίζεις σήμερα ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να ανακληθούν μελλοντικά.
  7. Ξεκινάς από αρχείο ΥΔΟΜ και ψάχνεις στους φακέλους των δύο οικοδομικών αδειών ποιο συμβόλαιο προσκομίστηκε για την έκδοσή τους. Εάν είχε αποκρυφτεί η κατάτμηση του αρχικού γεωτεμαχίου το 1989 για μένα οι οικοδομικές άδειες βάζουν υποψηφιότητα ακυρότητας λόγω προσκόμισης ψευδών στοιχείων. Δεύτερο βήμα εξετάζεις την εγγραφή στο κτηματολόγιο, εάν η περιοχή είναι κτηματογραφημένη. Επειδή συμπεραίνω ότι από το 1990 που ξεκίνησε η μίσθωση οι δύο ιδιοκτήτες δηλώνουν ξεχωριστά το μίσθωμα (βάσει και των δύο μισθωτηρίων) και συνεπώς αντιμετωπίζονται από τότε ως δύο διακριτές ιδιοκτησίες (όπως είναι και τυπικά), βλέπω σωστότερο να γίνουν δύο δηλώσεις υπαγωγής, μία για κάθε ιδιοκτησία. Η κάθε δήλωση φυσικά μπορεί να γίνει και στο όνομα του μισθωτή και να επιλεγεί η προσφορότερη λύση για ρύθμιση ή νομιμοποίηση, εάν είναι εφικτό.
  8. Τι λέτε ρε παιδιά, στους μισθωτούς ο φόρος υπολογίζεται στο καθαρό εισόδημα μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Μόνο σε εμάς τους ΕΕ αποφάσισαν να εφαρμόσουν κάτι τόσο ξεδιάντροπα άδικο!
  9. Το ΔΣ του ΕΦΚΑ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του β΄εξαμήνου 2016 έως 31/03/2017. ΑΔΑ: 7ΑΧΛ465ΧΠΙ-ΖΞΖ.
  10. Ναι, δεν έχει να κάνει πότε θα ολοκληρωθεί η εργασία σου και πότε θα πληρωθείς, το συμφωνητικό μπαίνει στην αντίστοιχη κατάσταση (λίστα) του τριμήνου βάσει της ημερομηνίας που υπογράφηκε.
  11. @ OLINAPAL Εγώ έχω κάνει κατάθεση στον εαυτό μου (με εντολή πληρωμής από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ) μέσω e-banking της Εθνικής είτε με χρέωση του όψεως μηχανικού είτε με χρέωση άλλου κοινού καταθετικού λογαριασμού που έχω στην Εθνική χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Εξάλλου η πράξη είναι πληρωμή και όχι μεταφορά και γι' αυτό εμφανίζονται διαθέσιμα το βράδυ της ημέρας που γίνεται η συναλλαγή. Για την προκαταβολή το μόνο δύσκολο είναι να την πάρεις! Εάν δηλαδή κάποιος μου έβαζε την προκαταβολή σε οποιοδήποτε λογαριασμό μου, είτε στην Εθνική είτε αλλού, εγώ μετά θα έκανα πληρωμή στον εαυτό μου της αμοιβής με την εντολή πληρωμής από το ΤΕΕ και προφανώς θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη "διαδρομή" των χρημάτων σε πιθανό έλεγχο. Βέβαια να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο το θεωρώ απίθανο...
  12. Να συμπληρώσω μόνο ότι με το παραπάνω έγγραφο θεωρώ ότι καλύπτομαι (νομικά και ουσιαστικά) σε σχέση με το τι βεβαιώνω ακριβώς, χωρίς παρανοήσεις.
  13. Καταρχάς φίλε CivilKald εφόσον ρωτάς τους υπολοίπους πώς το αντιμετωπίζουν το ζήτημα να σέβεσαι και τις απαντήσεις τους, άσχετα εάν εσύ διαφωνείς, και να μην κατακρίνεις ελαφρά τη καρδία. Είμαι σίγουρος ότι κανένας συνάδελφος δεν επιθυμεί να βεβαιώσει κάτι με το οποίο διαφωνεί ως προς το λεκτικό ή πολύ περισσότερο ως προς την ουσία, αλλά από την άλλη δεν μπορεί και να αποστασιοποιηθεί από την πραγματικότητα. Το ελεύθερο επάγγελμα είναι και μία διαρκής πάλη ευθυνών, σχεδόν πάντα άνευ αντικρίσματος. Το λεκτικό που παρέθεσες περιλαμβάνεται σε ΦΕΚ το οποίο υποχρεούται να ακολουθήσει ο υπάλληλος, που εάν είναι και λίγο ευθυνόφοβος δεν θέλει να έχει καμία τροποποίηση ή συμπλήρωση. Είναι λίγο σπάσιμο αυτό σε κάποιον που θέλει να το διατυπώσει ορθότερα, αλλά φαντάσου και το αντίστροφο: Πολλές φορές λέμε "μα καλά γιατί δεν τηρούν τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία;;;". Προσωπικά πάντως μιας και ρώτησες προσκομίζω την παραπάνω υπεύθυνη δήλωση με επισυναπτόμενο από πίσω έγγραφο "Δήλωση στατικής επάρκειας", συνήθως δισέλιδο / τρισέλιδο, αναφέροντας τα στοιχεία ταυτότητας του ακινήτου, μία μίνι τεχνική έκθεση με βάση τα αποτελέσματα της αυτοψίας (ταχύς οπτικός μακροσκοπικός έλεγχος) και κάποιες φωτογραφίες με την ημερομηνία λήψης τους. Το παραπάνω το κάνω εφόσον δεν διαπιστώσω στην αυτοψία ακίνητο με αισθητά (μακροσκοπικά) ζητήματα στατικής επάρκειας (και φυσικά στην περίπτωση αυτή συμβουλεύω για αλλαγή χώρου εγκατάστασης ή απλά χάνω τη δουλειά).
  14. AlexisPap έχεις καμία σχέση με Μπαλαμούτι (Ιτέα);; Γιατί 99,9% του κόσμου θα έλεγε Τέμπη και όχι Ιτέα γι' αυτό ρωτώ..
  15. Inzaghi δεν κατάλαβες, μιλάει για δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες σε δύο διαφορετικά οικόπεδα... Για μένα standard 2 ΠΕΑ.
  16. Στο σύνολο του πυρήνα θα μπει το άθροισμα των διατομών από τα επιμέρους τοιχεία. Σε μία γωνία δηλαδή θα αθροίσεις πχ 2Φ28 από το ένα και 2Φ16 από το άλλο και θα τοποθετήσεις τα αντίστοιχα σίδερα ενός τύπου, πχ 3Φ28.
  17. Ταυτόχρονα με το e-mail που σου έρχεται το "ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ" γίνεται "ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ".
  18. Εκτός όλων των άλλων που "πρέπει" να κάνουμε και δεν είναι εργασία μηχανικού (προσφορές υλικών, προσφορές εργασιών, διαβουλεύσεις, επικοινωνία με τράπεζα, συμφωνητικά κτλ) πρέπει να εξηγούμε και διαδικτυακά γιατί είμαστε τόσο υπερβολικοί που ζητάμε να πληρωθούμε για το αρχικό ΠΕΑ με το που θα κάνουμε την ενεργειακή επιθεώρηση, θα το εκδώσουμε και θα κόψουμε ΑΠΥ!!! Λες και δεν θα πληρώσουμε ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και δεν θα εργαστούμε γι' αυτό, θα πατήσουμε ένα print στο pc... Λες και δεν θα επιδοτηθεί ο πολίτης 100% γι' αυτό για να μην κλαίγεται...
  19. Φίλε Ίκαρε σήμερα ήρθε η σειρά μου οπότε υπολόγισε και για σένα ανάλογα...
  20. Πλάκα κάνεις; Εγώ είμαι στο περίμενε με αίτηση 19/10...
  21. Στο "Ειδικό έντυπο πληρωμής για ρύθμιση αυθαιρέτων - Ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ" που βγαίνει από το ηλεκτρονικό σύστημα των δηλώσεων και κάτω από τον κωδικό πληρωμής έχει έναν πίνακα με τις τράπεζες που μπορεί να πληρωθεί το παράβολο και τους διαθέσμους τρόπους πληρωμής για κάθε τράπεζα. Κοιτάξτε τον πριν τρέχετε τζάμπα από κατάστημα σε κατάστημα! Πχ σε Alpha Bank και Eurobank δεν μπορείς να το πληρώσεις σε κατάστημα, στην Πειραιώς δεν μπορείς μέσω e-banking κοκ.
  22. Τώρα διάβασα για την περίπτωσή σου. Δεν ξέρω σε ποια φάση είσαι (όρκιση, παραλαβή στοιχείων, επαφή με αντίδικους, συλλογή στοιχείων και αυτοψία, συγγραφή) αλλά προτείνω άμεσα συνεννόηση με τον επισπεύδοντα για συμφωνία επί της αμοιβής σου και απαίτηση να σε πληρώσει πριν παραδώσεις την πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν καταστεί εφικτό και απλώς καταθέσεις πινάκιο αμοιβής το βλέπω πολύ επίφοβο να μην πληρωθείς ποτέ. Η πραγματογνωμοσύνη μπορεί να μην ζητήθηκε από κανένα από τα δύο μέρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πληρώνει το κράτος. Στις περισσότερες περιπτώσεις που έχω υπόψη μου οι αντίδικοι δεν ζητούν την πραγματογνωμοσύνη. Το δικαστήριο την "παραγγέλνει" και αναλαμβάνει την εξόφληση αυτός που θέλει να προχωρήσει η υπόθεση.
  23. Κατατέθηκε πινάκιο αμοιβής γιατί πληρώθηκε ο συνάδελφος από το κράτος.
  24. Τη διαφορετική διαμερισμάτωση να τη δηλώσεις σε διαφορετικό φύλλο καταγραφής σε αντίστοιχη κατηγορία (2, 4 ή 5).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.